Tujina

Clinton o Monici Lewinsky: Ni prav, da jo je afera tako zaznamovala

Washington, 06. 03. 2020 13.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton je v novem dokumentarnem filmu z naslovom Hillary spregovoril o svoji aferi z Monico Lewinsky, ki je močno razburjala javnost v 90. letih prejšnjega stoletja. Da je zaradi tega leta trpel zaradi anksioznosti, je priznal Clinton.

Bill in Hillary Clinton sta spregovorila o njegovi aferi z Monico Lewinsky.
Bill in Hillary Clinton sta spregovorila o njegovi aferi z Monico Lewinsky. FOTO: Profimedia

Nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton je v novem dokumentarnem filmu z naslovom Hillary, ki opisuje življenje njegove žene, bivše prve žene ZDA, kasneje pa tudi kandidatke za predsednico ZDA Hillary Clinton, spregovoril o svoji zloglasni aferi s takrat 22-letno pripravnico v Beli hiši Monico Lewinsky, ki je močno razburjala javnost v 90. letih prejšnjega stoletja. Da je zaradi te afere več let trpel zaradi anksioznosti, je v novem filmu priznal Clinton.

Njegova žena Hillary Clinton je povedala, da je bilo to zanjo zelo težko obdobje življenja, vendar ne obžaluje, da se je odločila, da ostane poročena z njim.

"Vsi nosimo svojo prtljago v življenju in včasih naredimo kaj, kar ne bi smeli," je v čustvenem pogovoru dejal Clinton. "To, kar sem storil, je bilo grozno," je dejal.

Najprej povedala hčerki

Družina Clinton konec 90. let, ko je izbruhnila afera.
Družina Clinton konec 90. let, ko je izbruhnila afera. FOTO: AP

"Rekla sem mu: 'Če bo za novico izvedela javnost, najprej povej Chelsee (njuni hčerki, op. a.)," se težkih trenutkov iz tistega časa spominja Hillary. "Naredil sem to, čeprav sem sovražil dejstvo, da sem jo tako prizadel," je dejal Bill.

Na vprašanje, kako to, da je zaradi afere toliko tvegal, je odgovoril: "Takrat nisem razmišljal o tem. Vsak, ki naredi neumnost, pred tem ne razmišlja o posledicah." Bivši ameriški predsednik pravi tudi, da je popolnoma druga oseba, kot je bil pred dvema desetletjema: "Ne vem, ali to pride s starostjo, sem se pa zaradi te afere zagotovo marsikaj naučil."

Clinton: Monicino življenje je bilo za vselej zaznamovano, to ni pravično

"Še vedno mi je hudo zaradi dejstva, da je bilo življenje Monice Lewinsky za vedno zaznamovano zaradi te afere. To se mi zdi nepravično," je dejal Clinton. "Opazoval sem, kako se je skozi leta trudila dobiti svoje normalno življenje nazaj," je o Lewinskyjevi dejal nekdanji predsednik. "Nekako se moraš odločiti, kaj to normalno sploh pomeni."

Monicino življenje je bilo za vedno zaznamovano.
Monicino življenje je bilo za vedno zaznamovano. FOTO: Profimedia

"Nekateri menijo, da sem se odločila prav, drugi menijo nasprotno in še vedno se soočam z nekaterimi kritikami na ta račun," je o aferi še dejala Clintonova. Bill pa je dejal: "Resnično sem hvaležen svoji ženi, ker je verjela, da je med nama še vedno dovolj tistega, kar naju drži skupaj."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (96)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

