Tujina

Država gori, predsednik je vmes poniknil

New York, 02. 07. 2020 08.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
299

Združene države se utapljajo v novem rekordnem številu dnevnih okužb s koronavirusom, pandemija očitno uhaja izpod nadzora, Bela hiša pa še vedno stoji ob strani in prepušča boj posameznim zveznim državam. Predsednik države je v zadnjih dneh skoraj izginil iz javnosti, njegov urnik sta polnila predvsem igranje golfa in znašanje po Twitterju.

Donald Trump se proti pandemiji še vedno bori s prepričanjem, da bo koronavirus preprosto izginil.
Donald Trump se proti pandemiji še vedno bori s prepričanjem, da bo koronavirus preprosto izginil. FOTO: AP

Trump je molk prekinil s pogovorom za poslovni kanal televizije Fox in oznanil, da "nam bo šlo dobro s koronavirusom, mislim, da bo enkrat kar izginil". Kar je začudilo celo predsedniku naklonjenega izpraševalca, da mu je ušlo "to še vedno verjamete, da bo izginil". Trump pa je še nekoliko bolj prepričano odvrnil, da bo. Do večera so ZDA presegle 52.000 novih okužb in dosegle nov dnevni rekord. Predsednika bolj kot zdravje ljudi skrbi zdravje gospodarstva. Tako je ves čas spodbujal proteste proti demokratskim guvernerjem, ki so sprejemali stroge ukrepe, in dejal, da se morajo "osvoboditi".

Zato ne preseneča, da je več kot trideset lastnikov barov v Teksasu vložilo tožbo, ko je republikanski guverner Greg Abbott zaradi izjemnega naraščanja števila okuženih ukazal zaprtje tamkajšnjih lokalov. Po njihovem mnenju je ukaz neustaven, saj guverner "izbira zmagovalce in poražence", ko zapira bare, pušča pa odprte restavracije ali frizerske salone, zato zahtevajo deset milijonov dolarjev odškodnine.

Med tožniki je tudi Gabrielle Ellison, lastnica bara Big Daddy Zane’s v teksaški Odessi. Zaslovela je že ob prvi prepovedi delovanja barov, ko so jo aretirali, ker se je upirala ukazu guvernerja, pred lokalom pa zbrala več oboroženih ljudi. Zdaj gre po podobni poti. "Nihče nima pravice, da nam ukazuje, kako naj živimo. Teptajo naše pravice do izbire, tega nihče ne sme. Virus ne bo šel stran, moramo se naučiti, kako bomo živeli s tem. Umrli bomo tudi zaradi gospodarstva. Umrli bomo od stradanja. Kdor hoče ostati doma, naj ostane doma. Ne pa da me država spravlja ob posel," je včeraj dejala za ameriški CNN.

Država brez vodstva

Njeno stališče je povsem v nasprotju z opozorili dr. Anthonyja Faucija, direktorja Nacionalnega inštituta za alergije in nalezljive bolezni (NIAID) in vodilnega strokovnjaka delovne skupine Bele hiše za boj proti pandemiji. Po njegovih besedah bi se Američani morali izogibati odhodom v bare, "to je resnično, resnično slabo in to moramo preprečiti", je dejal na zaslišanju v senatu. In napovedal, da se lahko število novo okuženih povzpne na sto tisoč na dan, če se bodo nadaljevali zdajšnji trendi. Bolnišnice na prizadetih območjih so vse bolj bolne, strokovnjaki pa v strahu čakajo, ali bo trendu sledilo tudi število umrlih. Nekaj tolažbe prinaša dejstvo, da je med okuženimi tokrat veliko mladih, ki lažje prenašajo posledice bolezni covid-19.

Guverner zvezne države New York  Andrew Cuomo meni, da so ZDA v krizi ostale brez vodstva.
Guverner zvezne države New York Andrew Cuomo meni, da so ZDA v krizi ostale brez vodstva. FOTO:

ZDA so po besedah newyorškega guvernerja Andrewa Cuoma sredi nacionalne krize, pri čemer nimajo nacionalnega vodstva. Ukrepanje je še vedno prepuščeno lokalnim guvernerjem, pri čemer so se predvsem republikanci upirali strogim ukrepom in hiteli z njihovim odpravljanjem, k temu jih je spodbujal tudi Trump. Zdaj se uresničujejo napovedi, da bo to spodbudilo hitre prenose okužbe. Predsednik je od prvega dneva zanikal resničnost pandemije, trdil je, da je samo gripa, da bo virus sam izginil in da so novi primeri samo posledice več testiranj. "Veste kaj je zabavno v tej državi? Včasih ljudje poslušajo predsednika, čeprav je predsednik Trump. Poslušali so ga republikanski guvernerji, poslušali republikanci. Predsednik ne nosi maske, zakaj bi jo jaz, se sprašujejo," je bil včeraj jezen newyorški guverner.

