Tujina

Britanski premier po brexitu odslovil kar sedem ministrov

London, 15. 02. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Brane Kastelic
Komentarji
7

Dva tedna po simboličnem britanskem odhodu iz Evropske unije na Otoku najbolj odmeva 'masaker' v vladi, iz katere je premier Boris Johnson odstavil pet zelo znanih ministrov, dva pa prisilil k odstopu. S sedeža vlade pa so uslužbencem na ministrstvih in v državni upravi poslali sporočilo, v katerem jim prepovedujejo uporabo besede brexit. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

puspan
16. 02. 2020 07.23
Mene pa zanima, kaj bo takrat, ko bo zmanjkalo ministrov. Mogoče bo še samega sebe odstavil. No to se ne bo zgodilo, ga pa bodo odstavili drugi, ko bodo na sebi občutili, kam jih je zapeljal. Kar prav, da je tako in kar nekaj časa naj živijo v pokori, ki so jo skupaj zakuhali. Časi kolonializma so že dolgo mimo.
big_foot
15. 02. 2020 15.43
+1
Ko bo prišel račun tega brexita in ga bojo dobili angleži... ne bi bil raz Boris v tistem trenutku. Do novega leta ne bo nič, potem pa...
Kukulkan
15. 02. 2020 10.03
-2
Če nič drugega noben minister ni odstopil zaradi korupcije. Naš nesposobneš od Erjavca pri vsaki vladi je minister
Uporabnik113189
15. 02. 2020 11.58
+6
Očitno ne poznaš angležev. Večjih kriminalcev v finančnem svetu od njih preprosto ni.. City ima njevčje skladišče fizičnega zlata, izračunali so da zlate opeke naložene druga na drugo segajo do roba vesolja. Ko pa Nemčija zahteva repatriacijo svoge zlata, se jim smejijo v brk. Pa ni Nemčija edina v EU, ki ne more do svojih zlatih rezerv. In kaj naj storijo, gredo s tanki skozi tunel po Rokavskim? Monarhija igra na karto izsiljevanja in tatvine drugih, to so vedno počeli po svetu, Indija jih je izgnala, pa še kdo drug.. Evropa se šele prebuja po drugi svetovni, ko so zavezniki (zmagovalci) k sebi odplejali vse kar je bilo vredno. Po loveniji že zvonijo telefoni, pred bližajočo krizo potrebujejo norce, ki bodo kupovali delnice ( katerih vrednost bo padla na nič).. Nihče normalen pred krizo ne vlaga v delnice, le množice iz naših Butal..
Uporabnik113189
15. 02. 2020 13.19
+2
Strateško gledano imajo ZDA hud problem, svoje fizično zlato so napihnili z opcijami na papirnatem zlatu v stokratnikih. Po domače nimajo kritja, medtem ko ga Rusija in Kitajska imata za svoje valute.. Tudi EU ga je imela za Evro, dokler so bili skupaj z VB v uniji. Potem so na drugi strani izumili brexit, pa še neko celino bi kupili od EU. Sedaj ko so se brexit-ali, pa bo vse te zlate rezerve dobil dolar. No, mogoče pa bodo otočani pristali na "kompromis" z ukradenim zlatom evropejcev, z EU, če bodo poceni lahko šarili po EU financah in kradli naprej, udobno živeli z dobički finančnega sektorja, Španci jih bodo pa na primer hranili z zelenjavo in sadjem. Kolonializem v vsem sijaju se nadaljuje.. EU pa nima jajc..
anakondabox
15. 02. 2020 08.22
+5
B. Johnson je vse kaj drugega kot zabaven mož. Izredno pameten je. Odcepil se je od EU, da si v letu, ko trajajo dogovori, nakopiči kapital. Uvedel bo visok davek na pitno vodo, nato pa se povezal s kakšno večjo silo (Trump- ZDA) in 'lop' po Evropi. #gliha v kup štriha
united666
15. 02. 2020 10.43
+0
ti si pa vedezevalec hahahaha....britanija oziroma ljudje nikoli ne bi pustili da gre britanija z zda proti evropi...2 svetovna vojna je izjema zaradi hitlerja in nicesar drugega...britanci se imajo za evropejce veliko bolj kot za americane