Tujina

Boksarski zvezdnik bo kandidiral za predsednika Filipinov

Manila, 19. 09. 2021 15.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Kaya Kamenarič, STA
Komentarji
5

Filipinski boksarski zvezdnik Manny Pacquiao se bo na volitvah prihodnje leto potegoval za predsedniško funkcijo. Za kandidata ga je predlagal del vladajoče stranke PDP-Laban. Poleg bleščeče kariere borca je 42-letni Pacquiao senator v v zgornjem domu filipinskega kongresa.

 Manny Pacquiao
Manny Pacquiao FOTO: AP

Drugi del vladajoče stranke je za predsednika nominiral senatorja Christopherja Goja. Gre za tesnega sodelavca sedanjega predsednika Rodriga Duterteja, ki pa bi v skladu s tem predlogom postal podpredsednik. 

S tem naj bi skušal sedanji predsednik po besedah kritikov zaobiti ustavno prepoved tretjega mandata, tako da bi postal podpredsednik, vendar ob tem še vedno vladal iz ozadja oziroma celo znova prevzel predsedniško mesto, če bi Go odstopil, piše Reuters.

Po poročanju BBC naj bi Go zavrnil kandidaturo za mesto predsednika. Čeprav člani Gojeve stranke želijo, da znova razmisli o svoji odločitvi, se je v tem delu stranke porodila tudi ideja, da bi se mu na listi pridružila hči predsednika Duterteja, Sara Duterte-Carpio, poroča BBC.

"Jaz sem borec in vedno bom borec v ringu in zunaj njega"

Kot boksar je Pacquiao osvojil svetovne naslove v osmih različnih težnostnih kategorijah. Zadnji dvoboj proti kubanskemu nasprotniku je sicer izgubil in dejal, da razmišlja o upokojitvi. Ko je sprejel nominacijo, pa je rekel: "Jaz sem borec in vedno bom borec v ringu in zunaj njega."  

Manny Pacquiao
Manny Pacquiao FOTO: AP

Pacquiao se je zavezal, da se bo boril proti revščini in korupciji. V domovini je precej priljubljen, vendar pa se mu obeta težka bitka, saj glede na javnomnenjske raziskave zaostaja za Saro Duterte-Carpio.  

Za zdaj še ni znano, katero listo stranke PDP-Laban bo državna volilna komisija sprejela za kandidate na volitvah leta 2022.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flojdi
20. 09. 2021 15.27
. oježesh.. pa ta bo , če je pošten , zlahka prebunkal vse na seja(nsa)h / navijam zanj !
ata_jez
19. 09. 2021 16.51
+5
Milijon udarcev v glavo, pa bi ga vseeno prej volil kot kateregakoli od naših pajacov. :-(
User905768
19. 09. 2021 15.37
+6
PacMan je borec in človek velikega srca. Je za precednika vredo kandidat👍💪
Grozno
19. 09. 2021 15.23
-4
Pacquiao je kar car, samo za predsednika ga pa ne bi imel.
flojdi
20. 09. 2021 15.33
.okej . po kratkem brskanju nimam živcef brskat dlje in ugotovit kaj pomeni Solve C / bom jutri . če