Tujina

Bivša Andrewa Tata: Je zapleten človek brez kakršnekoli empatije

Bukarešta, 06. 02. 2023 12.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Medtem ko je kontroverzni vplivnež Andrew Tate v priporu v Romuniji, se je oglasila Britanka, ki trdi, da je bila z njim v razmerju. Za BBC je povedala, kako jo je spodbujal, da je delala za njegovo podjetje in se snemala prek spletnih kamer, nato pa jo je začel nadzirati, po njenih besedah je bil tudi nasilen. "Potisnil me je ob steno, me zelo močno oklofutal in mi rekel, da sem vlačuga," pravi. Kot je dejala, je zapleten človek brez kančka empatije, hkrati pa je vedno "korak spredaj".

"Zelo težko je, ker se ne počutim kot žrtev. Vse odločitve, ki sem jih sprejela, so bile po moji lastni volji. Ni me strpal v vrečo, me vrgel v tovornjak in odpeljal," pravi Sophie. "Vendar je dobro vedel, kaj počne. Kdaj se čustvena ali pa psihološka manipulacija spremeni v prisilo?" se sprašuje.

Policija Andrewa Tata in njegovega brata Tristana preiskuje zaradi obtožb o posilstvu in trgovine z ljudmi. Tožilci trdijo, da sta žrtve novačila tako, da sta jih zapeljala in lažno trdila, da želita imeti z njimi razmerje. Policija je ta način manipulacije poimenovala "metoda ljubimca". Žrtve so bile nato prisiljene ali pa zmanipulirane v to, da so delale v klepetalnicah za odrasle. 

Andrew Tate
Andrew Tate FOTO: AP

Sophie (zaradi varovanja osebnih podatkov to sicer ni njeno pravo ime) pravi, da se ji je zgodilo točno to. Zato zdaj tožilcem pomaga pri preiskavi. Za BBC Radio 4 je povedala, da ji je Tate kar naenkrat začel pisati po Facebooku, in dodala, da je bil zelo očarljiv. "Nekako me je prepričal v to, da je nekdo, ki mu lahko zaupam, in da si z mano resnično želi vzpostaviti pristen stik," je pojasnila.  

Pravi, da so bili pogovori z njim prijetni in da ni rekel nič takšnega, kar bi lahko vzbudilo kakšen alarm. Po nekaj časa klepetanja prek spleta je pristala na to, da bo odpotovala k njemu domov v romunsko prestolnico Bukarešto. "Imela sem obdobje v življenju, ko se mi je vse zdelo nekoliko dolgočasno, zato me je ta ideja o avanturi zelo privlačila," je povedala.  

"Če bi me imela res rada, bi to počela"

Njun odnos se je tako razvijal, Sophie pa je Tata redno obiskovala v Romuniji. Rekel ji je, da bi rad, da je njegovo dekle, nato pa jo je kmalu začel prositi, naj dela zanj. "Nekajkrat mi je rekel: 'To bi morala početi, zaslužila bi bogastvo, a ni ti treba, če nočeš. Jaz zaslužim dovolj denarja'," se spominja Sophie.  

A kot pravi, jo je ves čas opominjal, da obstaja ta možnost. Zgolj opominjanje pa je kmalu preraslo čustveno izsiljevanje. "Če bi me imela res rada, bi to počela. Če ti je mar zame, bi to počela. Zasluživa lahko res ogromno denarja," razlaga. "Čez čas sem začela razmišljati, da ima morda prav in bi morala poskusiti," pravi. 

Dekle s spletne kamere
Dekle s spletne kamere FOTO: Shutterstock

Sophie je sicer že prej delala v industriji zabave za odrasle, zato je bila odprta za ta predlog. A hkrati pravi, da se je počutila prisiljeno in da je delo opravljala, ker jo je skrbelo, da bi ga, če tega ne bi počela, izgubila.  

"Pripravim jo do tega, da se zaljubi vame, in naredila bo vse, kar ji rečem"

Tate je imel sicer na svoji spletni strani, ki zdaj ne obstaja več, natančno opisano, kako je vodil svoje podjetje s spletnimi kamerami. Njegov "poslovni model" pa se v veliko točkah sklada s tem, kar opisuje Sophie. "Spoznam dekle, grem z njo na nekaj zmenkov, spim z njo ... jo pripravim do tega, da se zaljubi vame, in naredila bo vse, kar ji rečem. Potem jo spravim na spletno kamero, da bova lahko skupaj obogatela," je opisal svoje "delo".

