Tujina

Epsteinovo dekle priznalo, da je Clinton letel z njegovim letalom

New York, 22. 10. 2020 17.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Tadeja Voščun
Komentarji
12

Na dan prihajajo pričanja in dokumenti z zaslišanja Ghislaine Maxwell, Epsteinove prijateljice in zvodnice, ki jih je odpečatilo sodišče v New Yorku. V enem od njih je slišati, da je Ghislaine na sodišču priznala, da je Bill Clinton letel na zasebnem letalu Jeffreyja Epsteina, nekdanji predsednik pa je navedbe zanikal že prej, češ da Epsteinovega zasebnega otoka nikoli ni obiskal, kot to trdi ena od Epsteinovih žrtev.

Julija letos je FBI aretiral Ghislaine Maxwell, dekle pedofila Jeffreyja Epsteina, s katerim naj bi sodelovala pri zlorabi mladoletnic. Obtožnica jo bremeni omame in nagovarjanja mladoletnih deklet k spolnim uslugam, Epsteina pa naj bi predstavila številnim svojim bogatim prijateljem, med drugim tudi Billu Clintonu. Ena od Epsteinovih žrtev, Virginia Roberts Guiffre, je poročala, da je celo videla Billa Clintona na zasebnem Epsteinovem otoku Little St. James. 

Epsteinov zasebni otok.
Epsteinov zasebni otok. FOTO: AP

Newyorška okrožna sodnica Loretta Preska je po aretaciji Maxwellove odobrila objavo več kot 80 dokumentov iz sodnega procesa v letu 2015. Odpečateni dokumenti vključujejo dnevnike letenja Epsteinovih zasebnih letal, policijska poročila iz Palm Beacha na Floridi, kjer je imel Epstein svojo rezidenco, ter pričevanja Maxwellove o svojem spolnem življenju iz leta 2016. Od aretacije Maxwellove naprej pa se mediji sprašujejo, kdo so vplivneži, ki so se nekoč udeleževali zabav na tako imenovanem otoku orgij, saj naj bi 58-letnica po navedbah različnih virov namreč hranila veliko posnetkov bogatih in slavnih oseb v kočljivih situacijah. 

Ghislaine Maxwell, ženska, ki je Epsteinu priskrbela mladoletna dekleta.
Ghislaine Maxwell, ženska, ki je Epsteinu priskrbela mladoletna dekleta. FOTO: Profimedia

Maxwellova zanikala, da je Clinton kadar koli obiskal otok

V delu obtožnice, ki je bil objavljen danes, je Maxwellova obtožbe Virginie Giuffre popolnoma ovrgla, saj naj bi trditev, da je predsednik Clinton obiskal njegov zasebni otok Little St. James, bila ena izmed njenih mnogih laži. Maxwellova je dejala: "Virginia ponovno laže. To je popolna laž, da je bil predsednik Clinton na otoku, saj sem bila tam in vem, da laže." Na zaslišanju jo je nato Sigrid McCawley, odvetnica Giuffrejeve, vprašala, ali drži, da je s predsednikom Clintonom letela na Epsteinovem letalu. Maxwellova je odgovorila:"Da, letela sem," in dodala, da razmerja med Epsteinom in Clintonom ne bi mogla označiti za prijateljskega. Potrdila je tudi, da sta se oba na letalu sicer pogovarjala, da pa se ne spomni, ali je šlo za prijateljski pogovor. Giuffrejeva pa v obtožnici trdi, da je na lastne oči videla Clintona z dvema mladima dekletoma in slišala Epsteina, ko je ta rekel, da mu je nekdanji predsednik dolžan uslugo.

Julija, po aretaciji Maxwellove, je Angel Ureña, tiskovni predstavnik Billa Clintona, za Newsweek dejal, da ta "še nikoli ni bil na otoku Little St. James", Epsteinovi oazi na Deviških otokih, ki so ga nekateri poimenovali "otok orgij" ali "pedofilski otok", kjer bi, kot navaja obtožnica, Epstein v družbi visokih prijateljev in gostov izrabljal mladoletna dekleta.

Poznala sta se že več let

Trditve Maxwellove ne držijo v popolnosti, saj naj bi se Epstein in Bill Clinton poznala že več let. Epstein je Belo hišo obiskal že med Clintonovim predsedovanjem v okviru neke dobrodelne prireditve, njuna "zveza" pa se je poglobila po Clintonovem mandatu, ko naj bi ta načrtno začel prijateljevati z Epsteinom, saj je potreboval nekoga, ki ima letalo. Clinton je v okviru svoje fundacije veliko potoval po svetu, zato je potreboval tudi donatorje, ki jih je našel v Epsteinu in Billu Gatesu. Fox News je poročal, da so dnevniki letov pokazali, da je Bill Clinton res potoval z zasebnim letalom Jeffreyja Epsteina, poimenovanem Lolita Express, in to kar 27-krat.

Jeffrey Epstein
Jeffrey Epstein FOTO: AP

Tiskovni predstavnik nekdanjega predsednika je o aferi zapisal: "Predsednik Clinton ne ve ničesar o strašnih zločinih Jeffreyja Epsteina. V letih 2002 in 2003 je predsednik Clinton skupaj z Epsteinom res opravil štiri potovanja, in sicer enega v Evropo, enega v Azijo in dva v Afriko, kar je bilo vse v okviru njegove fundacije." 

Septembra 2002 je tako Clinton z Epsteinovim letalom v okviru dobrodelne organizacije resda odletel v Afriko, toda v javnost je prišla fotografija mlade Chauntae Davies, ki jo je takrat objemal bivši predsednik in ki je zatrdila, da je bila na tem letu. Daviesova je tudi ena izmed mnogih deklet, ki so Epsteina obtožile posilstva. 

