Tujina

Odziv Moskve na nove sankcije: 'Približujemo se točki brez vrnitve'

Ljubljana, 25. 02. 2022 06.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min
Avtor
STA, A.K., Tadeja Voščun
Komentarji
537

Zunanji ministri EU so na zasedanju v Bruslju na seznam sankcij, ki jih EU zaradi invazije na Ukrajino uvaja proti Rusiji, dodali ruskega predsednika Vladimirja Putina in zunanjega ministra Sergeja Lavrova, je po zasedanju potrdil visoki zunanjepolitični predstavnik unije Josep Borrell. Sankcije sta uvedli tudi ZDA in Velika Brizanija. Po večurni razpravi pa se je v Bruslju v zgodnjih jutranjih urah končalo krizno zasedanje voditeljev članic EU, ki so potrdili drugi sveženj obsežnih sankcij proti Rusiji zaradi vojaške agresije nad Ukrajino. Moskva se je na sankcije kritično odzvala. Tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Maria Zaharova je dejala, da se odnosi med Mosko in Zahodom približujejo točki brez vrnitve.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Sankcije EU proti Rusiji
    02:30
    Iz 24UR: Sankcije EU proti Rusiji
  • Iz SVETA: Gost Klemen Grošelj o sankcijah zahoda proti Rusiji
    02:00
    Iz SVETA: Gost Klemen Grošelj o sankcijah zahoda proti Rusiji

Zunanji ministri EU so danes uradno potrdili drugi sveženj sankcij, ki so ga v četrtek na izrednem vrhu politično potrdili voditelji EU. Sankcije pa so še razširili na ruskega predsednika Putina in zunanjega ministra Lavrova. Države članice so zamrznile premoženje Putina in Lavrova v EU. Uvrstitev na seznam sankcij EU po navadi vključuje tudi prepovedi vstopa v Unijo. Glede tega, v kolikšni meri bi bil Putinu in Lavrovu še vedno dovoljen vstop v EU, so danes popoldne krožile različne navedbe. O zamrznitvi premoženja Putina in Lavrova je sicer prvi poročal britanski časnik Financial Times na podlagi treh virov, ki so dejali, da za nobenega od njiju ne bo veljala prepoved potovanja v EU, da bi s tem ohranili odprte diplomatske poti.

EU naj bi uvedla sankcije proti Putinu in Lavrovu.
EU naj bi uvedla sankcije proti Putinu in Lavrovu. FOTO: AP

"Predsednik Putin in zunanji minister Lavrov sta skupaj s poslanci dume, ki podpirajo to agresijo, na seznamu sankcioniranih oseb," je novinarjem po srečanju ministrov EU v Bruslju povedal Borrell. Sankcije med drugim vključujejo zamrznitev njihovega premoženja v EU. Kot je dodal Borrell, je EU doslej uvedla sankcije le proti dvema voditeljema – Belorusije in Sirije, Aleksandru Lukašenku in Bašarju Al Asadu.

"Dejstvo je, da smo blizu meje, kjer se začne točka brez vrnitve," pa je za rusko televizijo povedala Maria Zaharova. Sankcije Zahoda proti Putinu in Lavrovu so ponjenih besedah "primer in dokaz popolne nemoči zunanje politike" Zahoda. Kritično se je odzvala na sankcije Zahoda proti ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu in zunanjemu ministru Sergeju Lavrovu ter jih označila za dokaz popolne nemoči zunanje politike Zahoda.

Von der Leynova je po končanem zasedanju na novinarski konferenci orisala dogovorjeni sveženj sankcij, za katere je dejala, da bodo imele "maksimalen učinek na rusko gospodarstvo in politično elito". Sveženj dogovorjenih sankcij temelji na petih stebrih in obsega finančni sektor, energetiko, promet, nadzor in financiranje izvora ter omejitve glede vizumske politike. Med drugim vključuje finančne sankcije, ki prepovedujejo dostop ruskim bankam do evropskih finančnih trgov. Usmerjene so v 70 odstotkov ruskega bančnega trga in ključna podjetja v državni lasti, vključno z obrambo.