Tate je zatrdil tudi, da je bila v zadnjih desetih letih, ko vodi svoj studio, več kot polovica zaposlenih njegovih deklet in da, preden jih je spoznal, nobena ni delala v industriji za odrasle. Glede na to, kar pravi Sophie, ta del sicer ni povsem resničen.  

Sophie je pojasnila, da je v šestih urah zaslužila okoli 900 evrov, od tega naj bi Tate dobil polovico. Predstavniki industrije v Romuniji so za BBC povedali, da to za studie s spletnimi kamerami ni nenavadno.

"Vzburja ga, da ima žensko popolnoma pod nadzorom"

Sophie je pojasnila, da se je čez čas Tatov odnos do nje poslabšal. Trdi, da jo je skušal čedalje bolj nadzorovati, da ji je, če je šla ven brez njegovega dovoljenja, nalagal denarne kazni in da je postal tudi nasilen. "Skregala sva se, potisnil me je ob steno, me zelo močno oklofutal in mi rekel, da sem vlačuga," pravi. Povedala je še, da se je njun "grob seks" spremenil v nekaj, v kar ni privolila.  

Andrew in Tristan Tate pred sodiščem.
Andrew in Tristan Tate pred sodiščem. FOTO: AP

"Večina nasilja je bila spolnega, to je očitno nekaj, kar ga zanima. Rad ima občutek, da ima žensko popolnoma pod nadzorom in se počuti, kot da bi ji lahko kadar koli vzel življenje. To ga zelo vzburja," je povedala. "Tako zelo sem se trudila, da bi mu ugajala. Želela sem le, da bi bil srečen. Toda ko zdaj gledam za nazaj, me je davil do te mere, da sem enkrat padla v nezavest. Mislim, da ga je takrat zgrabila panike, ker je vedel, da je šel predaleč," je povedala.  

Sophie je BBC-jevim novinarjem pokazala tudi sporočila in glasovne posnetke, ki ji jih je pošiljal Tate, in zdi se, da podpirajo njene trditve o "nadzorovanju". 

Čez čas je Sophie zaključila odnos s Tatom, saj je dojela, da ni prav, da ima ob njem ves čas občutek manjvrednosti. "Ugotovila sem, da ne morem več tako živeti in da to ni normalno. Enostavno sem morala pobegniti od tega," pojasnjuje in dodaja, da se je enkrat med službo počutila tako "na tleh" kot še nikoli.  

"Zapleten človek brez kakršnekoli empatije"

Tata opisuje kot "zelo zapletenega človeka", ki je v živo precej drugačen od tega, kar predstavlja na spletu – kjer je znan po svojih glasnih izražanjih mnenja, posnetkih, kjer kadi cigarete in na katerih je obdan s svojimi superavtomobili. "Je zelo manipulativen, manjka mu kakršnakoli empatija. Je narcis, 100-odstotno," pravi.

"Mislim, da ni čustveno sposoben čutiti ljubezni do kogarkoli ali česarkoli, celo do svoje družine, celo do svojega brata. V delu možganov, kjer čutimo ljubezen, sočutje in empatijo, ima luknjo. Tam mi ničesar," je povedala.  

BBC je Sophiejine obtožbe posredoval tudi Tatovemu odvetniku, vendar je Mateea Petrescu, ki obravnava medijske zahteve za brata Tate, dejala, da trditev ne bodo komentirali.

"Vedno je korak spredaj"

Preiskovalci v Romuniji so potrdili, da so kot potencialne žrtve trgovine z ljudmi identificirali šest žensk. Vendar pa sta dve od njih prejšnji mesec javno zanikali kakršno koli slabo ravnanje s strani bratov Tate, tudi nekatere druge ženske so o času, ki so ga preživele s Tatom, govorile pozitivno.  

Kot pravi Sophie, je Tate z nekaterimi ženskami dejansko zelo lepo ravnal, medtem ko so nekatere druge še vedno pod njegovim vplivom. "Vedno je korak spredaj," pravi in dodaja, da se Tate zaveda, da bo, da se bo lahko branil, potreboval vsaj toliko lepih pričevanj, kot bo grdih."Prav tako obstajajo dekleta, ki bodo tako navdušena nad njim in jim bo opral možgane, da o njem nikoli ne bodo rekle slabe besede. Potem pa so tudi dekleta, ki bodo govorila iz strahu, ker je tudi grozeč," je dodala.  

