Tujina

Delavci v Belgiji lahko zahtevajo štiridnevni delavnik

Bruselj , 15. 02. 2022 17.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Kaya Kamenarič
Komentarji
5

Pandemija koronavirusa je belgijsko vlado spodbudila, da je prenovila delovno zakonodajo. Odločevalci so tako odločili, da lahko Belgijci od delodajalca zahtevajo štiridnevni delavnik za enako plačilo. Izgubljene ure bodo lahko nadomestili tako, da bodo preostale delovne dni delali dlje.

Novost je le ena v paketu gospodarskih reform, ki so jih sprejeli v torek. Podjetja sicer zahtevo zaposlenega za tridnevni vikend lahko zavrnejo, vendar morajo svoj odgovor pisno utemeljiti, poroča The Guardian.

Belgijski premier Alexander De Croo je dejal, da želijo z reformami, ki vključujejo tudi nova pravila glede nočnega dela, ustvariti bolj dinamično in produktivno gospodarstvo. "Če Belgijo primerjate z drugimi državami, boste hitro ugotovili, da smo veliko manj dinamični," je dejal in pojasnil, da se je v težkih dveh letih trg dela spremenil in razvil. "S tem sporazumom postavljamo nova merila za uspešno gospodarstvo," je pripomnil.

Štiridnevne delavnike so sicer med letoma 2015 in 2019 poskusno uvedli na Islandiji, za skrajšan delovni teden pa se od takrat odloča 85-odstotkov aktivnega prebivalstva države. Šestmesečno preizkusno obdobje štiridnevnega delavnika se je prejšnji mesec začelo tudi na Škotskem. Sodelujočim podjetjem je vlada namenila 10 milijonov funtov (približno 11,91 milijonov evrov).

Slika je simbolična.
Slika je simbolična. FOTO: Dreamstime

De Croo je dejal, da mora njegova vlada k delu spodbuditi več ljudi, saj je zaposlenih le 71,4 odstotka ljudi, starih od 20 do 64 let, kar je 10 odstotnih točk manj kot na Nizozemskem in v Nemčiji. Belgijska zvezna koalicija sedmih strank si je zadala cilj, da bo delež zaposlenih na 80 odstotkov povečala do leta 2030. Večja svoboda za zaposlene je po mnenju De Crooja ključna za dvig stopnje zaposlenosti.

Pri reformah so se sicer lotili tudi togih pravil, na katera so poslovne skupine že dlje časa opozarjale. Od podjetij z 20 ali več zaposlenimi se pričakuje, da bodo svojemu osebju ponudila možnost, da se po delovnem času odklopijo, kar pomeni, da jim na klice ali elektronsko pošto med 23.00 in 5.00 uro zjutraj ni treba odgovarjati.

Zaposleni bodo lahko zahtevali spremembe delovnega časa iz tedna v teden. Za osebje, ki ima fleksibilen delovni čas, velja, da naj bo urnik znan sedem dni vnaprej. Se pa je nekoliko poslabšalo stanje za nočno delo, saj se nočno postavko upošteva šele po polnoči in ne več po 20. uri.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Astalaviva1958
16. 02. 2022 18.22
Lahko zahtevaš ja, oni pa lahko rečejo ne in to tudi vsakdo bo.
nikhrast
16. 02. 2022 15.29
-2
Nehajte s tem štiridnevnim delavnikom, nobenega pomena nima, vidim da tu v Severni Ameriki nobeden ne omenja to. Samo poglejte koliko folka dela online, pa kar z veseljem. Za podjetje ni važno koliko ur delaš, pomembno je da delo narediš. Problem so obrtniki, servis industrija... delavci morejo biti prisotni, plačani so za vsako uro, večino folka išče nadure, dvakrat ali trikrat več na uro. Moj nečak dela online za gradbeno podjetje, privatno pa dela tudi za svoje podjetje, upa pa da se bo nadaljevalo tako.
Astalaviva1958
16. 02. 2022 18.22
+1
Za podjetje ni važno ne koliko ur se dela, kje pa. Kaka neumna izjava.
Uporabnik1899572
15. 02. 2022 21.16
-1
Ce bi tole uvedu Jansa bi pa citali na tem portalu kako unicuje gospodarstvo
MUNGATUMBA
15. 02. 2022 18.25
+1
Tole jutri v službi povem ! Sem mel že kažin, ko sem vzel 3 dni bolniške brez obiska pri zdravniku.