Tujina

Epsteinov prijatelj naj bi nasilno zlorabil dekle z Downovim sindromom

New York, 27. 07. 2023 17.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Milijarder in poslovnež Leon Black je obtožen, da je leta 2002 v hiši svojega prijatelja in obsojenega spolnega prestopnika Jeffreyja Epsteina posilil 16-letno deklo z Downovim sindromom in avtizmom. Njegova odvetnica je sicer obtožbe zanikala in jih označila za "lahkomiselne in kaznive".

V tožbi, ki je bila vložena na okrožnem sodišču ZDA za južni New York, je navedeno, da je bila ženska, imenovana le kot Jane Doe, prodana Epsteinu in Ghislaine Maxwell, ki je bila lani obsojena na 20 let zapora zaradi novačenja in nagovarjanja najstnic, da bi jih Epstein spolno zlorabil.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zvezna tožba, vložena v torek, obtožuje Blacka, da je leta 2002 v manhattanski hiši obsojenega spolnega prestopnika Epsteina posilil 16-letno dekle z Downovim sindromom in avtizmom. Žrtev, ki je zdaj stara 30 let, se je rodila z mozaičnim Downovim sindromom in razvojnimi omejitvami. Njen intelektualni razvoj naj bi bil na ravni 12-letnega otroka. Zaradi tega ima težave z razumevanjem socialnih znakov, piše v tožbi. Žrtev dodaja, da je, "ko so ji grozili, naj naredi, kar so ji rekli, naredila, kar so ji rekli".

Pozno spomladi ali v začetku poletja 2002 je bilo dekletu rečeno, da jo "pošiljajo" v New York, kjer naj bi se srečala z Epsteinovim "posebnim prijateljem" Leonom Blackom. Po prihodu na Epsteinov dom naj bi jo Black analno in vaginalno posilil z uporabo spolnih igračk za odrasle, navaja tožba.

V tožbi je zatrdila, da se je pripravljala na masažo, ko jo je Black priklenil na tla in posilil z igračami za odrasle, zaradi agresivnega napada pa naj bi kasneje tudi krvavela. Black je nato odšel, dekle pa naj bi našel Epstein, a je zavrnil njeno prošnjo za obisk zdravnika, češ da bo zanjo poskrbela Maxwellova. "Nasilna in sadistična narava Blackovega posilstva je na njej pustila neizbrisen pečat tako fizično kot psihično," trdi tožba.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Blackova odvetnica Susan Estrich je zanikala obtožbe in obtožila odvetniško družbo Wigdor LLP, ki stoji za tožbo, da se želijo Blacku "maščevati" zaradi več primerov. Estrichova, ki se ni takoj odzvala na prošnjo za komentar, je v izjavi za CNBC dejala, da njena stranka dekleta ni sploh nikoli srečala.

"Te zlobne in žaljive laži, ki se skrivajo za trditvami, je namerno ustvarila odvetniška pisarna Wigdor kot del maščevanja nad Blackom, ker se je v zadnjih dveh letih odločno in uspešno branil," je dejala Estrichova. "Te obtožbe o dogodku, ki naj bi se zgodil pred 20 leti, so popolnoma izmišljene, v celoti nepotrjene in, kot je navedeno, kršijo zastaralni rok."

Black je zanikal tudi druge obtožbe o spolnih zlorabah, med drugim v odgovoru na tožbo Cheri Pierson, ki ga je obtožila, da jo je leta 2002 posilil v Epsteinovem dvorcu na Manhattnu, in v tožbi nekdanjega ruskega modela Guzel Ganieve, ki je dejala, da jo je "nasilni, sadistični, spolni predator Black posiljeval in nadlegoval".

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flojdi
28. 07. 2023 16.25
Je ali Ni./ vse vmes me ne zanima..naj bi ..pa take
flojdi
28. 07. 2023 16.26
..ceprav se za ene Ve. Ampak ni nic po rolanju gnarja med odločiljatelji
BitterTruth
28. 07. 2023 11.59
+1
Pa ne samo ene