Težave z odporom precejšnjega dela Američanov ni pravično pripisati samo Trumpu, tudi zdravstveni strokovnjaki so ob začetku pandemije razširjali nasprotujoča si sporočila, ki so pomagala krepiti nezaupanje. "Priznati moramo, da so začetna sporočila škodila, čeprav so bila namenjena temu, da bi čim več mask ostalo za zdravstvene delavce," priznava tudi dr. Fauci. Zdaj je njihovo sporočilo enotno, maske pomagajo pri preprečevanju širjenja okužbe. Toda pokrivanje obraza je postala še ena politična delitev v razklani državi. Republikanski politiki so sicer začeli obračati ploščo in Američane spodbujati, naj si nadenejo maske. Toda prvi med njimi je še vedno ves čas brez nje.

Trumpova kuga

David Frum iz časnika The Atlantic trdi, da je pandemija postala "Trumpova kuga". Tako kot mnogi drugi ugotavlja, da lahko prvi val v aprilu pripišemo brezbrižnosti predsednika, "junijski vrh pa je povsem njegova krivda". Lep primer tega je razvpito volilno zborovanje v Tulsi. Ker se je Oklahoma spopadala z naraščanjem števila okuženih, so mestni uslužbenci na vsak drugi stol nalepili liste "Prosimo, ne sedite na ta stol", da bi uveljavili vsaj nekaj ločevanja med udeleženci. Kamere so ujele člane Trumpove kampanje, ki so jih trgali, da bi predsednik imel pogled na zgoščeno množico. Teden dni pozneje se je število novih okužb podvojilo.

Dr. Anthony Fauci že nekaj časa bije plat zvona, a za zdaj ga ne jemljejo dovolj resno.
Dr. Anthony Fauci že nekaj časa bije plat zvona, a za zdaj ga ne jemljejo dovolj resno. FOTO: AP

Dr. Fauci se je včeraj v pogovoru za javni radio NPR izognil oceni, da zvezna vlada ni naredila dovolj v boju proti pandemiji, čeprav mnogi njegovi kolegi s prstom kažejo na Belo hišo. Virolog in strokovnjak za cepiva dr. Peter Hoetz ugotavlja, da še ni slišal načrta zvezne vlade, kako se soočiti s pandemijo, "zdi se, da tega načrta sploh ni". O pomanjkanju vodenja govori tudi epidemiologinja dr. Seema Yasmin. "Ne vem, ali je to način, kako država deluje," je dr. Fauci previdno govoril o vlogi zvezne vlade, hkrati pa menil, da bi guvernerji morali ukrepati odločneje.

Znova je dal za primer Evropo, ki je omejila vsakdanjik za približno 95 odstotkov prebivalcev, a tako učinkovito ustavila širjenje okužb. V ZDA so bili precej manj strogi, ukrepi so močno posegli v življenje le okoli polovice prebivalcev, posledica je ponovno naraščanje krivulje okužb. Njegov šef, predsednik države, je že sredi aprila spodbujal zvezne države, naj čim prej odpravijo ukrepe, in hvalil sončni pas na jugu ZDA, kjer so se med prvimi vračali k normalnosti. Zdaj so žarišče pandemije.

Trump je zadnje čase skušal pozornost preusmeriti na število smrti, toda te vedno zaostajajo za okužbami, kar pomeni, da bo drugi del julija lahko zelo žalosten. Poleg tega se konec meseca izteče zvezna podpora državam pri izplačevanju nadomestil za brezposelnost, brez novega paketa pomoči pa grozi hud udarec gospodarstvu, saj bo milijone potrošnikov ostalo brez denarja.

