Tujina

Dalmacijo stresel potres

Split, 06. 10. 2021 22.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Hrvaško Dalmacijo je okoli 22. ure stresel močnejši potres. Po prvih podatkih Evropsko‑mediteranskega seizmološkega centra je bila magnituda potresa 4,7. Hrvaška seizmološka služba sicer poroča, da je bila magnituda potresa 4,6. Čutili so ga na območju Dalmacije in v Bosni in Hercegovini.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Epicenter potresa, ki je okoli 22. ure stresel Dalmacijo, se je nahajal 10 kilometrov pod zemljo v okolici Trilja - 39 kilometrov severovzhodno od Splita in 19 kilometrov jugozahodno od Livna. Kot poroča hrvaška seizmološka služba žarišče leži na meji s Bosno in Hercegovino, pri Buškem jezeru.

Po podatkih Evropsko‑mediteranskega seizmološkega centra je bila magnituda potresa 4,7, medtem ko hrvaška seizmološka služba poroča o nekoliko nižji magnitudi potresa: 4,6.

Kot poročajo hrvaški mediji, je potres trajal nekaj sekund. Na območju Mosorja so z nekaterih streh na tla popadali strešniki. Nastalo je tudi nekaj materialne škode, kot je razvidno iz fotografije, ki jo je uporabnica delila na spletu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po glavnem potresu je bilo zabeleženih več šibkejših, poroča portal Dalmacija danas.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimasmisla
07. 10. 2021 08.02
narava bo zmagala