Tujina

Biden izzval Trumpa: Donald, slišim, da imaš proste srede

Washington, 15. 05. 2024 21.28 | Posodobljeno pred 10 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriški predsednik Joe Biden je v videoposnetku svojega predhodnika Donalda Trumpa izzval na dve predvolilni televizijski soočenji. Po oceni ameriških političnih analitikov se je za poziv odločil, ker mu ankete kažejo slabo, doslej se je namreč izogibal jasnemu odgovoru na podobne pozive Trumpa. "Pripravljen sem se soočiti s pokvarjenim Joejem ob predlaganih datumih junija in septembra in odločno predlagam več kot le dve soočenji," mu je odgovoril Trump.

Kmalu po objavi videoposnetka je Joe Biden na omrežju X sporočil, da je sprejel povabilo televizije CNN na soočenje 27. junija, televizija CNN pa je sporočila, da je preko neimenovanega predstavnika njegove kampanje povabilo sprejel tudi Donald Trump.

Po potrditvi soočenja na televiziji CNN sta obe predsedniški kampanji kmalu zatem potrdili tudi udeležbo na soočenju televizije ABC 10. septembra.

"Donald, slišim, da imaš proste srede," je na posnetku bivšega predsednika ZDA izzval Biden. Trumpu v New Yorku sodijo zaradi ponarejanja poslovnih dokumentov, ob sredah pa ima sodišče prost dan.

"Donald Trump je leta 2020 izgubil dve soočenji z mano. Zdaj se dela, kot da se želi spet soočiti. Daj, naredi mi uslugo. To bom storil dvakrat. Izberimo datuma," pravi Biden. Njegova kampanja predlaga soočenji junija in septembra.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Trump mu je na svojem družbenem mediju Truth Social odgovoril: "Pripravljen sem se soočiti s pokvarjenim Joejem ob predlaganih datumih junija in septembra in odločno predlagam več kot le dve soočenji."

Uradna komisija za predsedniška soočenja, ki jo sestavljajo republikanci in demokrati, je sicer predlagala tri soočenja - 16. septembra v Teksasu, 1. oktobra v Virginiji in 9. oktobra v Utahu.

Bidnova kampanja je sporočila, da predlagani urnik ne ustreza spremembam v strukturi volitev in zanimanju volivcev. Med drugim zaradi tega, ker bodo imele nekatere države predčasne volitve po pošti. Bidnova kampanja prav tako ne želi ponovitve leta 2020, ko se Trump ni oziral na vprašanja voditeljev, govoril je, kar mu je padlo na pamet, in Bidnu nenehno skakal v besedo.

Trump in Biden
Trump in Biden FOTO: AP

Za soočenje podpredsedniških kandidatov Bidnova kampanja predlaga julij. Podpredsednica Kamala Harris sicer še vedno čaka nasprotnika ali nasprotnico, saj Trump še ni izbral svojega podpredsedniškega kandidata.

Vodilna kandidatka guvernerka Južne Dakote Kristi Noem je izpadla iz igre zaradi ogorčenja po priznanju v svoji knjigi, da je ustrelila lastnega psa, ker ji je šel na živce.

Ankete kažejo, da sta kandidata pred volitvami v začetku novembra izenačena, vendar je Trump večinoma v rahli prednosti. Bidnu naj bi padala podpora zlasti med mladimi zaradi podpore Izraelu med vojno v Gazi.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nestabilen
16. 05. 2024 13.41
Cudno da mu rece kaj takega ker je sam poklican na zaslisanje;impeachment je v teku.
Punanis
16. 05. 2024 09.06
usta se premikajo kot cgi video
sencina
15. 05. 2024 21.54
Pa kako se jim da za..bavat v teh letih?
biggie33
15. 05. 2024 21.54
-1
Vprašanje, če bo stari Joe sploh doživel volitve, bolj slabo izgleda..