Če se je predsednik prej lahko izgovarjal na "kitajski virus" in prikrivanje Pekinga, kakšne so razsežnosti (takrat še) epidemije, je "dogajanje v juniju in kar se bo zgodilo julija povsem krivda Trumpa," trdi Frum. Po njegovih besedah tokrat nekdanji zvezdnik resničnostne televizije ne more s pretvarjanjem upogniti resničnosti. Kako usodne bodo napake, "bodo Američani izvedeli tako, kot izvedo vse drugo v dobi Trumpa, na najtežji način," je prepričan Frum.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (299)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nikolajev
02. 07. 2020 20.42
-1
Zelo pristransko poročanje o Trumpu. Na volitvah pa bo spet zmagal. In ponovno bomo začudeni. Po najnovejših anktetah bi Trump danes zmagal na volitvah; dobil bi 53 % glasov.
Infraping
02. 07. 2020 19.09
+9
Js se tule včas šalim iz mentalno fizičnih hlodov, sam Trump je res MENTALNO FIZIČNI HLOD.
Zanesenjak
02. 07. 2020 18.32
+7
Aroganten človek, pokupil svetovno proizvodnjo zdravila Remdesivir, kot da obstaja le Amerika. Znak, da se vsi začnemo zatekati le na lastne moči, konec globalizacije, konec sodelovanja, polno nasprotij med črnci ni belci kar naenkrat, verjetno zaradi ignorance do rasizma. Odklopil se je od mednarodnih zavez za spoštovanje okolja, človek ima zelo kratkoročne namene. Tak zruši delo prejšnjih generacij v trenutku. Sicer pa je v Boltonovi knjigi omenjeno, da človek še v vseh meddržavnih odnosih in pogovorih dela samo za sebe in lastne interese: da bi bil še enkrat izvoljen ipd. Če že ima strategijo oživljanja in vzpodbujanja gospodarstva, jo ima zelo nedorečeno, samo na račun ignoriranja pandemije in čudnih izjav, da bo virus izginil. Človek bi pomisli še, da ve kaj več od nas, pa vseeno mislim, da ve nič, da itak nekaj ugiba, če zadane se promovira ne vseh kanalih, če fali, je pa tiho ali pa napiše, da so ga narobe interpretirali. Torej govori, kar hoče, dela pa s tem samo zmedo in nasprotovanja med državljani, saj s svojim primerom kaže, da človek za malomarnost in brezbrižnost ni nikoli in z ničemer kaznovan, kvečjemu izpade nekakšen frajer. Več takih lupmov, ki imajo po nekaj žena in še več ljubic, kar za mene pomeni, da so v poštenosti pri poslovanju še veliko hujši, pa imamo vojne po svetu. Upam, da nas je še toliko pametnih, da preprečimo, da taki razdiralci zavzamejo svet in da se spet vrnemo nazaj, čeprav bi morali že zdavnaj iti naprej, saj nam okolje kaže zobe, mi pa naredimo bolj malo, seveda s Kitajci na čelu pri tem uničevanju planeta.
Maxx365
02. 07. 2020 19.11
+6
Ne pozabiti, da je še dodatno sesul zdravstveni sistem s tem, da je takoj ob nastopu ukinil zdravstveni program Obamacare, pač samo iz kljubovanja Obami ter s tem povzročil da so milijoni najrevnejših Američanov ostali brez osnovne zdravstvene oskrbe ... da je povzročil gospodarsko vojno s Kitajsko, EU... da s svojo aroganco in zanikanjem koronavirusa povzroča na tisoče nepotrebnih smrtnih žrtev v Ameriki... skratka najbolj nesposoben, samovšečen in neumen predsednik v zgodovini ZDA
Boris Kavčič
02. 07. 2020 19.11
-4
od navijače levice sem kaj več pričakoval... bljek...
Betuul
02. 07. 2020 18.30
+1
Malček dopusta vsakmu dobr dene
Amasakul
02. 07. 2020 17.06
+5
Mcdonald še dela ?
Haloška ikebana
02. 07. 2020 18.35
Vse dela, tudi bari so odprti, rauen v nekaterih countijih, kjer se kakor župan Moravč, župani pač odločajo, da pokažejo svojo moč!!!