Policija proti bratoma, ki sta s še z dvema Romunkama v priporu od 29. decembra, še ni vložila obtožnice. Oba sta obtožbe sicer zanikala. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (30)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bu?e24 1
06. 02. 2023 16.57
+0
Vprašajte porno industrijo če jim dajo 50/50 zaslužka
bu?e24 1
06. 02. 2023 16.56
+3
Ista taktika nad asangom
vlahov
06. 02. 2023 16.06
+4
Tate pa ima kak udarec v glavo preveč.
vlahov
06. 02. 2023 16.04
-1
Romuni imajo zdravo pamet in imajo gensko ne spremenjeno hrano.....
Ivar The Boneless
06. 02. 2023 16.03
+2
Brez empatije je korona mafija.
Ivar The Boneless
06. 02. 2023 16.05
+2
Sam bi dal lep primer psihopata brez empatije v Harariju. Izjave so dostopbe, vse posneto. Malo si oglejte, kaj Klausov svetovalec meni o nas in kaj nam želi.
Gozdni joza
06. 02. 2023 15.58
+8
ze tri mesece mediji poročate kakšna pošast, lopov, itd... je Tate. zanimivo pa je, da sodišče po 2 mesecih ne spaca skupaj nič
Ivar The Boneless
06. 02. 2023 15.59
+0
Temu se reče javno diskreditiranje. Imel je ideje, ki so mevarne za elito.
Ivar The Boneless
06. 02. 2023 16.01
-4
Ej minuserček beta. A čakaš da kdo kaj napiše?
Rodion Raskolnikov
06. 02. 2023 15.35
+4
Če ne bi bilo neumnih žensk, ne bi bilo Tatea!
Eliza Dupre
06. 02. 2023 14.43
+5
Zapreti in pozabiti, kje je ključ.
Ivar The Boneless
06. 02. 2023 15.49
+3
Bebo2
06. 02. 2023 14.29
+8
Se pravi on dejansko nobeni ni nič naredil, vse so naredile same po svoji volji? Potem pa mu nič ne morejo, naj ga izpustijo.
Kazimir Plemeniti
06. 02. 2023 15.12
+10
Veliko denarja, dobri avtomobili, veliko pleh p......
Ivar The Boneless
06. 02. 2023 16.02
+2
Medtem pa še zdaj skrovajo kdo je obiskoval Epstinov otok.
prdec v zraku
06. 02. 2023 13.57
-7
že, če razmišlaš logično , tip ima 700 milionov pod palcem in, da bo on silil neko žensko, ki bo s spletno kamero zaslužila 900 eur v 6 urah, od tega pa bo polovica njegova? haha , za ta drobiž , ki ga porabi v 30 sekundah, ko gre na štelo nalit poln tank Bugatti veyrona???
What4
06. 02. 2023 14.31
+5
Ivar The Boneless
06. 02. 2023 13.52
+2
Spet nakladanja.
Slovenec963
06. 02. 2023 13.49
+2
Prijatelj pri 65 letih v razmerju že 35 let ima glavno besedo žena, živita iz rok v usta in sta velikokrat korak nazaj, končno si je lahko sedaj kupil motor za 2000 eur, tako da....!?
slimy12
06. 02. 2023 13.30
+5
Robi333
06. 02. 2023 13.20
+12
Po eni strani ni ravno bister. Pa tudi nek višek lepote ni.
Rok Jurjec
06. 02. 2023 15.47
-5
V bistvu je zelo inteligenten. O lepoti pa ne bom, ker je lahko npr za tebe, "najgrša" ženska na svetu , nekomu drugemu najlepša....
Blue Dream
06. 02. 2023 13.12
+14
Iskereno. deluje kot bedak na egotripu. ampak toj je intuitivna ocena, ga ne poznam
Blue Dream
06. 02. 2023 13.17
+9
aja saj je bedak. šele sedaj prebral kaj je počel
Rok Jurjec
06. 02. 2023 15.51
-3
Prebral kaj je počel 😂 Malo si je treba kak podcast pogledat, al pa nedavni interju, ko je gostoval pri Pierce Morganu v enournem intervjuju... Ne mi pa s prebral 😱 Ne rečem da se strinjam z vsem kar govori, ampak večinoma se...
Na pol ovca
06. 02. 2023 16.04
-1
Ti si izjemen genij v 2 minutah si prebral vse kar je potrebno, bravo
RichPiana
06. 02. 2023 13.09
+17
Ce bi se vsaj z Epsteinom tok ukvarjal, kot se novinarji s tem obskurnim modelom.
Ivar The Boneless
06. 02. 2023 13.53
+11
Eh ne. Epstein je pač preveč vedel. Bill Clinton in Gates nebi bila zadovoljna.
NoFriendRequests
06. 02. 2023 12.51
+4
lol, kakšno bluzenje, pa saj niste resni
adejteno
06. 02. 2023 12.45
+4
Ženske brez težav lažejo, sploh pa za denar.