Tujina

Eno sestro odpustili iz bolnišnice, druga se je zbudila iz umetne kome

Mexico City, 11. 06. 2021 08.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Nuša Stegnar
Komentarji
7

Kot vse srhljive zgodbe se je tudi zgodba Georgie Laurie začela precej običajno, končala pa grozljivo. Georgia se dogodkov zadnjih dni spominja, obkrožena s prijatelji, v živahnem hostlu v skritem kotičku mesta Puerto Escondido v Mehiki. Pravkar je bila odpuščena iz bolnišnice in poskuša doumeti dogodke preteklih dni.

Kot smo že poročali, sta se s sestro dvojčico Melisso in še z nekaj prijatelji odločili, da se pridružita plovbi po bližnji laguni Manialtepec z rečnim čolnom. To je izjemno lep kraj, ki se ponaša z neokrnjeno naravno lepoto, v njegovih mangrovah pa živijo prosto živeče živali, tudi mnoge ptice. Vendar pa so njene plitvine tudi naravni življenjski prostor krokodilov in skupina ni vedela, da je sezona valjenja.

"Pravzaprav sem rekla vodiču, da je kraj videti kot domovanje krokodilov," je rekla Georgia, povoj okrog njenega zapestja pa je dokaz, da je imela še kako prav. Vodič – kot kaže nemške narodnosti, ki ni bil registriran pri turističnem združenju in je pobegnil – pa je vztrajal, da je varno za plavanje. In medtem ko je skupina v zgodnjih popoldanskih urah uživala v plavanju, je Melissa kar naenkrat izginila pod vodo.

Krokodil – najverjetneje je šlo za samico, ki je varovala svoja jajca – je Melisso napadel kar trikrat, in sicer jo je ugriznil v trebuh in nogo. Raje kot da bi nemočno opazovala, kako krokodil napada sestro, se je Georgia podala v boj z njim in ga udarjala v nos. "Šlo je za odločitev med bojem in begom," se spominja in dodaja, "da se je treba boriti za ljudi, ki jih imaš rad".

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ena od prijateljev, Ani, je splezala na mangrovo in poklicala pomoč. Na bližnjem čolnu, na katerem je bila druga skupina turistov, so slišali krike in se napotili v njihovo smer. "Skozi podrast sem se prerinil z veslom," je povedal Lalo Escamilla, čolnar in lokalni ornitolog, ki je šel v plitvo vodo, da bi pomagal dvojčicama. Razložil je, da so ustrezno usposobljeni čolnarji, kakršen je sam, zaskrbljeni, da bi lahko neodgovorno ravnanje prevaranta škodovalo njihovemu poslu. "Niso vodiči," pravi o tujcih, ki živijo v Puerto Escondidu in ki turiste peljejo na poceni izlete z ladjo, tako pa spodkopavajo posel domačinov. "Niso strokovnjaki, ki jih odobri zveza, tega kraja ne poznajo. V tem je težava." 

Ko je bila Melissa končno na varnem na čolnu, je bilo jasno, da so njene poškodbe smrtno nevarne. Poleg raztrganin in globokih ugriznin je imela v pljučih vodo, poleg tega pa si je zlomila zapestje. Georgia pa je bila polna adrenalina, tako da se sploh ni zavedala resnosti lastnih poškodb, dokler niso prišli v zasebno bolnišnico v mestu. "Šele ko mi je medicinska sestra odprla pest, da mi je očistila dlan, sem ugotovila, da je ranjena," je dejala. Povsem se je namreč osredotočila na sestro dvojčico, ki so jo takrat že dali v umetno komo. 

Klic staršev je bil naslednji težki trenutek. V Veliki Britaniji je okoli 4. ure zjutraj zazvonil telefon. "Ko so mi povedali, da se njeno stanje slabša, sem morala o tem obvestiti družino," je rekla.

Na srečo se je Melissa takrat že zbudila iz kome. Po obisku sestre v bolnišnici je Georgia rekla, da je Melissa že videti močnejša. "Vsi smo tako srečni," je dodala. Pot do popolnega okrevanja pa bo dolga. Melissa mora premagati svoje telesne poškodbe in obe sestri bosta potrebovali čas, da se spopadeta s čustvenimi in duševnimi posledicami dogodka. Georgia pravi, da težko spi in da jo podobe napada še vedno preganjajo. Tudi označba "junaška sestra dvojčica" ji še ni povsem všeč. Najprej si želi namreč spet zadihati.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

alicante123
11. 06. 2021 13.34
-4
Če bi imeli s seboj potrdilo o cepljenju ali negativni PCR test se to zagotovo nebi zgodilo.
jafalical
11. 06. 2021 13.01
ooo grozno. Vodic, ki ni registriran vodic, ...in kaj tudi,ce ni, tudi ce bi bi bil, ocitno tak ne bi znal razloziti, da ni cas, ne kraj primeren,kjer se lahko plava. Vse za denar. Tu krokodili, ne, ne,niti slucajno, vi kar skocite in se osvezite, smo vsak dan tu, ze leta in leta, pa nikdar nic, kaj? Ko se pa zgodi...
Rotter80
11. 06. 2021 11.47
-5
Zdaj si verjetno nista vec tako podobni.
black12345
11. 06. 2021 11.21
+1
Vap0 .. je že na vrtljivem ražnju
oježeš
11. 06. 2021 10.10
+4
Kdaj se bo človek zresnil in dojel, da je za divje živali hrana vse, kar ima možnost ujeti. Nekatere ostale pa napadajo bodisi iz strahu ali ker ne marajo drugih. Včasih se skeglja tudi prijaznim udomačenim živalim ampak človek ima svojo predstavo in dokler ni pozno, sploh ne pomisli na to. Pač tako je realno življenje, bi pa bilo bolj poučno, če bi si večkrat ogledali dokumentarne oddaje na TV programih. Tako je že kar nekaj ljudi, ki so dobesedno prijateljevali z divjimi živalmi, izgubilo življenje. Vse iz razloga, saj me pozna in ker prijazen do mene.
Evkaliptus
11. 06. 2021 10.20
+2
ljudje so neumni in si ne zapomnijo tega kar si napisal, pac divje zivali in ljudje ne morejo ziveti v sozitju
Vap0
11. 06. 2021 09.59
-3
Kako pa kaj krokodil?