brezcasni
02. 07. 2020 16.31
+8
on pa je neljudski voditelj,nima stika z realnostjo ,je le egoističen podjetnik ki mu je bilo marsikaj dano od strani očeta in je z aroganco prišel pač do koder je.......
Mario71
02. 07. 2020 15.43
-8
ZDA je testirala čez 30mio ljudi, seveda je potem tudi veliko okuženih, ostale države po svetu jih testirajo 10x manj ali več, ne lažite socialisti levičarski, vi uničejete države in kradete, vi ste desna roka socialističena aparata in morite Slovenijo z laznimi novicami, kdaj boste odgovarjali za lazi in zavajanja?????
Mladi? Plasto
02. 07. 2020 15.48
+9
v zda so opravili 30 miljonov testov .... če njegovo administracijo testirajo vsak dan :D , so testirali iste ljudi :D ..... ljudje se po tv pritožujejo in pišejo kongresnikom in senatorjem , da se ne morejo testiorati --- to je pa resnica ...... in tepec je glih danes spet izjavil , kako bo virus kar izginil .... tepec , butec , nesposoben vodenja države v krizi
slovenc59
02. 07. 2020 17.41
-2
Mario71, tebi se je pa močno poslabšalo od zadnjič ! Pojdi se v Polje pokazat, baje imajo eno novo zdravilo iz ZDA ! Garant deluje, ce ne deluje, ti pa v glavo luknjo zvrtajo in vlijejo not ! Pol pa sigurno deluje !! Nič čakat !!
Haloška ikebana
02. 07. 2020 18.34
+4
Mladič in slovenc, ne nekaj na pamet. Sem v Kaliforniji že od začetka januarja in vama lahko, vsaj za tukaj iz prve roke povem, da se lahko testira vsak, ne glede na to ali je zavarovan ali ne, sam sem se zaradi službe testiral 3x, in 3x sem bil negativen, in to brezplačno z drive thru sistemom, kjer ne izstopiš iz vozila in odpreš okno le pri odvzemu vzorca iz nosu. In kot pravi Mario, je vsekakor posledica masovnega testiranja tudi veliko število odkritih okužb. Pred tremi tedni smo imeli okužbe tudi v našem podjetju in sicer tri. Dva sploh nista zbolela, eden od njiju je 60 letni možakar z trojnim bypasom srca in sladkorno tipa dva, tretji pa je imel rahel prehlad, kašljanje in brisanje nosu. Kar se tiče števila testiranj na milijon prebivalcev, je ZDA veliko pred Slovenijo. Kar se pa tiče resnosti bolezni, pa vam lahko povem, da po mojem mnenju ni problem korona, ampak politika po vsem svetu izkorišča trenutek, ko so ljudje prestrašeni zaradi medijev in načina poročanja, da z ukrepi in zakoni zmanjša pravice ljudi in jim omeji svobodo kolikor se le da.
Saloreich
02. 07. 2020 14.35
+4
Gorele so in delno še sedaj Libija, Sirija in Ukrajina. Bivši viceprezident je vmes poniknil sedaj pa rine na mesto predsednika. "Moskva mora plačati z denarjem in krvjo" je rohnel tedaj leta 2014.
Mladi? Plasto
02. 07. 2020 15.12
+3
glede na to , da moskva plačuje za mrtve američane , je očitno imel prav !!!
Saloreich
02. 07. 2020 15.18
-1
Mladi? Plasto
02. 07. 2020 15.26
-2
glede na to , da so o tem obvestili tudi zavezniške obveščevalne službe :D , je verjetno informacija kr relevantna .... razen , če si tumpkov vernik :D
Saloreich
02. 07. 2020 15.36
-3
Hvala Bogu sem Trumpov vernik in ne Bidnov&co.
Mladi? Plasto
02. 07. 2020 15.43
+9
ne vem ,kermu bogu se ti klanjaš .... ampak neke zapovedi kakor sem seznanjen pravijo ne laži (več kot 15.000 dokazanih njegovih laži ) , ne varaj ( je plačal več priležnicam po cca 130.000 #blagor melaniji :D ) , življenje je sveto ( pa ga ne zanimajo nagrade za umore ameriških vojakov , umor novinarja khassoggija ) ..... tak , da ... predlagam , da nekaj zmoliš in se bogu lepo opravičiš za svoje zmote ....