leond1
08. 03. 2020 20.46
+1
monika dobra ženska
nikhrast
07. 03. 2020 18.52
-2
Mogoče smo bili šokirani leta nazaj nad takšnim obnašanjem, samo Trump je zdaj vse to normaliziral, samo poglej njegove izjave.
medusa
07. 03. 2020 11.23
+5
Clinton nima kaj za bluzit … je bil redni gost na pedo otoku od Epsaina … žena pa ne vem zakaj ga ni že pospravla … sramotnik!
drejc79 1
24. 03. 2022 10.24
Je kje kak dokaz, da je obiskoval tisti otok? Jaz ga še nisem zasledil.
samuray1
07. 03. 2020 09.38
+1
Pri SLO novinarih je poštenje in morala izgubila vsak smisel.Raje bi pisali o zločinskih podvigih tega klavc.a.
WestCoast
07. 03. 2020 08.06
+4
Prvo skok cez plot zdej pa kao boga. Oba sta kriva za to. Btw a mislite da pri nas ni takih Clintonov in Monic???
drejc79 1
24. 03. 2022 10.25
No, baje, trdnih dokazov seveda ni, je tudi naš JJ poskočen možakar. Tako so vsaj govorili tisti, ki so bili včasih njegovi pajdaši. Koliko je v tem resnice, pa ve bolj malo ljudi.
kajpavzdevek
06. 03. 2020 21.56
+8
Dosadni so že z to Moniko. Bill ga ji je potisno v grlo baba pa je pri tem sodelovala in pogoltnila . To počne par milijonov varalic vsak dan
kure bedne
07. 03. 2020 21.15
+2
Ne bo držalo. Ni pogoltnila- dokazi so bili na oblačilu. Če bi pogoltnila afere splo ne bi bilo. Iz napakk se učimo.
slovenc59
06. 03. 2020 21.26
-1
Ma tile amerikanarji so pol hudiča ! Saj ni imel odnosa z njo, ka zdaj jamra ! Če mu ga potegnila, pa kaj pol ! Tako se v Ameriki denar služi, nimaš kaj ! In vsi srečni !!
kure bedne
06. 03. 2020 21.05
+7
Čisto sama sta si kriva. Kaj zdaj jamrata. Bila sta odrasla in vedeti bi morala, da se takšnni sledovi morajo pogoltniti ali na mestu počistiti. Filozofiranje je pri tem odveč.
Da se mene pita..
06. 03. 2020 20.53
-3
Vse je nardila Monica, Clinton se je samo skrival v omari, ni prav da je ona odgovorna za vse.
miselna policija
06. 03. 2020 20.50
+9
to kar sta počela je čisto človeško!!to kar pa delajo ameriški predsedniki ko zadnjih 100 let pošiljajo svojo mladino pobijati po celem planetu pa ni človeško!!
nightifly
06. 03. 2020 20.47
+3
Zato je Epstein temu primerno tudi koncal svojo pot v arestu . Torej sojenje o izrabljanju mladoletnic in ostalih podlih dejanj na njegovih otokih odpade . Tudi princ Andrew se je zavil v molk , in glej -glej ,90 % medijev v demokratski lasti je takoj potihnilo v zvezi s tem . Tudi zato so vzporedno z novicami o mailih Hilarije , zadevi Epstein pa se veliko tega zaceli s progromom proti Trumpu . In izgubili . Vesel pa sem necesa .....da Trump v teh nekaj letih odkrito napada politko vseh treh zadnjih predsednikov , ki so dodobra sesuli svet -vsepovsod . In odkrito pove , in napada Bush -a ,oba , McCaina in ostale , da je bila vojna na Irak napacna ,ker je slonela na lazi (orozje za mnozicno pobijanje ...etc) .To ,da en predsednik javno pred svetom ocita drugemu predsedniku ZDA ,da je kriminalec ,ki je potvoril celo dokaze , pove veliko o obeh ,mar ne ? Se se kdo cudi ,zakaj zeljo ´´Demokrati´´ z vsemi silami odstraniti Trumpa ? Obenem pa se sprasujem , zakaj slovenski levicarji (ali so taki ?) vse prej omenjene predsednike podpirajo . Enostavno ne razumem ljudi ,ki se oklepajo ene ´´vere´´ brez da bi se vprasali ....ali je res , ali pa obstaja se kaksna razlaga in dokazi !?
Brdavssar
06. 03. 2020 20.30
+1
hehehe, karkoli bo rekel...Monica je dober napihala...hahahah
