Tujina

Banožićevo stanje se izboljšuje, ni več na intenzivni negi

Osijek, 20. 11. 2023 18.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Stanje nekdanjega hrvaškega obrambnega ministra Maria Banožića se izboljšuje. Iz oddelka intenzivne nege so ga premestili na kliniko za nevrokirurgijo, kjer se nadaljuje njegovo multidisciplinarno zdravljenje, so sporočili iz kliničnega centra v Osijeku. Medtem pa je vlada potrdila, da bo Banožić prejel še devet ministrskih plač.

Hrvaška vlada je danes potrdila, da se nekdanjemu obrambnemu ministru Mariu Banožiću izplača nadomestilo 6+6, kar pomeni, da bo šest mesecev prejemal polno ministrsko plačo, še pol leta pa polovico te plače, so za portal 24Sata potrdili v Banskih dvorih.

Banožić je na svojem položaju prejemal 2740 evrov neto plače.

Mario Banožić
Mario Banožić FOTO: Bobo

S tem so na vladi ugodili zahtevi njegove odvetnice. Ta je v petek vložila tudi zahtevo za aktivacijo in mirovanje njegovega poslanskega mandata, a jo je danes na podlagi pooblastila "iz osebnih razlogov" umaknila. Seja mandatno-imunitetne komisije, ki bi morala jutri odločati o tej zahtevi, je bila odpovedana. 

Po zakonu ima Banožić po razrešitvi osem dni časa, da aktivira svoj poslanski mandat. Pred tem je bilo na omenjeni komisiji mogoče slišati, da so bili pripravljeni v dobri veri ugoditi zahtevi odvetnice za aktiviranje poslanskega mandata in ga po pregledu celotne dokumentacije takoj dati v mirovanje.

Spomnimo

11. novembra je Banožić izzval prometno nesrečo. Nesreča se je zgodila blizu Vinkovcev, ko je Banožić po navedbah tožilstva z osebnim avtomobilom v gosti megli nevarno prehiteval tovorno vozilo, pri tem pa trčil v kombi, ki je pripeljal iz nasprotne smeri. 40-letni voznik kombija je v nesreči umrl, poškodovanega Banožića pa so sprva odpeljali v lokalno bolnišnico in ga nato premestili v klinični center v Osijeku.

Državno tožilstvo (DORH) je tri dni pozneje objavilo poročilo, v katerem je razkrilo rezultate toksikološke analize, ki je pokazala, da Banožić v času nesreče v krvi ni imel količine alkohola ali droge, ki bi vplivale na njegovo psihofizično stanje. Kot izpostavlja Index.hr, sicer v poročilu ni natančno zapisano, ali minister v krvi res ni imel prav nič alkohola. Po informacijah Telegrama naj bi imel v času nesreče v krvi 0,21 promila alkohola, saj naj bi se večer pred nesrečo zabaval pozno v noč, le nekaj ur za tem pa se je odpravil na lov v Kunjevce.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bronco60
21. 11. 2023 10.35
Že meglijo zadevo, kot v vohunskem trilerju.
Nightingale
20. 11. 2023 20.35
Ampak spomni se pa še vedno ničesar...
BELAN
20. 11. 2023 20.34
Kakšno sodstvo imajo Hrvati,bo verjetno on žrtev....
devlon
20. 11. 2023 19.42
+1
Verjetno en prepotentnez, ki je bil vedno na nujni vožnji, in so ga non stop vsi ovirali na cesti , ker gredo prepocasi