Tujina

Berlusconi zaradi težav s srcem pristal v bolnišnici

Monako, 14. 01. 2021 20.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Karmelina Husejnović
Komentarji
1

Nekdanjega italijanskega premierja Silvia Berlusconija so zaradi težav s srcem sprejeli v bolnišnico v Monaku. Berlusconi je sporočil, da je njegovo zdravstveno stanje dobro, izrazil pa je zaskrbljenost glede politične krize v državi.

Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi FOTO: AP

Zdravnik Alberto Zangrillo je v ponedeljek odhitel v kraj Valbonna blizu Nice na jugu Francije, kjer začasno biva njegov pacient Silvio Berlusconi. 84-letnemu nekdanjemu italijanskemu premierju naj bi se namreč zdravstveno stanje hitro poslabšalo, zato ga je zdravnik po pregledu takoj napotil v specializirano bolnišnico v Monaku.

Zangrillo je dejal, da je Berlusconi v bolnišnici pristal zaradi težav z aritmijo srca, in da je kot zdravnik presodil, da prevoz v Italijo v njegovem stanju ne bi bila modra poteza. Italijanska meja je sicer od središča Monaka oddaljena le kakšnih 15 kilometrov. 

Zangrillo je zatrdil, da Berlusconi dobro okreva, piše La Repubblica.

Pred nekaj urami se je oglasil tudi Berlusconi. Na svojem profilu na Twitterju se je zahvalil za sporočila, ki jih je prejel v zadnjih urah. "Hvaležen sem številnim prijateljem, podpornikom in tudi političnim nasprotnikom, ki so mi vljudno izrazili svojo pozornost in podporo. Rad bi vse pomiril: sem v dobrem zdravstvenem stanju, hospitalizacija je bila nujna, da so opravili nekaj preiskav," je zapisal in dejal, da gre za rutino in previdnost njegovih zdravnikov.

84-letnik je namreč v preteklosti že imel težave s srcem, leta 2016 je prestal večjo srčno operacijo. Prebolel je tudi raka na prostati. Septembra lani pa je Berlusconi zbolel tudi za covidom-19, pozneje pa je izjavil, da je bil to "najnevarnejši izziv" v njegovem življenju.

Berlusconi je sicer še vedno aktiven politik in predsednik opozicijske stranke Naprej Italija (Forza Italia). 

V svojem zapisu je izrazil zaskrbljenost zaradi politične krize v državi. Dejal je, da bo to poslabšalo oziroma paraliziralo odločanje v teh izrednih razmerah. Poudaril je, da si želi, da bi se politična kriza čim prej razrešila. 

V Italiji trenutno vlada politična nestabilnost po tem, ko je Matteo Renzi včeraj sporočil, da je njegova stranka Živa Italija (Italia Viva) izstopila iz vladne koalicije. Politični analitiki kot enega od možnih scenarijev za razrešitev politične krize omenjajo tudi, da bi lahko namesto Renzijeve stranke v vlado 'vskočila' Berlusconijeva stranka. S tem bi se premier Giuseppe Conte izognil predčasnim volitvam. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ttrubadur
14. 01. 2021 21.29
No bunga bunga, pa pumpa prec omaga. Nauk za vse ostale!