Tujina

Britanski letalski prevoznik prenehal s poslovanjem, potniki obtičali

London, 28. 01. 2023 15.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Britanski regionalni letalski prevoznik Flybe je prenehal s poslovanjem in odpovedal vse svoje redne lete. Posledično so številni potniki obtičali, več kot 200 članov posadke pa je ostalo brez dela.

Letalska družba je na svoji spletni strani zapisala, da je prenehala s poslovanjem, potnikom, ki so nameravali potovati z njimi, pa dala vedeti, naj ne hodijo na letališče. Potnikom niso uspeli organizirati alternativnih poti. 

"Stranke Flybe, ki vseeno želijo na pot, si bodo morale poiskati alternativne možnosti prek drugih letalskih prevoznikov," je medtem sporočila britanska uprava za civilno letalstvo. 

Letalska družba je zaposlovala 321 ljudi, od tega so jih zdaj odpustili 277. Flybe je izvajal redne lete iz Belfasta, Birminghama in Londona na 21 destinacij po Veliki Britaniji, letel pa je tudi na Nizozemsko in v Švico. 

Flybe
Flybe FOTO: Shutterstock

Novica je na družbenih omrežjih sporožila paniko, saj so se številni potniki spraševali, ali jim bo družba sploh povrnila denar. Kot je za Guardian pojasnil potnik Chris Donnelly, je sredi noči prejel elektronsko sporočilo prevoznika, v katerem je pisalo, da je njegov let odpovedan. Potnike tudi jezi dejstvo, da so lahko še nekaj ur pred sporočilom o prenehanju poslovanja na strani Flybe kupili letalsko karto. 

 Irski nizkocenovnik Ryanair je medtem odpuščenim delavcem že ponudil zaposlitev. 

Novinar Independenta Simon Calder poroča, da je imela družba težave že v preteklosti, predvsem zaradi pandemije. Kasneje je prešlo v last podjetja Thyme Opco, a se, kot kaže, tudi z novim lastnikom ni izšlo. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
29. 01. 2023 12.54
"Potnike tudi jezi dejstvo, da so lahko še nekaj ur pred sporočilom o prenehanju poslovanja na strani Flybe kupili letalsko karto." Res, koliko je to nekaj ur, to ne pomeni nič, on nenadnem dogodku.
Ramzess
29. 01. 2023 12.09
"Stranke Flybe, ki vseeno želijo na pot..." No, to niso več bile.
Sickk 2
28. 01. 2023 19.41
+3
Svašta res. Vedl so, da bojo skenslal use skupi ampak se vedno po pa pustil ljudi, da mnozicno kupujejo karte??? In se za piko na i, skenslajo in praujo, najte si drug prevoz kokr veste in znate??
Delavec_Slo
28. 01. 2023 17.46
+4
Evo klakočer airlines- naše stevardese so obrite!
ap100
28. 01. 2023 17.26
+6
če ne gre pač ne gre -v in tako je bilo tudi z adrio - še sedaj pa mi ni jasno zakaj je trenutna ministrica za infrastrukturo ga Bratušek prodala Aerodrom - danes pa je zainteresirana dajati subvencije prevoznikom, ki bodo leteli na to letališče v nemški lasti - razumel bi če bi bilo v slovenski
bruzor
28. 01. 2023 19.13
+1
Ramzess
29. 01. 2023 12.56
Subvencije ali podkupnine, to je zdaj vprašanje, o vsotah pa nič. Če ni naše je narava subvencij sumljiva.