Tujina

Čudežno najdeni najstnik prvič spregovoril: Vesel sem, da bom doma za božič

London , 19. 12. 2023 10.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Britanski najstnik Alex Batty je spregovoril prvič, odkar so ga po šestih letih od izginotja, ko sta ga ugrabila mama in dedek, čudežno našli v Franciji. Povedal je, da se veseli, da je za božič doma.

Danes 17-letni Alex Batty je pri 11-letih odšel na počitnice z mamo in dedkom. Vsaj tako je mislil, v resnici pa sta ga dedek in mama ugrabila. Batty, ki so ga po šestih letih našli v Franciji, se je zdaj vrnil v Združeno kraljestvo k svoji babici, ki je tudi njegova skrbnica. Battyja nihče ni videl, odkar sta ga mati in dedek odpeljala v Španijo. Odšli naj bi na počitnice, v resnici pa sta ga ugrabila, saj nad njim nista imela skrbništva. 

'Vesel sem, da sem za božič doma' 

 Battyjeva babica, ki je njegova zakonita skrbnica,  od izginotja trojice zanj ni slišala. Začetek tega meseca pa ga je po vsem tem času našel dostavljavec v Franciji. Alex je sam ponoči taval v dežju, v roki pa je imel rolko. Zdaj je doma pri babici v mestu Oldham in prvič je spregovoril za medije. Batty je za Telegraph povedal: "Resnično mi je žal, ker ne morem veliko povedati ... a brez dvoma sem vesel, da sem za božič doma." 

Ugrabljeni britanski deček Alex Batty
Ugrabljeni britanski deček Alex Batty FOTO: AP

Kje je bil šest let? 

Lastnika gostišča Camps-sur-l'Agly v južni Franciji, Frederic Hambye in Ingrid Beauve, sta povedala, da je najstnik v njuno tradicionalno kmečko hišo prvič prispel konec leta 2021 in da je od takrat občasno bival pri njima.

Pojasnila sta, da nista vedela, da gre za Alexa Battyja, saj da jima je bilo rečeno, da je fantu ime Zach. Dodala sta, da je prvič prišel z mamo in dedkom, a da mama ni ostala, saj da je "iskala prostor za življenje v duhovni skupnosti". Dogovorili so se, da bosta najstniku omogočala nastanitev v zameno za to, da bo opravljal opravila na vrtu in pomagal v kuhinji. Pravita, da je zelo rad kuhal.  

"Pri nas je ostal nekaj daljših, pa tudi nekaj krajših obdobij. Večkrat je odšel in se za določena obdobja pridružil svoji mami, ki se je selila med Audejem in Ariegem," sta povedala.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Samo.Jst
19. 12. 2023 12.05
+2
V tej zgodbi je toliko lukenj, a kar glava peče. Govorimo o obdobju 2017 - 2023 v katerem tako internet kot celotna industrija socialnih omrežij deluje na steroidih! Vsi smo povezani 24/7, v trenutku lahko izveš prakitčno karkoli ali pokličeš kogarkoli od praktično kjerkoli! Da o teh francozih, pri katerih naj bi živel niti ne izgubljam besed...
mungus
19. 12. 2023 11.57
+0
"mama in dedek" pa za božič v zaporu....in prav je tako.
SabinaZ
19. 12. 2023 11.56
+3
Torej ta par v Franciji ga je imel za sužnja in se ni spomnil, da bi poklical policijo? Ne vem, da meni pripeljejo enega otroka naj živi nekaj časa pri nas za plačilo pa bo pomagal v kuhinji bi bolj kot ne mi zasvetle vse lučke in bi poklicala policijo. Tu pa kot da so bili tako prijazni halo.
DonotquestionOBEY
19. 12. 2023 11.35
+3
Za božič bo doma, večinoma bo zdej z babico doma, babica bo tud doma, v glavnem bo doma.
Razsuti Tovor
19. 12. 2023 11.30
-1
Jaz poznam duhovne skupnosti, ki zelo pomagajo ljudem v čustvenih težavah, depresiji in odvisnosti. Očitno so tudi take, ki so bolj malo pod nadzorom.