Govorilo se je tudi, da je imel Bill Clinton v začetku 2000. let razmerje z Maxwellovo, kar pa je Clinton zanikal, čeprav razkrite fotografije kažejo, da Clinton med vkrcanjem na Lolito drži Ghislaine za roko. 

Saga mladoletnih deklet

Jeffrey Epstein, razvpiti ameriški milijarder, je bil obtožen posilstva mladoletnic, trgovanja z otroki in siljenja v prostitucijo, na sojenje pa je čakal brez možnosti varščine. Grozilo mu je do 45 let kazni, toda avgusta lani so ga našli mrtvega v zaporni celici zapora na Manhattnu, kjer je v priporu čakal na sojenje. Obtožnica je razkrila, da je floridski bogataš med letoma 2002 in 2005 spolno izkoriščal mladoletnice, nekatere so bile stare le 14 let. Zlorabljal jih je v svojem luksuznem domovanju v New Yorku ter rezidenci na Floridi, za spolne usluge pa jim je plačeval več sto dolarjev. Mladoletnice so mu priskrbele podrejene uslužbenke, zalomilo pa se je pri 14-letnici, ki ga je prijavila policiji, in preiskava je odkrila še najmanj 30 podobnih žrtev.

Virginia Giuffre je ena od Epsteinovih najbolj znanih domnevnih žrtev in tista, ki je leta 2016 na sodišču celo pričala o tem, da je imela spolne odnose s princem Andrewem, ko je bila še mladoletna. To obtožbo je Buckinghamska palača kasneje večkrat zanikala, danes 35-letnica pa trdi, da je bila prisiljena v spolne odnose z britanskim princem ob treh različnih priložnostih. Novembra 2019 je britanski BBC poročal, da se bo princ Andrew začasno poslovil od kraljevih dolžnosti. 

Princ Andrew in Virginia Giuffre
Princ Andrew in Virginia Giuffre FOTO: Profimedia

Z roko v roki pa naj bi z Epsteinom sodelovala 58-letna Maxwellova, ki pa je kakršno koli vpletenost v njegova spolna nadlegovanja mladih deklet ali vedenje o njegovih dejanjih zanikala. Tožilci ji očitajo, da je igrala bistveno vlogo, ko je v letih od 1994 do 1997 Epsteina oskrbovala z mladoletnicami za spolno izkoriščanje v New Yorku, Novi Mehiki in na Floridi. "Ima tudi posnetke. Mislim, da nihče ne želi, da spregovori. Gre za znana imena – od politikov do plemstva," je povedala Virginia Giuffre. Dodala je še, da je prepričana, da ti ljudje niso vedeli, da je bilo njihovo početje snemano. Kamere na Epsteinovih posestvih naj bi v resnici posnele vsak korak.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tavbix
22. 10. 2020 21.57
+3
Laži pa res niso nič novega s strani elit, ne glede na katerem koncu sveta...
nightifly
22. 10. 2020 21.37
+4
No , Bill Clintonovic ,,,, ali ona v ovalni pisarni Bele Hise ni bila dovolj ,da si se osmesil pred celim svetom ? Je bilo treba se kako strafati Hilarijo ? Kaj za vraga mu je skuhala Hilary ,da jo tako prezira ? Je imela ona kaj s kaksnim studentekom ,kdo ve !!!!! No ,in zdaj bi radi Clintonovi ,Bidenovi ,polni korupcije , pedofilije in pderastije , ter laganja citali lekcije Trumpu ,ter ostalim ljudem ? Kako pa gre to skupaj .Upam ,da za vse te pokvarjence cim prej poskrbi policija , sodnik in arest . Da dobijo posteno placilo ,kolikor jim pripada . Ogabno.
nightifly
22. 10. 2020 21.39
+5
Ko sem videl stotine slik ,uradnih videov iz uradnih ustanov kako stari prdonja Biden otipava ,voha mlade deklice , ene se skoraj dojencice ,mi je prislo vse skupaj gor . Sramota , in ne mi pridigat ,da je tip normalen .
Big M
22. 10. 2020 21.45
Nightifly daj vemo kak bo na koncu, tak kot so lagali o pizzagatu, da to ne obstaja da je laž da je izmišljeno, tudi tu ne bodo mogli nič prav dokazati ker je preveč korupcije za tem🙄
mart1
22. 10. 2020 21.12
+15
Ko so Epsteina obsodili je hotel izdati vse ostale ki so sodelovali v teh orgijah, potem si je čudežno primislil in storil samomor.
Generacija56
22. 10. 2020 21.09
+7
Vse jasno, v ZDA, od nekdaj. Da lažejo je celo majhen greh. Sedaj se naj še javita tista dva, ki sta vlekla v horizontali, v celici, ko so ugasnili kamere... Kdo je lomil vretenca...
Karantanija
22. 10. 2020 21.06
+16
Še marsikaj bo verjetno povedala. Sicer pa tako vemo, da Bill zna lagati ....
Bojan 1
22. 10. 2020 21.01
+13
Trump ima prav, celi Hollywood, kraljeve družine, predsedniki, in ostali veljaki.
Karantanija
22. 10. 2020 21.06
+2
mart1
22. 10. 2020 21.10
+3
Big M
22. 10. 2020 21.42
+0
Karantanija alo Trump nima nič z tem tipom nikol nič ni mel, natiro ga je celo iz kluba ko je vido da mlade dekleta čikira😶