Tujina

Morilec otrok kmalu pred sodnika, grozi mu do 50 let zapora

Zagreb, 26. 09. 2021 11.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Obdukcija treh otrok, ki naj bi jih v Zagrebu umoril oče, ni dala odgovorov na ključna vprašanja o njihovi smrti. Kljub prvotni domnevi, da so otroci umrli zaradi zadušitve, se preiskovalci namreč vse bolj nagibajo k možnosti, da je za njihovo smrt kriva zastrupitev. Mati otrok je medtem po hudi družinski tragediji odšla k staršem v Neum, kjer naj bi po neuradnih podatkih dva dečka in deklico tudi pokopali. 56-letnika naj bi jutri izpustili iz bolnišnice, čaka ga zaslišanje pred preiskovalnim sodnikom. Za tri težke umore mu grozi kazen do 50 let zapora.

 

Čeprav so preiskovalci sprva domnevali, da so otroci umrli zaradi zadušitve, pa se zdaj vse bolj nagibajo k možnosti, da je za njihovo smrt v resnici kriva zastrupitev. Kot poroča Index.hr. gre najverjetneje za zastrupitev s tabletami.

Osumljenec umora treh otrok je njihov oče, ki je po dejanju skušal storiti samomor. Ker so preiskovalci na trupih otrok našli tudi poškodbe zadušitve, pa sumijo, da bi lahko oče otroke zastrupil ter jih nato zadušil.

56-letnik se medtem zdravi v splošni zagrebški bolnišnici in je pod strogim nadzorom policije. Direktor bolnišnice je ob tem dejal, da ugotavljajo, ali je bil moški med dejanjem pod vplivom psihofarmacevtskih sredstev, vendar pa psihiater Herman Vukušić meni, da je skoraj nemogoče, da bi bil za to grozovito dejanje kriv psihofarmacevtski vzrok. Vzorce krvi pregleduje tudi policija, saj bodo ti relevantni na sodišču. Moškega naj bi iz bolnišnice izpustili jutri, po tem bo priveden pred preiskovalnega sodnika. 56-letnika bi lahko bremenil za tri težke umore. Na hrvaškem kazen za težki umor znaša največ 40 let, glede na to, da je osumljen več umorov, bi se kazen lahko zvišala na do 50 let zapora.

Starša umorjenih otrok sta ločena, matere pa v času tragedije ni bilo v Zagrebu. Kot je dejala uradnica socialnega varstva Margareta Mađerić, je šla družina leta 2018 med ločitvijo staršev skozi standardni postopek. Starša sta se v ločitvi dogovorila za skupno skrbništvo nad otroki.

Kot poročajo bosanski mediji, je mati otrok po tragediji odšla v rodni Neum, mesto v BiH, kjer bodo po neuradnih podatkih pokopali tudi otroke. "Če bo pogreb otrok v Neumu, bomo na ta dan razglasili dan žalovanja," je dejal župan Dragan Jurković ter družini izrekel sožalje.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.