murate
06. 03. 2020 20.21
+6
res je krivično-kaj pa je to takšnega,če ti nekdo po riti z cigaro šari?Težava je le potem,ko si tako neumen ,da to javno razlagaš okrog
nightifly
06. 03. 2020 20.20
+4
Od afere naprej z Moniko ,in potem ,ko je Hilarija doma naredila red in popolnoma prevzela oblast -tudi v Beli hisi , je svet zaradi te billove pustolovscine dozivel jezo prevarane babnice . Svet je ,vklucno z Bushevo idiocijo in kasnejsim Husseinom,ki ga je Hilarija prav tako drzala za jaj...cka , dozivel kataklizmo opustosenja . Ce to danes ni vidno ,potem pa res ne vem .
pinocio
06. 03. 2020 19.37
+5
dovol dolarčkov da ju drži skupaj
PeoplePower
06. 03. 2020 18.35
+18
Ce pogledas Hilary u obraz vidis jezo in bes u njenih oceh verjetno od billovih skokov cez plot,,tako jezo treba ugasat z dominacijo/sirjenju demokracije po svetu.
Brdavssar
06. 03. 2020 20.30
+4
Hilary...zlo na dveh nogah, Bill razumemo te....hahahah
white31
06. 03. 2020 18.22
+5
bil je pa car,rad je imel ženske..sarmanten predsednik je bil
VolkBrenin
06. 03. 2020 17.38
+21
hecno...demokratične usa so slišale ekspertizo o tej zadevi ali je seksal ali ni ...na nekaj več kot 3000 .straneh A4 ....in še dandanes se ne morejo dogoviriti kam spada dejstvo , da je na njeni obleki bila nedvoumno in dokazano njegova sperma , prav tako se ne morejo dogoviriti ali je njegovo prvo priznanje , da ji je v nožnico namakal cigaro in jo potem oblizoval - seks ali ne ....Da je perfidnost laži do javnosti popolna sedaj bil in kilarij oba izjavljata , da so ju skupaj obdržali skupni interesi....on pa , da mu je celo žal monike .....Dokumentarec seveda ne prikaže vseh njegovih in ženinih rabot ...njuna pot v politiki je zaznamovana z nešteto podpisi ...ki bi jim mirno lahko pripisali - zločini proti človeštvu...clinton clan je eden izmed najbolj kriminalnih združb v politiki zadnjih 70 .let na svetu...ki se jih kljub vsemu še vedno " ceni " ...vključno s peklenskim in privošljivim režanjem kilarij ob ogledu mučenja in usmrtitve Gadagija v "live sceni" za belo hišo ...in kasneje tudi za cel svet ....Na kratko - zločinca proti človeštvu....
nightifly
06. 03. 2020 20.14
+7
Tocno, Clinton klan je (skoda ,ker se skrivata v demokr. stranki ) je z njihovimi narocniki -globalisti ,korporacijami in drugimi liberalci ,unicevalec tega sveta . Kako lahko unicijo enega kandidata ze v drugo ,Sandersa ,je bilo vidno oni dan , ko so Buttigiegu ,Klobucarjevi obljubili kdo ve kaj , Bloomb.pa je itak vlozil ´´svoj ´´denar za promocijo njihove Stvari , ki ze dolga desetletja ropa po svetu -tudi z nestevilnimi vojnami . Korintos me je enkrat vprasal , ce vem koliko vojn so povzrocili demokrati ,koliko Republikanci . Jaz bi mu pa raje odgovoril ,da naj kar pogleda , bo presenecen in obenem zalosten nad demokrati iz Amerike . Obenem pa naj pogleda se ,kdo je bil vecinski lastnik suznjev v Ameriki . Od demokr. stranke je deokraticno samo ime ,torej napis , crke ,pa se tisto ,umazane od necednosti .
nightifly
06. 03. 2020 20.17
+5
In oni dan carovnica Hilarija novinarju ,ki jo je vprasal ,ce je bil seks z Moniko v ovalni pisarni kakorkoli napacna ,poteza ,vredna obsodbe , z nasmeskom odgovori , skoraj z jezo , kje pa , not at all .
CIGU MIGU
06. 03. 2020 17.31
+3
mi čuča la kanuča,,kdor obvlada portugalsko španščino bo razumel
riss
06. 03. 2020 17.30
+1
A ji je ostal kaksen flek?