Tujina

Dan po eksploziji: dostop do tovarne omejen, reševalne službe v pripravljenosti

Beograd, 24. 11. 2021 09.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Kaya Kamenarič
Komentarji
1

Po siloviti eksploziji, ki je v tovarni EdePro, v kateri izdelujejo predvsem rakete za obrambo proti toči, odjeknila v torek okoli 14. ure, so reševalne službe še vedno v pripravljenosti, dostop do kraja nesreče pa je omejen. V nesreči v predmestju Beograda sta umrli dve osebi, še več je bilo poškodovanih.

Eksplozija v Beogradu
Eksplozija v Beogradu FOTO: AP

Dostop do tovarne v predmestju Beograda je še vedno onemogočen. Policija je dostop z obvoznice Leštani tri kilometre od tovarne omejila v obe smeri, prehod pa je dovoljen le delavcem ob identifikaciji. Dostop do kraja nesreče je onemogočen tudi novinarjem, poroča Telegraf

Strah pred novimi eksplozijami

Eksploziji, ki je odjeknila nekaj po 14. uri, je sledilo še več manjših eksplozij, po poročanju srbskih medijev pa so reševalne službe še vedno v pripravljenosti. Oblasti včeraj namreč niso izključile možnosti, da bi v tovarni odjeknila še kakšna eksplozija.

Srbski mediji poročajo, da so v tovarni namreč še vedno cisterne s kerozinom, zaradi česar obstaja nevarnost novih eksplozij. Eksplozija se je zgodila v približno 240 kvadratnih metrov velikem skladišču, v katerem je bilo shranjenih 500 raket s 30 kilogrami razstreliva.

Natančen vzrok eksplozije še vedno ni znan.

Umrli dve osebi, med njima 38-letni moški

Umrli sta dve osebi, za zdaj pa je znano le, da je bila ena od žrtev moški, star 38 let. Poškodovanih je bilo še 16 ljudi, ena oseba je zaradi hudih poškodb na intenzivni negi, ostale, ki so utrpele predvsem ortopedske poškodbe in opekline, pa so prepeljali v urgentni center in na vojaško medicinsko akademijo. S tamkajšnjega ministrstva za notranje zadeve so sporočili, da so gasilci v sodelovanju z reševalnimi in policijskimi ekipami rešili pet ljudi.

Sila eksplozije pa je bila tako velika, da je bilo poškodovanih tudi veliko okoliških zgradb.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

oriša
24. 11. 2021 09.50
+3
to je služba. v pripravljenosti zarad norih direktorjev ki šparajo pri varnosti. pa nebi jih reševal ni za brdo karamela