Ursula von der Layen
Ursula von der Layen FOTO: AP

Sankcije so uperjene tudi v energetski sektor, ključno gospodarsko področje, ki še posebej koristi ruski državi. Prepoved izvoza bo prizadela naftni sektor, saj bo Rusiji onemogočila nadgradnjo rafinerij, je dejala von der Leynova. EU tudi uvaja prepoved prodaje letal in opreme ruskim letalskim prevoznikom, je pojasnila.

Poleg tega naj bi Rusiji omejili dostop do ključnih tehnologij, kot so polprevodniki ali najsodobnejša programska oprema. Omejitev glede vizumske politike pa pomeni, da ruski diplomati in poslovneži ne bodo več imeli privilegiranega dostopa do Evropske unije. Putin je skušal razdvojiti EU, a pri tem ni uspel, je opozorila predsednica. "Bolj enotni in odločnejši smo kot kadar koli prej," je poudarila. Putin skuša znova s silo risati zemljevide Evrope. "Mora mu spodleteti in spodletelo mu bo," je zatrdila.

Predsednik Evropskega sveta Charles Michel pa je dejal, da so voditelji na zasedanju sprejeli politično odločitev o novem svežnju obsežnih sankcij, ki bo "boleč" za ruski režim. Ob tem so znova potrdili enotnost med članicami EU. Razpravljali so tudi o pomoči ukrajinskemu ljudstvu in državi, je povedal.

Ukrajina
Ukrajina FOTO: AP

Michel je ob tem še dejal, da so se po videopovezavi pogovarjali z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim. "To je bil trenutek velike resnosti, dostojanstva, hladnih glav. Dal nam je odkrito sporočilo v zelo težkih in bolečih okoliščinah, ki se jih vsi zavedamo," je pogovor opisal Michel.

Francoski predsednik Emmanuel Macron, ki se je po začetku ruske invazije na sosednjo Ukrajino v četrtek po telefonu pogovarjal z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, pa je na novinarski konferenci danes dejal, da je "ob obsojanju, hkrati pa sankcioniranju" še vedno koristno pustiti odprto možnost za dialog z ruskim voditeljem, da "lahko na dan, ko bodo pogoji izpolnjeni, dosežemo prekinitev sovražnosti". Pogovor s Putinom je Macron, ki trenutno predseduje EU, opisal kot "odprt, neposreden in kratek". Putina je na prošnjo Zelenskega pozval, naj prekine spopade v Ukrajini, kar pa, kot je priznal, ni "imelo učinka, to lahko v tem trenutku zelo jasno vidite, ker se je ruski predsednik odločil za vojno".

Voditelji članic EU so se zaradi zaostrovanja varnostnih razmer po ruskem priznanju neodvisnosti separatističnih regij Lugansk in Doneck na vzhodu Ukrajine, ki mu je sledila vojaška agresija na Ukrajino, v četrtek sestali na kriznem sestanku v Bruslju. Potrdili so drugi sveženj sankcij proti Rusiji, obenem pa pozvali tudi k hitri pripravi nadaljnjih sankcij, torej tretjega svežnja, ki bo vključeval tudi Belorusijo. Pri tem so "ostro obsodili vpletenost Belorusije v agresijo nad Ukrajino" in jo pozvali, naj se vzdrži takšnih dejanj in spoštuje svoje mednarodne obveznosti. Dogovorjeni sveženj sankcij so danes formalno potrdili zunanji ministri EU na nujnem zasedanju v Bruslju. 

Po besedah zunanjega ministra Anžeta Logarja pa gre za "najhujši paket sankcij", ki jih je sprejela EU. Danes smo sprejeli nov sveženj ukrepov, ki bo "občutno prizadel tako rusko gospodarstvo kot oligarhe in posamezne osebe, ki so sodelovale pri agresiji", je po izrednem zasedanju zunanjih ministrov EU v Bruslju dejal Logar.

Sveženj obsega tako ukrepe individualne kot tudi sektorske narave. Gre za "najhujši paket sankcij, ki jih je EU kdaj koli sprejela napram kateri koli državi", je dejal v video izjavi za slovenske novinarje.

