5°C

VIDEO: Bizarna predstava vojakov za vrhovnega poveljnika Kima

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
Nuša Stegnar /
KOMENTARJI
231
Na ponedeljkovem dogodku so severnokorejski vojaki uprizorili pravo predstavo moči in vzdržljivosti, vrhovni poveljnik Kim Džong Un pa je vse skupaj opazoval z nasmehom na obrazu in nenehno ploskal.

Severnokorejska nacionalna televizija je posnetek dogodka predvajala ob predstavitvi razstave za obrambni razvoj, ki so se je v Pjongjangu udeležili voditelji, med njimi tudi Kim Džong Un. V sklopu prireditve so za najvišje obiskovalce pripravili tudi prikaz orožja, drzne akrobacije vojaških pilotov in številne borilne podvige severnokorejskih vojakov.

Med nekoliko bizarno predstavo so vojaki voditeljem kazali svojo moč, publika pa jim je z navdušenjem ploskala. Tako je na posnetku mogoče videti moške, ki goloprsi z nogami in glavami trejo betonske plošče. Nato nastopi vojak, obdan s štirimi napadalnimi vojaki, ki jih enega za drugim premaga in vrže čez ramo. Nato se nanj spravijo s palicami, te pa se lomijo na telesu na pol oblečenega vojaka, ki ob tem spušča bojne krike.

Opaziti je mogoče Kim Džong Una, ki se smehlja, več deset uniformiranih uradnikov okoli njega pa neprestano ploska. 

Vojaki nato kot za stavo trejo opeke in betonske plošče. Potem nanje položijo roke, drugi vojaki pa s kladivom udarijo po njihovih rokah in tako razbijejo betonske plošče. Vojaki nato nadaljujejo, na videz nepoškodovani. En vojak se nato uleže na posteljo z žeblji, na trebuh pa mu položijo betonsko ploščo, ki jo nato strejo s kladivom. Drugi ima na trebuhu nameščene meče, nato pa položijo nanj še betonsko ploščo, ki jo razpolovijo s kladivom. 

Severnokorejski vojaki
Severnokorejski vojakiFOTO: Posnetek zaslona

Vojaki nato uničujejo še opeke, ukrivljajo železne palice in pokažejo še svoje druge sposobnosti. V zadnjem segmentu videoposnetka vojak razbije dve steklenici in leže na razbito steklo. Tudi njemu na trebuhu razbijejo betonski blok.

Ves čas je mogoče slišati bojne vzklike, čeprav ni jasno, ali so bili ti dodani za državno oddajo ali pa so tako kričali vojaki. Po poročanju BBC je dogodek prvi te vrste, odkar je Kim leta 2011 prevzel oblast.