Tujina

Ameriški vojaški piloti v objektiv ujeli 'neidentificiran zračni pojav'

Washington, 08. 12. 2020 11.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V javnost je prišla fotografija, ki naj bi bila množično razširjena v ameriški obveščevalni skupnosti, in naj bi prikazovala, kaj je ameriško obrambno ministrstvo označilo za 'neidentificiran zračni pojav'.

V začetku decembra je spletna stran The Debrief poročala o dveh tajnih poročilih, ki jih je izdala Pentagonova projektna skupina za neznane zračne pojave (UAPTF), v katerem naj bi objavili tudi fotografijo, na kateri naj bi bil neidentificiran zračni pojav. Novinarji so za obstoj fotografije izvedeli od uradnikov obrambnega ministrstva, ki imata, potrjeno, dostop do obveščevalnih poročil UAPTF. Poleg tega sta oba uradnika z obrambnega ministrstva in eden iz ameriške obveščevalne skupnosti potrdila, da je objavljena fotografija ista fotografija, ki jo je že leta 2018 objavila v poročilu UAPTF.

Fotografija sama naj bi veljala za "nerazvrščeno in samo za uradno uporabo", ker pa sta bila slika in spremno poročilo objavljena v varni mreži obveščevalne skupnosti, bi jo uradniki, s katerimi so se pogovarjali, priznali le pod strogimi pogoji anonimnosti. Pred kakršnim koli dogovorom je zato The Debrief preveril, ali so ti viri dejansko na položajih v ameriški obveščevalni skupnosti in pod vodstvom ameriškega direktorja nacionalne obveščevalne službe.

Novinarji so za pojasnila o fotografiji vprašali tiskovno predstavnico Pentagona Susan Gough, ki je sporočila: "Da bi ohranili varnost operacij in se izognili razkritju informacij, ki bi lahko bile koristne potencialnim nasprotnikom, obrambno ministrstvo javno ne razpravlja o podrobnostih poročil, opažanj ali pregledov prijavljenih vdorov v naše poligone ali določeni zračni prostor, vključno s tistimi vdori, ki so bili prvotno označeni kot UAP." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po besedah ​​uradnikov, s katerimi se je pogovarjal The Debrief, je videti, da gre za fotografijo, ki je opisana kot "neidentificiran srebrn predmet v obliki kocke", na katerega so naleteli vojaški piloti, ko je negibno lebdel nad oceanom. Zdi se očitno, da je sliko posnel upravljavec orožnega sistema na zadnjem sedežu, kot kaže, je šlo za lovsko letalo F/A-18. Fotografija je skladna s trditvami, da jo je posnel pilot z osebnim mobilnim telefonom. Uradniki, s katerimi so se pogovarjali, so povedali, da je bila slika posneta leta 2018 ob vzhodni obali ZDA. Čeprav je podrobnosti težko razbrati, je videti, da slika prikazuje obrnjen predmet v obliki zvonca, ki ga ni mogoče prepoznati glede na kontekst fotografije. Zdi se, da ima predmet grebene ali druge izbokline vzdolž stranskih robov, ki segajo proti njegovi sredini.

Predmet je vsaj nekoliko podoben GPS-sondi, napravi za profiliranje atmosfere, namenjeni za spuščanje iz letala. Na pilotovi fotografiji manjka GPS-sprejemnik, ki se nahaja pod padajočim kvadratnim padalom. Novinarji so zato kontaktirali Terryja Hocka, vodjo laboratorija za opazovanje na terenu (ISF) v Laboratoriju za opazovanje Zemlje pri Nacionalnem centru za raziskave ozračja, in ga povprašali o tem, ali je predmet na fotografiji podoben prepoznavni opremi za raziskovanje ozračja. "Kar zadeva fotografijo, čeprav podoba predmeta ni jasna, vsekakor ni videti kot sonda," je povedal, "ker pod objektom ni sonde, kjer bi predmet lahko imel padalo, in tudi nima prave oblike".

Po Hockovem mnenju je predmet še najbolj podoben balonu. "Obstajajo znanstvenoraziskovalne skupine, ki izstreljujejo balone, ki jih imenujejo 'drifters'," je povedal Hock. "To je morda ena od možnosti." Druga možnost je, da fotografija prikazuje različne vojaške radarske reflektorje ali raziskovalne balone. Vendar sta dva obrambna uradnika, s katerima so se pogovarjali, rekla, da sta omenjena pilota, ki sta naletela na predmet, opisala, da je bil objekt v nasprotju z balonom v podobnih pogojih popolnoma negiben in na videz zunanji zračni tokovi nanj niso vplivali.

