Črna kronika

Deklici, ki sta ubili svojo sovrstnico: Kaj je bil motiv?

Koblenz, 15. 03. 2023 11.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Umor 12-letne deklice, ki sta jo umorili dve njeni vrstnici je dobro pretresel Nemčijo, še posebej ker gre za tako mlada dekleta. Ker pa so tako žrtev kot osumljenki mladoletni, so informacije o umoru precej skope, policija pa se trudi, da bi tako tudi ostalo.

 

Nemčijo je pretresel primer, v katerem je življenje izgubila 12-letna Luisa. Slednja je izginila že v soboto, malo po tem, ko se je odpravila domov od prijateljice. Ker se ni vrnila domov in se ni oglašala na mobilni telefon, so jo prijavili za pogrešano. Začelo se je obsežno iskanje, ki se je končalo tragično.

Luiso so namreč našli mrtvo blizu njenega doma na meji med zveznima deželama Porenje-Pfalško in Severno Porenje-Vestfalija, na zahodu Nemčije, v bližini železniškega predora. Prvi sumi so kazali na spolno nasilje, a je obdukcija kasneje to zavrgla. Kar hitro sta deklici, stari 12 in 13 let, priznali umor. "Po prvem zaslišanju sta dekleti dali nasprotujoče si izjave, po drugem zaslišanju pa sta zločin priznali," je pojasnil tiskovni predstavnik policije v Koblenzu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dekleti sta, po sicer neuradnih informacij, bili njeni sošolki. Motiv grozljivega dejanja uradno še ni znan, se pa nemška policija izredno trudi varovati primer in zadržati vse pomembne informacije zase, saj gre za občutljivo zadevo, osumljenki sta namreč mladoletni. 

"Odrasli morda ne morejo razumeti kakšen motiv bi lahko imel otrok za takšno dejanje," je dejal državni tožilec Mario Mannweiler, poroča Bild. Zakaj bi se tako mladi dve punci spravili na svojo sovrstnico in kakšen motiv bi za to imeli, ostaja velika uganka. Medij Fenix sicer ugiba o motivu in piše, da bi lahko šlo za maščevanja. A umor je bil skoraj krvoločen, deklico so našli z mnogimi vbodnimi ranami. Morilskega orožja še niso našli, poroča SkyNews. 

Truplo so poslali na obdukcijo na Oddelek za sodno medicino Univerzitetne bolnišnice v Mainzu. "Glede na rezultate obdukcije je deklica umrla zaradi številnih ran oziroma vbodov in posledične velike izgube krvi," je na tiskovni konferenci povedal tiskovni predstavnik policije. Zaenkrat ni natančno znano, ali sta krivi obe vrstnici ali samo ena.

V spomin 12-letni Luisi
V spomin 12-letni Luisi FOTO: AP

Mannweiler je pojasnil, da obe deklici zaradi starosti nista kazensko odgovorni. Po tamkajšnji zakonodaji nastopi kazenska odgovornost pri starosti 14 let. "To ne pomeni, da se jim ne bo nič zgodilo. So v rokah centra za pomoč mladim," je dejal Mannweiler.

Preiskovalci sicer niso skrivali, da so precej v šoku. "Po več kot 40 letih v policijski službi me je ta primer pustil brez besed, žalostnega in šokiranega. Trenutno ne iščemo drugih osumljencev. Še vedno iščemo dodatne dokaze na tem območju," je dejal Jürgen Süs, podpredsednik Policijske uprave Koblenz.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3