Tujina

Epsteinovi žrtvi milijonska odškodnina

London, 18. 05. 2023 09.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Deutsche Bank je privolila v plačilo 69 milijonov evrov težke poravnave. Anonimna Epsteinova žrtev trdi, da je banka kot posojilodajalec omogočila domnevno trgovino z ljudmi Jeffreyja Epsteina. Tožbo je vložila ženska, ki trdi, da je bančni velikan še naprej posloval z Epsteinom, čeprav je vedel, da so bili njegovi računi uporabljeni za omogočanje zlorab. Kot je opisala, jo je Epstein zlorabil in prodal svojim prijateljem.

Novembra lani je v New Yorku ženska, ki je želela ostati anonimna, vložila skupinsko tožbo v imenu žensk, ki naj bi jih zlorabil Jeffrey Epstein, poroča BBC. Prepričana je, da je banka izbrala dobiček namesto zakona, saj je vedela, da bo, če bo omogočala Epsteinovo trgovino z ljudmi, zaslužila na milijone evrov. 

Jeffrey Epstein
Jeffrey Epstein FOTO: AP

Poravnava naj bi bila uporabljena kot vzorčni primer za odškodnine na desetinam žensk. Edwards Pottinger, ena od odvetniških pisarn, ki zastopa neimenovano žensko, je za BBC povedala, da je bil izid "verjetno največja poravnava zaradi spolne trgovine z bančno institucijo v zgodovini ZDA".

 "Poravnava bo na desetine žrtvam Jeffreyja Epsteina omogočila, da končno poskušajo obnoviti zaupanje v naš sistem, saj je to jasno sporočilo, da bodo vsi posamezniki in subjekti, ki so omogočili Epsteinove trgovine z ljudmi za spolne namene, končno odgovarjali," so dodali. 

Deutsche Bank je pred tem zahtevala, da se tožbo zavrne. Dylan Riddle, tiskovni predstavnik banke, ni želel komentirati poravnave. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Meane
18. 05. 2023 12.19
sužnjelastništvo, genocid zapisana v DNK. žal. to bo zbrisano verjetno.
ALYOSHA
18. 05. 2023 11.32
Seznam obiskovalcev je znan. Tisti ki so dali ven resnico so pa ujeti in zaprti.
Mirotar
18. 05. 2023 11.10
-3
zaupanje v sistem..lol...pač so več dobile s to poravnavo za svoje usluge...
jafalical
18. 05. 2023 10.35
+3
To pa je kvalitetno zastopanje in odvetniska zmaga za vse, ki se tega koraka niso upole storiti, niso imele moznost, kot te zenske, ki so jih tako zlorabili in uporabljali za " preprodajo" .
RichPiana
18. 05. 2023 09.52
+4
Katerim prijateljem jih je prodajal? Bomo to kdaj zvedeli?
RockRoller
18. 05. 2023 10.11
+8
Saj se ve kdo je hodil na tisti njegov otok. Verjetno niso šli tja na uro gledat..