Novinarji sicer niso uspeli govoriti z nobenim od vpletenih pilotov, ki bi lahko potrdila navedbe, opisane v obveščevalnih poročilih. Leta 2018 je mornarica spremenila svoje smernice glede poročanja neznanih predmetov s strani vojaškega osebja in videti je, da pojav te fotografije nakazuje, da nekateri piloti obveščajo o svojih videnjih.

Novinarjem so tudi pojasnili, da fotografija ni povezana s sliko, ki je navedena v ločenem obveščevalnem poročilu, objavljenem v začetku poletja. Uradniki, ki so to poročilo videli, so povedali, da vsebuje podobo velikega enakostraničnega trikotnika z zaobljenimi robovi in ​​velikimi, popolnoma kroglasto osvetljenimi belimi območji v vsakem kotu. Podobo velikega trikotnega plovila naj bi ujeli leta 2019. 

V začetku letošnjega leta je Pentagon uradno izdal tri videoposnetke, ki, kot pravijo, prikazujejo "neznane zračne pojave", ujete v letih 2004 in 2015. Nova fotografija balonu podobnega objekta naj bi bila posneta leta 2018.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (198)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Apostol1
11. 10. 2022 10.10
+1
Če je neka rasa iz oddaljenih razdalj , ki se merijo v svetlobnih letih sposobna priti do nas potem je njihova tehnologija na tako visoki stopnji , da če je njihova želja , da nas raziskujejo , to lahko delajo absolutno brez naše vednosti. Po drugi strani je pa vprašanje kaj sploh rabijo od planeta zemlja in prepričan sem , da čisto nič. Filmi pa ki prikazujejo razne predatorje in podobno so pa pač novodobne pravljice. Drugače povedano . V vesolju sigurno nismo sami , toda , da se bomo kdajkoli srečali je pa možnost skoraj nična ali pa zelo zelo majhna.
Zdravko Lajh 1
10. 12. 2020 09.33
Novica na nivoju 24ur
ni_mi_vse_eno
08. 12. 2020 19.00
+2
Najbolj zgodni zapis v lokalnem časopisu je Nurembergu iz leta 1561. (=1561 celestial phenomenon over Nuremberg). Zelo zanimivo.
Hisantora
08. 12. 2020 18.43
Ta prvo je v obliki trikotnika triangle anglesko je trikotnik ne kocka in to je bilo leta 2018
txoxnxy
08. 12. 2020 18.41
+4
Zdaj pa vem kje je polovinil z maminega vrta.
MTM AUDI
08. 12. 2020 18.38
+0
2020 2021 bo prišlo v javnost ki bi moralo že zdavnaj da obstaja vrsta nad intelegenčna ki že veliko časa obiskujejo zemljo.. Russia ima in Amerika dokaze in še marsi kaj Vsi planeti ki jih mi z sateliti in teleskopi spremljamo se nam zdijo pusta in nič posebnega tam kjer je druga vrsta živi..obdaja virtualni ščit ki proizvaja prvotno sliko planeta to uporabljajo kot zaščito da se jih nigdar ne odkrije..rusko vohunsko plovilo ki potuje na nuklearni reaktor ki lahko plove 300let se je toliko približal in naredil fotografije ki jih želi cel svet..razvidno je da bitja živijo podobno kot mi seveda z civilizacijo kot iz filma npr.. Avatar.. Mnogi ne verjamejo v to ampak prišel bo čas..
BitterTruth
08. 12. 2020 18.41
sigurno nismo sami v vesolju, ampak ta zgodba... wow dude
MTM AUDI
08. 12. 2020 18.42
el capitano
08. 12. 2020 18.32
+4
Iz zaupnih virov zvedel, da gre za novega supersonicnega lovca, ki je nastala v slovensko Madžarski koprudukciji
Šul4n b3d4k
08. 12. 2020 18.09
-1
Wanna be laži, v času 8k + so fotografije NLO še vedno 280p ali manj... =D ROFL ... skratka, začaran krog laži, naiven folk zdolgočasen v tem lajfu do amena pa jedva čaka nek cukrček, tud 140pikslov fotka iz 100km stran je dobra sam da je... :D :P