Saloreich
02. 07. 2020 15.49
-5
Mladi? Plasto
02. 07. 2020 15.51
+3
Millady
02. 07. 2020 15.55
-4
Saloreich
02. 07. 2020 14.20
-8
Pa res kdo misli, da je možno ta virus kar zaustaviti z nekimi karantenski in zapiranjem vsega! Bravo Trumpu, ki je že v začetku rekel, da ne sme biti zdravilo hujše od bolezni same. Sicer pa le kako, da še kaj miga po Belorusiji in Švedski?! Trump, Pence 2020!!!
Mladi? Plasto
02. 07. 2020 14.56
+10
še en malikovalec denarja ,ki mu je vseeno za življenja dedkov in babic .....
Saloreich
02. 07. 2020 15.09
-2
V redu. Ampak stojim za svojim. Imam raje eno kvalitetno leto v aktivnih, zdravih letih kot pa 5 vegetacijskih pri 80ih.
Mladi? Plasto
02. 07. 2020 15.11
+13
seveda tako govori človek ,ki ni star 80 :D .... bi te pol rad slišal :D , ko prideš na vrsto :D
Saloreich
02. 07. 2020 15.17
-6
Kaj bo takrat ne vem. Pa vendar, dokler bom pri močeh in sposoben sam zase skrbeti.. potem pa bolje kot je Rugelj rekel.
Mladi? Plasto
02. 07. 2020 15.18
+7
si pač egoistični butec ,ki ga zanima samo denar .... mnenje storkovnjakov --- tore zdravnikov in stroke pa nima veze :D .... samo , da veliki vodja pove kako je :D
Saloreich
02. 07. 2020 15.27
+2
Strokovnjaki, strokovnjaki.. Kakšni strokovnjaki zaboga, ko pa tvezijo o isti zadevi skorajda za 180° nasprotne trditve. Samo še strokovnjak za strokovnjake se manjka, da pove kdo od strokovnjakov ima pravdo.
Mladi? Plasto
02. 07. 2020 15.33
+5
hehehe ... vsi podatki so ti na voljo na internetu , če bi bil sposoben pogooglat :D ... samo nisi sposoben :D .... si pač zabitek ,ki samo posluša :D .... mnenje povzemaš od velikega vodje ,ker on itak ve :d ..... če bi pa pogledal recimo število smrti v italiji za marec 2018 in marec 2020 , bi ugotovil , da je umrlo 60 % več ljudi ..... pa si ti razlagaj kako ne obstaja .... in če ti še ni potrkalo na vrata , ni rečeno , da ti v kratkem ne bo .....
Saloreich
02. 07. 2020 15.46
-3
Virus je bil tu že decembra razen, če otroče pametno misli, da let Wuhan- Frankfurt traja mesec, dva. Nobenega prirastka smrti v Januarju, Februarju. Šele sredi marca (EuroMEMO) se strmo dvigne in doseže vrh (ironija) 1. Aprila. Razmišljanje s lastno glavo vidim ti je tuje, ker si samo navadno nezrelo, nesamostojno otroče, ki ponavlja kar sliši - human bio bot.
Saloreich
02. 07. 2020 15.51
-3
Drugače pa se ne rabiš vsajati pod mojimi komentarji. Škoda časa. Pojdi, mamica kliče na kosilo.
Mladi? Plasto
02. 07. 2020 15.56
+3
butcu ,ki bi rad trosil svoje laži , je pač potrebno predočiti dejstva :D ... statistika ne laže :D ..... dal sem za primerjavo en mesec :D .... in ker nimaš nobenih kontraargumentov si se zapičil v datum :D ..... tudi v drugih mesecih so verjetno razlike ... pojdi poglej :D .... prepričaj se sam in mi serviraj drugačno resnico ... do takrat detece , pa pogrej mlekec , pa muslije , pol pa pančkat , da boš zrasu :D
tornadotex
02. 07. 2020 13.52
+3
Trump, gotof si....
Saloreich
02. 07. 2020 14.21
-9
SmiselZivljenja
02. 07. 2020 13.46
+4
Trump je pajac, druga opcija je še hujša klan Killary.
nogutsnoglorry
02. 07. 2020 18.17
+2
tretja opcija Biden je pa še hušejša, zgleda, da nimajo lih ene pametne izbire te američani, sj podobno je pa pri nas
ThorStorm793
