Tujina

Avstrija sprostila omejitve na meji: Odslej dobrodošli tudi Italijani, Hrvati in Grki

Dunaj, 16. 06. 2020 13.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, M.S.
Komentarji
0

Avstrija je nedavno odprla meje s sosednjimi državami, zdaj pa je sprostila omejitve še za državljane večine preostalih evropskih držav. Odslej lahko našo severno sosedo med drugim obiščejo tudi državljani Italije, Hrvaške in Grčije. Obvezna karantena ali pa potrdilo o neokuženosti pa še naprej velja za državljane Velike Britanije, Švedske, Španije, Portugalske, Srbije, Severne Makedonije in Rusije.

Dunaj je omejitve na svojim mejah z namenom zajezitve novega koronavirusa uvedel sredi marca. Vse ukrepe, ki so omejevali vstop v državo, je na mejah s sosednjimi državami, tudi Slovenijo, odpravil 4. junija. Dan kasneje je Slovenija odprla mejo za avstrijske državljane.

Z današnjim dnem Avstrija dodatno sprošča ukrepe. Odslej lahko v Avstrijo vstopajo državljani skupno 31 držav, med njimi Belgije, Bolgarije, Italije, Hrvaške, Grčije, Norveške, Poljske, Luksemburga in Romunije. Še naprej pa morajo ob prihodu v Avstrijo potrdilo o neokuženosti z novim koronavirusom predložiti državljani Velike Britanije, Švedske, Španije, Portugalske, Srbije, Severne Makedonije in Rusije ali pa morajo v 14-dnevno karanteno.

Avstrija odpira svoje meje za državljane večine evropskih držav.
Avstrija odpira svoje meje za državljane večine evropskih držav. FOTO: Dreamstime

Za najhuje prizadeto italijansko deželo Lombardija bodo ob tem avstrijske oblasti izdale delno opozorilo pred potovanji.

Nekatere od držav, za katere je Avstrija danes odpravila omejitve za vstop, se še niso odločile za odprtje svojih meja. Malta bo tako svoje meje odprla s 1. julijem, Norveška je omejitve podaljšala do 20. avgusta. Omejitve še naprej veljajo tudi za potovanja na Finsko, Irsko in Dansko. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.