Tujina

Ducati dronov nad Rusijo, tarča tudi Moskva

Moskva/Kijev, 17. 03. 2024 13.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.V.
Komentarji
0

Ruska zračna obramba je ponoči, pred zadnjim dnem predsedniških volitev v Rusiji, prestregla 35 ukrajinskih dronov nad osmimi regijami, je sporočilo obrambno ministrstvo v Moskvi. Eden od sestreljenih dronov je padel na rafinerijo v regiji Krasnodar. Iz Ukrajine medtem prav tako poročajo o številnih ruskih napadih z droni.

Ukrajinske sile so v noči pred koncem tridnevnih predsedniških volitev v Rusiji znova prizadele škodo ruski energetski infrastrukturi. Padec drona na rafinerijo v bližini Azovskega morja je namreč sprožil požar. Regionalne oblasti so sporočile, da je v času napada ena oseba umrla, a so kot vzrok smrti navedle srčni zastoj.

Ukrajina je ponoči z droni ciljala tudi rusko prestolnico, danes pa je obstreljevala mesto Belgorod, kjer je bilo po navedbah guvernerja regije Vjačeslava Gladkova ubito 16-letno dekle, njen oče pa je bil ranjen. V napadu je zagorela tudi hiša, v kateri sta bivala, poroča AFP.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ukrajinske sile so z droni napadle tudi volišče v zasedenem delu ukrajinske regije Zaporožje, so sporočile separatistične oblasti in dodale, da je v objektu izbruhnil požar, ki pa so ga že pogasili. Žrtev ni bilo, poroča portal ruske tiskovne agencije Tass.

Ukrajina v zadnjih dneh stopnjuje napade na rusko ozemlje. Ruski predsednik Vladimir Putin, ki se mu obeta izvolitev za nov mandat, pa je okrepljene aktivnosti ukrajinske vojske povezal ravno z volitvami ter obljubil oster odziv.

O napadih medtem poročajo tudi iz Ukrajine, kjer je zračna obramba ponoči nad regijama Odesa in Mikolajiv sestrelila 14 od 16 ruskih dronov. O manjši škodi poročajo iz Odese, napadi pa niso terjali žrtev, navaja portal ukrajinske tiskovne agencije Ukrinform.

Na tleh se še naprej odvijajo srditi spopadi. Že četrti dan zapored vojaške enote iz Ukrajine poskušajo vdreti na rusko ozemlje v regijah Belgorod in Kursk. Prav tako spopadi potekajo v okolici Bahmuta, zahodno od Avdejevke in v Zaporožju. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3