02. 07. 2020 13.22
-13
Trump je genij, zopet pomanjkljivo poročanje levega portala
bozohr
02. 07. 2020 14.23
+12
Damjan Qwertz
02. 07. 2020 13.03
+0
demokrati so nabil domove za ostarele z okuženimi in imajo zato tako velik pomor starejše populacije. glede na to, da zvezne države same odločajo o politiki vladanja v času korone in njihovimi ukrepi, se za to nima kaj kriviti Krampa
Mladi? Plasto
02. 07. 2020 14.58
+4
hehehe še en agitatorski butalček :D ...... zdaj že republikanci v ameriki kritizirajo butca ,ki je vrgel puško v koruzo ...... ampak slovenski vernik je čez vse :D
IanNow
02. 07. 2020 12.57
+46
Amerika se je zdaj v tej krizi pokazala kot en velik burek od države na papirju. Niso imeli mask, niti ventilatorjev, slabe bolnice, razsuti zdravstvo.. Vojska je bežala iz letalonosilk v Aziji.. Takoj propad številnih podjetij,... Itd.. Lahko samo naštevas..amerika je politični mehurček.. Kjer ljudje umirajo na ulici.
pravisprehajalec
02. 07. 2020 12.59
-23
Balkanec pravzaprav nima kompetenc udrihati po Ameriki. Ni še nič pokazal....
Tomy Bananas
02. 07. 2020 13.15
+23
Smo jim prodali vesoljski program ki ni bil vreden nič.Toliko o njihovi pameti
Loco225
02. 07. 2020 13.34
+17
SmiselZivljenja
02. 07. 2020 13.48
+6
Tvoj Anton Korošec je podpisal, da je tvoj kralj Aleksandar Karađorđević, tako da samo tišina...uhljeb
Banion
02. 07. 2020 12.48
-21
Na koncu se lahko zgodi da bo sicer veliko okuženih kar nekaj mrtvih a se bodo prekužili in živeli svobodno naprej, mi pa z omejitvami in ukrepi
totinori
02. 07. 2020 13.08
+29
Tistih približno 130.000 američanov, ki počivajo 2m pod zemljo se je tudi "dobro prekužilo", njihov trumpasti predsednik pa svobodno igra golf in tvita.
JAZsemTI
02. 07. 2020 12.47
+40
Svetu bi vladali pa še lastnega dvorišča ne znajo zrihtat🤔
Saloreich
02. 07. 2020 14.25
-7
Demokrasti ja. Trumpova vizija je ravno obratna.
Mladi? Plasto
02. 07. 2020 15.00
+5
hehe polter .... model je že 3,5 leta na oblasti :D .... bi pa v tem cajtu že lahko kaj porihtal , sej je imel tudi senat in kongres :D ... kongres je že izgubil :D , senat pride pa novembra :D in tudi on bo zamenjan , zaradi nesposobnosti :D
Millady
02. 07. 2020 15.59
-1
Mladič, še nobenga predsednika niso notranji toliko napadali, kot so Trumpa v teh 3,5 letih. Niso mu dali dihat niti 5 minut...
Maxx365
02. 07. 2020 18.06
+2
Če bi bil sposoben, bi ga pustili pri miru.
Heineken 1A
02. 07. 2020 12.42
+26
VCERAJ VAS JE BOLELO, KER JE TRUMPOVA ADMINISTRACIJA POBRALA VSO ZALOGO ZDRAVILA REMDESIVIR... DANES VAS BOLI, DA TRUMPA NI!!! 24UR VI NIMATE VPLIVA NA AMERISKE VOLILCE!
Mladi? Plasto
02. 07. 2020 15.01
+4
saj mu že lastni republikanci obračajo hrbet :D ..... zadnji shod je bil zaseden 33 % .... smešno :D
kure bedne
02. 07. 2020 12.24
+6
Tukaj imate odgovor zakaj Trump ne nosi maske. 2 minuti ogleda. JAKO VAŽAN VIDEO - DIJELITE
nemo1
02. 07. 2020 12.19
-1
In kaj dela on?
Ost1234
02. 07. 2020 12.18
+8
Ko se malo zakomplicira se politiki dolgega jezika in kratke pameti umaknejo. Hojs odstopi, Trump na golf igrišče, Zmagec in Rupsi pa na debate o nepravično razdeljenem corona denarju ... Bi pa Rupsija vprašal - a tista metla ki jo je šla žena kupit s tvojim službenim vozilom in s službeno karico še obstaja?
pravisprehajalec
02. 07. 2020 13.00
+5
Levičar Šarec je seveda drugačnega kova. Pogumno se spopade z težavami....