Kreden2
08. 12. 2020 18.07
+5
Praktično nemogoče je, da bi bili v vesolju sami. Praktično nemogoče je tudi, da bi se s kom lahko kdajkoli srečali. Vsaj na materijalnem nivoju. Materija enostavno ne more potovati skozi tako prostranstvo tako hitro. V dimenzijah, ki jih zazna človek, prav gotovo ne. Večina si niti predstavljati ne znamo večdimenzionalen svet. Živemu bitju so gravitcijsko gostoljubni planeti številčno dokaj omejeni. Po vsej verjetnosti gre za domačo zemeljsko napravo.
ni_mi_vse_eno
08. 12. 2020 19.04
Mi vsako noč potujemo v druge dimenzije izkušat nove zadeve. Žal večina se ne spominja nočnih potovanj. Fiziki ugotavljajo, da živimo v simulaciji. Glej: Ali živimo v računalniško simulirani realnosti, računalniška koda v teoriji strun (=Are we living in a computer simulated world - Computer code inside String theory). Seveda velik razlog je eksperiment dvojne reže, glej dr. Tom Campbell Tom, Ključ za razumevanje naše realnosti (=Campbell: The Key to Understanding Our Reality). Eksperimentalna dejstva že več kot 100 let kažejo resnico, vendar je ne moremo sprejeti.
mrbungle
08. 12. 2020 20.14
+1
To sem se ze veckrat vprasl,ce smo del neke simulacije,nekaksne videoigre...
Zalchi
08. 12. 2020 18.04
+1
Verjetno nad res pridejo vsake toliko pogledat. Na nas pa gledajo tako, kot mi na nastopajoče v oddaji Science of stupid.
Sprinter
08. 12. 2020 17.38
Rusi delajo zgleda hudo dobre masine 🤣🤣🤣🤣
aoc123
08. 12. 2020 17.37
+8
Kdor verjame, da smo v vesolju sami, je smešen in istočasno prestrašen!
gasper111
08. 12. 2020 17.41
+2
se strinjam s teboj, mi je pa vseeno zanimivo, da ni čisto nobenega kvalitetnega posnetka takih objektov. Vsi posnetki t.i. NLP-jev so vedno megleni ali kakorkoli drugače popačeni.
revolucija_mb
08. 12. 2020 17.43
+2
Že glede na našo inteligenco, bi bilo žalostno če bi bili. :) Drugače pa, to ni noben NLP...to so samo igre, ki jih vneto uprizarjajo že od Roswella dalje...vse je "man made", da bodo lahko ljudi prestrašili, ko nas bodo "napadli." :)
gasper111
08. 12. 2020 18.05
+2
Drugače pa ja. Vesolje je tako nepredstavljivo ogromno, da bi bilo naravnost smešno verjeti, da je Zemlja edini poseljen planet v tem prostranstvu.
Xdshagahhs
08. 12. 2020 17.25
+3
Imam potrdilo iz žalca... Gre za pravi UFo
ni_mi_vse_eno
08. 12. 2020 19.05
+2
+6
Vsakič,ko ga ruknem preveč Tut jst marsikaj vidim,ko pridem prepozno dam...Žena ni več žena,ampak trozobi vrag....
Levica boli
08. 12. 2020 17.12
+5
Pa na vlečni kljuki ma monolite vzadaj , pri vseh HD kamerah so te vrste slik vedno slikane z staro nokio
lakala28
08. 12. 2020 21.54
ta suhi škafec pušča. S STARO NOKIO....
Sars2
08. 12. 2020 17.09
+3
To se je men dvignu pa so ga slikali
ivan z Doba
08. 12. 2020 17.06
+0
ivan je osebno proslavljal konec pandemije.
Xdshagahhs
08. 12. 2020 16.59
+0
Iščeo pompeota...morajo ga zaslišat...
Švejk 123
08. 12. 2020 16.58
+5
To je bil novi slovenski letalski prevoznik.
Xdshagahhs
08. 12. 2020 16.59
-1
medusa
08. 12. 2020 16.54
+8
Ma dejte se že pokazat - vsi vemo ,da ste in nihče več ne zatira tega vedenja ! POKAŽITE SE ,KER JE ŽE RES ČAS IN DOLGCAJT ČAKAT ! Ala dajmo!
izgubljen krt
08. 12. 2020 16.55
-2
Kam se boš skrila, če se res prikažejo ?;-)))))