Velika Britanija napoveduje sankcije proti Putinu in Lavrovu

Britanski premier Boris Johnson je danes na virtualnem srečanju voditeljev zveze Nato sporočil, da tudi Velika Britanija načrtuje sankcije proti Putinu in njegovemu zunanjemu ministru Lavrovu kot odgovor na invazijo na Ukrajino. Dodala ju je na seznam ruskih oligarhov, ki jim je London zaradi ruske agresije že zamrznil premoženje in bančne račune v Združenem kraljestvu, poroča francoska tiskovna agencija AFP. "Velika Britanija bo uvedla sankcije proti Putinu in Lavrovu, ki bodo dopolnile sveženj sankcij, ki ga je država že napovedala včeraj," so sporočili z Downing Streeta. S tem pa se bo država uskladila z Evropsko unijo, ki je že uvedla sankcije proti Putinu in Lavrovu.

Britanski premier meni, da se Putin verjetno ne bo kmalu ustavil, in pozval voditelje, naj Rusijo izključijo od mednarodnega sistema bančnih nakazil SWIFT, da bi ji s tem povzročili čim večjo bolečino. Na virtualnem srečanju je prav tako opozoril, da bi ruska invazija na Ukrajino lahko imela katastrofalne posledice za Evropo, Putina pa je obtožil, da se ukvarja z revanšistično misijo, da bi zrušil red po hladni vojni. Izrazil je pripravljenost Ukrajini zagotoviti dodatno vojaško podporo. Pri tem pa je obrambni minister Ben Wallace izključil možnost pošiljanja vojakov.

Nove sankcije Velike Britanije bodo tako okrepile že obstoječe ukrepe proti ruskim interesom, vseeno pa nekateri zakonodajalci in strokovnjaki menijo, da bi Velika Britanija lahko storila več.

Tudi Washington napovedal sankcije proti Putinu in Lavrovu

Tako kot Evropska unija kot tudi Združeno kraljetsvo so sankcije proti Putinu in Lavrovu uvedle ZDA, je danes sporočila tiskovna predstavnica Bele hiše Jen Psaki. Sankcije bodo prizadele tudi druge člane ruskega vodstva, je napovedala. Dodala je, da je bila odločitev sprejeta v tesnem posvetovanju z zavezniki v EU.

Podrobnosti sankcij bodo ZDA po napovedih objavile danes popoldne po lokalnem času. Po četrtkovem začetku ruske invazije na Ukrajino je ameriška vlada že uvedla daljnosežne sankcije, med drugim proti najpomembnejšim ruskim bankam in državnim podjetjem, ter nadzor izvoza visokotehnoloških izdelkov.

Tudi Kanada uvedla sankcije proti Rusiji

Kanadski premier Justin Trudeau je v četrtek naznanil sankcije proti 58 ruskim posameznikom in organizacijam zaradi ruskega napada na Ukrajino, ki ga je označil za ogromno grožnjo varnosti in miru po vsem svetu. Kanadske sankcije zadevajo 31 posameznikov, ki spadajo med rusko državno in gospodarsko elito, in 27 organizacij, med njimi so največje ruske banke in varnostno podjetje Wagner.

Kanada je prav tako prepovedala za približno 550 milijonov dolarjev izvoza v Rusijo. Gre za tehnologijo v letalstvu, informacijsko tehnologijo in opremo za rudarstvo. Poleg tega je Kanada dala v pripravljenost 3400 vojakov za napotitev v Evropo, skupaj z letali in ladjami. Ottawa je svoje diplomatsko osebje iz Ukrajine preselila na Poljsko. "Drzno zaničevanje mednarodnega prava, demokracije in človeških življenj s strani (ruskega) predsednika Vladimirja Putina predstavlja veliko grožnjo varnosti in miru po svetu," je dejal Trudeau.

