Tujina

Belgija znova preiskuje umor 16-letnice, zaradi povezave z osumljencem v primeru McCann

Bruselj , 11. 06. 2020 20.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Urša Vrečar
Komentarji
3

Belgija je ponovno odprla preiskavo umora nemške najstnice iz leta 1996 zaradi morebitne povezave z Christianom Bruecknerjem - glavnim osumljencem za izginotje britanske deklice Madeleine McCann, ki so ga nedavno razkrili nemški preiskovalci. V zadnjem tednu so policijske oblasti po vsej Evropi začele preiskovati morebitne povezave med izginotji otrok ter Bruecknerjem.

16-letno Carolo Titze so našli umorjeno in pohabljeno julija 1996 v letoviškem mestu De Haan na belgijski obali, kjer je bila na počitnicah s starši Tožilstvo v mestu Bruge je za AFP potrdilo, da "ponovno odpirajo primer umora", a več informacij o tem niso želeli dodati. 

Preiskava je leta 1996 vodila k nemškem osumljencu v dvajsetih letih, ki naj bi se hvalil o svoji kriminalni preteklosti, a policija ga ni nikoli našla. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po nedavnem razkritju nemške policije, ki je 43-letnega Christiana Bruecknerja identificirala kot glavnega osumljenca v primeru izginotja  britanske deklice Madeleine McCann, pa je Paul Gevaert, sedaj sicer že upokojeni preiskovalec, ki je vodil preiskavo umora Titze, pravi, da zagotovo lahko vzpostavijo povezavo. Preiskavo so sicer uradno zaprli kot nerešeno leta 2016. 

 V zadnjem tednu so svetovno javnost pretresle številne podrobnosti temačne preteklosti Bruecknerja, predvsem zgodovina spolnih napadov in posilstev. Policijsko kartoteko je prvič dobil že pri rosnih 15 letih, takrat so ga obravnavali zaradi ropa. Dve leti kasneje, leta 1994, je na otroškem igrišču v Würzburgu spolno nadlegoval šestletno deklico. Trenutno je v zaporu, a primeru izginotja Madeleine pa s policijo ne želi govoriti. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Morebitna povezava med 43-letnim osumljencem in umorom 16-letne Carole, pa ni edina, ki jo policijske oblasti preiskujejo. Po razkritju Bruecknerja so  ponovno odprli tudi primer izginotja šestletnega Reneja Hasseja, ki je izginil 21. junija 1996 s plaže v Aljezuru. Leta  2015 je v nemškem mestu Schoenebeck izginila petletna deklica Inga med sprehodom z družino v gozdu. Na Portugalskem pa je očim osemletne deklice, ki je izginila leta 2004, nedaleč od Praia da Luz, prav tako prosil tamkajšnje oblasti za ponovno preiskavo. Nikoli je niso našli. Na Nizozemskem pa je policija znova pod drobnogled vzela izginotje sedemletnega dečka Jaira Soaresa iz leta 1995. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Al83
11. 06. 2020 21.24
-11
Novinarji in oblasti v Evropi bodo šli nazaj do 80ih in 90ih, če je potrebno, da se najde primer morilca, ki je bel Evropejec. Zdraven pa ignorirajo na tisoče napadov in umorov novih prišlekov, ki se dogajajo vsaki dan. Samo da se prikaže lažna slika, ki je v interesu levice.
Hej Slovani
11. 06. 2020 21.59
+7
Hitro se pokrij s koutrom. Begunce imaš že v glavi!