Tujina

Domnevnega ugrabitelja Maddie preiskujejo zaradi posilstva

Berlin, 22. 09. 2020 14.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Glavnega osumljenca za izginotje britanske deklice Madeleine McCann na Portugalskem leta 2007 nemški tožilci preiskujejo zaradi nerešenega primera posilstva Irke na Portugalskem leta 2004, je sporočil tožilec Brunswicka Hans Christian Wolters. Ženska je posiljevalca prepoznala na fotografijah, ki so jih objavili mediji, in se zglasila na policiji. Junija so tožilci odprli preiskavo, je dodal.

Hans Christian Wolters je za francosko tiskovno agencijo AFP potrdil, da 43-letnega  preiskujejo tudi zaradi suma posilstva mlade Irke v portugalskem kraju Algarve leta 2004. Ženska je posiljevalca prepoznala na fotografijah, ki so jih objavili mediji in se zglasila na policiji. Junija so tožilci odprli preiskavo, je dodal.

Po večletnem brezuspešnem mednarodnem iskanju takrat triletne Madeleine McCann, ki je leta 2007 izginila iz apartmaja v portugalskem kraju Praia da Luz, so nemški preiskovalci junija letos objavili, da menijo, da je Nemec Christian Brückner ugrabil in umoril deklico, ki je v apartmaju spala, medtem ko sta bila njena starša v bližnji restavraciji.

Osumljeni Christian Brückner
Osumljeni Christian Brückner FOTO: Profimedia

Brückner je takrat prestajal dolgoletno zaporno kazen v Kielu in je bil v preteklosti že večkrat kaznovan zaradi spolnih napadov, tudi na otroke. Med drugim je bil obsojen zaradi posilstva 72-letne ženske leta 2005 v omenjenem kraju Praia da Luz. Trenutno pa prestaja kazen zaradi tihotapljenja mamil. Nemška policija ga povezuje z več nerešenimi primeri.

Nemški tožilci trdijo, da imajo konkretne dokaze, da je Madeleine mrtva. Britanska policija medtem njen primer še vedno obravnava kot primer pogrešane osebe. Wolters je še povedal, da Christiana B. preiskujejo tudi zaradi spolne zlorabe desetletne deklice na Portugalskem v pokrajini Algarve aprila 2007, malo pred izginotjem Madeleine na istem območju.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mmickica
22. 09. 2020 16.58
+3
Algarve ni kraj, je pokrajina na jugu Portugalske. Napisali ste tako, kot bi bil Stajerska kraj v Sloveniji
cekinar
22. 09. 2020 14.42
+23
24 ur,a bi nehali onmenjat tega Bruecknerja,dokler ne bo pravnomočno obsojen in spoznan za krivega(če sploh kdaj bo) v primeru Maddie,ker mu samo delate reklamo,njegovi simpatizerji in morebitni nasledniki ,pa si že manejo roke ,kako bi po poteh nemca prišli na pota njegove"slave".