Tujina

Bolivijsko tožilstvo za nekdanjega predsednika Moralesa izdalo priporni nalog

La Paz, 18. 12. 2019 20.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
N.P. / STA
Komentarji
2

Bolivijsko tožilstvo je izdalo priporni nalog za nekdanjega bolivijskega predsednika Eva Moralesa, ki je trenutno v izgnanstvu v Argentini. Obtožujejo ga upora, terorizma in financiranja terorizma. Morales je dejal, da se aretacije ne boji, češ, da nimajo dovolj dokazov, da bi proti njemu utemeljili sodni postopek.

Državna tožilca v prestolnici La Paz Jhimmy Almanza in Richard Villaca sta v nalogu policiji naročila, naj 60-letnega nekdanjega predsednika Eva Moralesa aretira in privede na sedež generalnega državnega tožilstva.

Morales je v torek dejal, da se ne boji aretacije, saj ne bo dovolj dokazov, da bi utemeljili sodni postopek proti njemu.

Morales je politični azil dobil v Argentini.
Morales je politični azil dobil v Argentini. FOTO: AP

Priporni nalog so izdali tudi za enega od vodilnih članov Moralesove stranke MAS Faustina Yucro Yarwija, ki je osumljen, da je nekdanjemu predsedniku pomagal pri spodbujanju protestov proti vladi začasne predsednice Jeanine Anez. Ta je vodenje države prevzela po Moralesovem odstopu sredi novembra.

Spomnimo, Morales se je s položaja poslovil, potem ko so državo zajeli množični protesti zaradi volilne prevare na predsedniških volitvah 20. oktobra. Politično zatočišče si je najprej poiskal v Mehiki. Nazadnje pa se je zatekel v Argentino, kjer je dobil politični azil.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Cisto na hitro
19. 12. 2019 12.10
+1
Komunist, ki bezi pred svojim ljudstvom.
Karlo
19. 12. 2019 17.27
+1
Ne beži pred svojim ljudstvom. Zbežati je moral pred križarskimi krvoloki, konkvestadorji in podobnimi klerikalnimi fašisti, v glavnem strai emigranti iz Evrope, katere iz ozadja so vodilie ZDA. V ozadju je litij, ki ga ima Venezuela ogromno. Kako so takoj po puču poskočile delnice Mockove firme Tesla, je samo potrditev? No ja vsaj mi smo glede naravnih bogastev še varni, dokler ne bo resno začelo zmanjkovati pitne vode. Te pa komentarji izdajajo da so orto-komunist sam, slep in gluh za vsako drugačno mnenje.