Tujina

Češki milijarder Petr Kellner umrl v helikopterski nesreči na Aljaski

Anchorage, 29. 03. 2021 07.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Mirko Vorkapić
Komentarji
0

Na aljaškem ledeniku se je zgodila helikopterska nesreča, v kateri je umrlo pet ljudi, med njimi češki milijarder Petr Kellner, lastnik češke investicijske skupine PPF, sklada CME ter s tem POP TV, poročajo češki in ameriški mediji. Skupina se je v soboto zvečer s helikopterjem Airbus AS350 B3 odpravila na smučarsko ekskurzijo, s katere se ni vrnila. Vzrok nesreče še preiskujejo.

Kot poroča New York Times, je helikopter strmoglavil v bližini ledenika Knik. V nesreči so umrli 56-letni Petr Kellner, dva vodnika, še en češki državljan ter pilot helikopterja. Ena oseba je huje poškodovana, njeno stanje pa je stabilno, poročajo ameriški mediji.

Nacionalni odbor za varnost v prometu bo izvedel preiskavo, da bo ugotovil, kaj je povzročilo nesrečo. Reševalci so dejali, da so bili v soboto ob 22. uri obveščeni, da se helikopter ni vrnil z ekskurzije in da so v bližini ledenika Knik opazili razbitine.

Petr Kellner
Petr Kellner FOTO: Pravo

Kot je za AP povedalo osebje koče, v kateri so bili ponesrečenci nastanjeni, je bil Kellner njihov reden gost, zato jih je novica o tragični nesreči še toliko bolj prizadela. "Novica je pretresla naše osebje in skupnost, v kateri delujem. Gre za najbolj tragično nesrečo v naši 17-letni zgodovini," so dejali za medije.

"PPF z veliko žalostjo obvešča, da je 27. marca 2021 večinski delničar PPF Petr Kellner tragično umrl v helikopterski nesreči v aljaških gorah. Preiskava nesreče, v kateri je življenje izgubilo pet ljudi, poteka. Petr Kellner je bil star 56 let. Njegovo poslovno življenje sta zaznamovali neverjetna delovna etika in kreativnost, njegovo zasebno življenje pa pripada njegovi družini. Pogrebna slovesnost bo potekala v ožjem družinskem krogu. Medije prosimo, da spoštujejo zasebnost družine Kellner v teh težkih časih," so sporočili iz skupine PPF.

Koronavirus pasica nova


  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3