30°C

Enoletno deklico morje odneslo skoraj dva kilometra od obale

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
Kaya Kamenarič /
KOMENTARJI
64
Na obali Tunizije se je zgodila nočna mora vsakega starša. Komaj enoletno deklico na napihljivem obroču je morski tok odnesel več kot kilometer in pol stran od obale. Po poročanju lokalnih medijev sta bila starša "zamotena" in nista opazila, da se deklica oddaljuje od obale. Rešila sta jo reševalca na vodnem skuterju.

Vladni uradniki so za lokalno radijsko postajo Shems FM povedali, da je deklico z obale v Kelibiji na severovzhodu države verjetno odnesel močan veter. Incident se je zgodil v soboto, nekaj po 17. uri, poroča The Mirror.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Kmalu po dogodku je po spletu zaokrožil videoposnetek reševalne akcije. Na posnetku, ki je bil posnet z vodnega skuterja, je videti deklico, ki sredi morja sedi v napihljivem rožnatem obročku. Eden od reševalcev je skočil v vodo in jo privlekel do skuterja. 

Snemalec kamero obrne tudi proti obali in razkrije, kako zelo daleč je pravzaprav odneslo deklico. Čeprav je deklica jokala, ni bila poškodovana, reševalca pa sta jo s skuterjem varno pripeljala nazaj na obalo. 

Uporabnik Facebooka, ki je video delil, je pohvalil reševalce in pripisal: "Med plavanjem opazujte svoje otroke". Tudi oblasti so starše pozvale, naj bodo pozorni, zlasti med pričakovanimi vremenskimi spremembami, je še poročal radio Shems FM.

PREBERI ŠE
Trajekt rešil deklico, ki je na odprtem morju plula na napihljivem samorogu

Čeprav se je marsikdo vprašal, kako starša nista opazila, da je deklico odneslo skoraj dva kilometra na odprto morje, pa to ni prvi tovrstni primer. Tudi lansko poletje smo poročali o incidentu, ko je tudi v Grčiji deklico odneslo na odprto morje. Takrat so deklico rešili člani posadke trajekta.

Koronavirus pasica nova