Premier je povedal, da je v telefonskem pogovoru ukrajinskemu predsedniku Volodimirju Zelenskemu obljubil trdno podporo suverenosti in ozemeljski celovitosti Ukrajini.

pasica vojna v Ukrajini
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (537)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HongKong
15. 03. 2022 10.24
+1
Pozdravljeni Janezeki, nekaj ste prevec nafutrani z Ameriskim in Nato lazmi? Hitro ste pozabili da so vasi starsi vsaj 40 % vseh prebivalcev dobilo zastonj stanovanja v casu Jugoslavije in JNA. Hitro ste pozabli, da nam nic ni mankal v casu Tita in da je CIA ze 1951 leta poskusala vniciti Jugoslavijo in zelo razvito industrijo od katere je vsaj 70% pripelal v Slovenijo. Iskra Litostroj Jesenice itn... Gremo naprej vidi vidi nacionalisticne ideje o raspadu Juge in se kak se spomnim, da ste mislil, kako Vam bo Naziland Austrijski pomagal in podprl neodvisnost od Juge. Zabolel ih je k. za vaju. Ignoriral so vse. NATO prvi clen govori: Obrambeni sistem. Zakaj je potem napadla Srbijo? Bombardirala vse zivo uporabljal so low reach uranium rakete in kazetne bombe. Vsi Italijanski vojaki so dobili milione odskodnine tisti ki so preziveli radiacije od tega 243 niso in so mrtvi. Narod v Srbiji i Kosovu se vedno po gozdovih in mestih ima delce teh raket ja kdo pa jih bo vse pobral. Rusija je rekla NE sirjenju Nata in US vojske in raket in ji dam prav. Ne podpiram vojne da ne bo narobe sam nekdo treba tem vnicevalcem Amerikancem in dupelizcem povedati DOVOLJ JE. Vi pa dajte podpirajte US in kmalu bo Slovenija radioaktivna ker ni Putin norc je lepo 8 let predlagal mirno resitev brez siritve. Dajmo postavit na mejo Mexica rakete Ruske na Kubi itn? Lepo je rekel Ruskih vojakov ni nikjer US 236 baz in 890.000 vojakov. Paranoja 216 vojn katere so naredil je treba ustavit.
minnaema@yahoo.com
04. 03. 2022 08.11
-1
Ojej " Putka" je imela ZA NORCA celotgno Europo, ko je govorila, da so to VOJAŠKE VAJE, saj laži in pohlepnost nimajo prihodnosti.
Luka64
01. 03. 2022 12.32
+0
"Kritično se je Rusija odzvala na sankcije Zahoda proti ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu in zunanjemu ministru Sergeju Lavrovu ter jih označila za dokaz popolne nemoči zunanje politike Zahoda." ------------------------------------------------------------------------------------ Pa še kako resnična je ta ugotovitev. Vsi v EU pravijo, da je Putin novi Hitler, v resnici pa ne upajo storiti pravih potez za ustavitev tega norca. Kake sankcije neki, Putin se požvižga nanje, EU bebčki se tolažijo z ekonomskim bankrotom Rusije v roku 10 dni. Ne se smešit, Putin bo čez 10 dni postal tako močen, da bo "zradiral" celotno EU. Zgodovina naših mlačnovodarjev v EU ni ničesar naučila, vsi se še naprej skrivajo za svojimi stremuškimi željami za blaginjo in udobjem. Ko bo enkrat prepozno, poti nazaj res več ne bo. Ampak takrat se bodo vsi ti veleumni voditelji EU in njihovi generali poskrili.
buco2222
28. 02. 2022 20.48
+1
WW3 se začenja
tamjak
28. 02. 2022 16.24
+3
Putinu se ebe za sankcije, sankcije bodo bolj prizadele ljudstvo kot njega, njemu da poberejo 99% premoženja mu ostane še vedno preveč. Sem ptoti vojni da se razume, ampak Putin v rokah boljši izgovor za napad na Ukrajino, kot sta jih imeli ZDA in VB za napad na Irak (neobstoječe kemično orožje za množično uničenje), kje pa so bile takrat sankcije. Očitno ta svet vodijo sami dvolični psihopati, živ dokaz imamo na lastnem dvorišču.
