Tujina

Aretirali še enega moškega, povezanega z distribucijo fentanila v vrtcu

New York, 26. 09. 2023 07.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred roko pravice bo stopil še tretji obtoženi za pomoč pri distribuciji mamil, ki so jih našli v newyorškem vrtcu. Po smrti enoletnega dečka, ki naj bi zaužil prevelik odmerek fentanila, je policija namreč odkrila še loputo z drogami, pridržali so lastnico vrtca in njenega podnajemnika, na begu pa je še vedno mož lastnice vrtca.

Ko je policija vdrla v vrtec v Bronxu po smrti komaj enoletnega dečka, jih je prizor šokiral. V loputi je bila namreč skrita večja količina droge, vključno s fentanilom, količina zaseženih mamil pa bi po njihovih ocenah lahko ubila 500.000 ljudi. Potem ko so pridržali lastnico vrtca in njenega podnajemnika, pa se jim je eden od sodelujočih izmuznil, poroča BBC.

Odkritje drog v vrtcu v Bronxu
Odkritje drog v vrtcu v Bronxu FOTO: AP

Sicer ne za dolgo, policija je namreč izsledila in pridržala še 38-letnega Rennyja Antonia Parra Paredesa. Med preiskavo osumljenčevega doma so našli žig, ki je bil prej uporabljen za označevanje paketov mamil. V vrtcu so namreč našli pakete z žigom, kjer je pisalo "Rdeča zora", isto štampiljko pa so našli pri Paredesu. Ta je obtožen zarote za distribucijo mamil.

Urad za boj proti drogam (DEA) je navedel, da je imel Paredes ključno vlogo pri domnevni operaciji preprodaje mamil, ki je bila vodena izključno iz vrtca Divino Niño. Policija je začela o ilegalnih poslih v vrtcu sumiti, potem ko je bilo ugotovljeno, da so štirje otroci zboleli zaradi mamil, ki so bila shranjena blizu mesta, kjer so spali. Kljub hitremu ukrepanju je bilo za enoletnika Nicholasa Dominicija prepozno. 

"Trgovci pogosto skrivajo tihotapsko blago na neopaznih lokacijah, ne da bi pri tem upoštevali varnost drugih," je dejal agent DEA Frank Tarentino za BBC. "V tem primeru so bile talne deske v vrtcu uporabljene za prikrivanje, kar je ogrozilo življenje otrok, ki so nedolžno sedeli na tleh in se tam igrali."

Lastnica vrtca, 36-letna Grei Mendez, in njen podnajemnik, 41-letni Carlisto Acevedo Brito, se soočata z obtožbami zaradi posedovanja narkotikov, navaja BBC.

"To je korak dlje k doseganju pravice za otroke, ki so žrtve tega gnusnega dejanja, in njihove družine," je poudaril ameriški državni tožilec Damian Williams ob tretji aretaciji. Sicer iskanja še ni konec, policija namreč lovi še moža lastnice vrtca, ki je z velikimi torbami pobegnil le malo, preden je na lokacijo prispela policija. Preiskovalci domnevajo, da je morda pobegnil v Dominikansko republiko.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Samo-ne-rdeci
26. 09. 2023 11.23
asdfghjklč
26. 09. 2023 10.52
Droga iz Nila, ki te fenta ... fenanil
devlon
26. 09. 2023 10.35
fentanil - Dober, za fentat.
LuxVeritas
26. 09. 2023 09.46
+1
latinosi. ah skoda besed, multi kultu pridobitev.