Tujina

Aretirali moškega, ki je grozil, da bo izvedel pokol, kot je bil v Pragi

Zilina, 24. 12. 2023 14.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovaška policija je aretirala moškega, ki je grozil, da bo izvedel pokol, podoben četrtkovemu množičnemu streljanju v Pragi. Prijeli so 64-letnika, čaka pa ga kazenski pregon zaradi širjenja splošnega preplaha. Grozita mu do dve leti zapora.

64-letnik v mestu Zilina na severu Slovaške je poklical reševalno službo ter dejal, da namerava storiti "to, kar se je zgodilo v Pragi". 

Streljanje v Pragi
Streljanje v Pragi FOTO: AP

Ko je reševalna služba obvestila policijo, so oboroženi policisti vdrli v njegov dom in ga aretirali, poroča BBC.

Po množičnem pokolu na Češkem se je zvrstilo več groženj. Aretirali so moškega, ki je grozil, da bo ubil preživele člane strelčeve družine, na njegovem domu pa so našli orožje. V zahodni regiji Plzen so aretirali moškega, ki je grozil, da bo ubil svoje sosede, vendar so pozneje ugotovili, da je bil pijan in neoborožen.

V petek zvečer je bila oborožena enota policije poslana na prometno križišče Pavlova v Pragi, potem ko so bili obveščeni, da tam stoji moški, ki v rokah drži granato. Strokovnjaki za pirotehniko, ki so bili poklicani na kraj dogodka, so sicer pozneje pojasnili, da je šlo za imitacijo, vendar so aretirali dva moška. Tramvajski in cestni promet je bil začasno ustavljen, vlaki podzemne železnice pa se niso ustavljali na tej postaji, dokler policija ni ocenila, da je varno. 

Tudi praško letališče je utrpelo grožnje. Neznanec je poklical policijo in jih obvestil o podtaknjenih bombah na terminalu 2. Na lete to sicer ni vplivalo, je pa bil terminal zaprt, dokler ga niso temeljito pregledali. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.