Božo Repovš
28. 02. 2022 13.04
+2
Psihopati na oblasti
rbd1
27. 02. 2022 17.37
+6
Bolj ga bodo stiskali, bolj bo pizd..rija...
Luka64
01. 03. 2022 12.40
+1
...tako je zato nič stiskanja več, sam metek v čelo in za to je najbolj pristojen njegov ZM Lavrov, ki je še kolk tolk normalen.
Covid 19
27. 02. 2022 12.02
-3
Točki brez tvoje vrnitve. Treba je psihopata kibernetsko vseskozi napadati,sankcionirati povsod, ukrajince pa zalagati z najmodernejšim orožjem,sprazniti je treba zapore in kriminalce osvoboditi in jih poslati na pomoč ukrajini,brezveze sedijo po zaporih,opremiti, oborožiti in poslati tolč po agresorju. Norega tipa je potrebno ustaviti neglede na bumerang posledice, ker drugače se bodo njegovi apetiti stopnjevali po vseh ostalih baltskih državah..
muci007
27. 02. 2022 14.17
-6
Sirius.2
27. 02. 2022 18.16
+0
Nato bo ščitil ukrajince do ta zadnjega.
Ana Vene
01. 03. 2022 08.19
Luka64
01. 03. 2022 12.43
-1
...ne sam po baltskih, cela EU bo počas prišla na vrsto po stremljenju tega norca. Ampak daj to dopovedat tem mlečnezobcem na čelu EU.
No pasaran
27. 02. 2022 10.44
-4
Ko je Zelenski kandidiral za predsednika Ukraine, so na Nori TV po njem zlivali gnojmico, češ daje navaden komediant, brez političnih izkušenj kot Šarec. Res je nastopal kot komedijant in na TV v showu igral klavir s svojim penisom (slike na portalu 24sata)! V tem času sta Orban, ki je z izvozom svoje *demokracije* pogorel v EU in IJJ stkala globoke prijateljske vezi s Putinom. Danes pa kompas kaže povsem diametralno smer. Zelenski je slepo sledil USA in EU agendi, ki so ga je nasadile, zdaj pa nemesto na klavir svira k...cu, kot bi rekli južni bratje. Kakšni de...li vladajo na našem planetu!
tona Iteb
27. 02. 2022 10.24
+3
Ton in je rekel, da moramo Ukrajini pomagat z OROŽJEM!!! Pa me zanima ali jim bomo dali obe puški, ali pa bomo eno zadržali DOMA???????🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇
Luka64
01. 03. 2022 12.48
+1
...Si mislil verjetno na tanke, ker pušk že jast mam več, kot dve. Ampak s puškami v današnji vojni več ne moreš nič dost narest. Rabiš občutno kaj več, poleg seveda poguma in domoljubja.
martin celin
27. 02. 2022 09.25
+8
Te sankcije se nam bojo vrnile kot bumerang. Si predstavljate EU brez ruskih energentov? In brez kitajskega uvoza?????? Pamet v roke,ni potrebe da cel svet rešuje ameriško gospodarstvo.
semafo
27. 02. 2022 09.52
-6
ubogi pa ne boš jedel kitajskega zelja in pil ruske vode.sram te je lahko
SSKOMENTATOR
27. 02. 2022 10.09
+5
Odvisnost je vzajemna! Sicer pa, naj bomo hinavski in ne obsodimo fašistične agresije na suvereno državo! Dokler ne gre za tvojo rit špekuliraš! Ekonomija je prepleten organizem in nihče ni samozadosten! Tudi Rusija ni! Za sodobno življenje in rast življenskega standarda, potrebujejo in si želijo zahodne tehnologije in dobrin!
No pasaran
27. 02. 2022 10.46
-4
Namesto energentov, bomi imeli ukrajinske emigrante.
puspan
27. 02. 2022 12.02
+2
MARTIN, KAR TJA SE PRESELI, NIČESAR VEČ TI NE BO MANJKALO.
buco2222
27. 02. 2022 08.52
+0
naš matejček ima šanso se bojevat,lahko gre v ukrajino metat plastične granate in minometom z preveliko čalado
buco2222
27. 02. 2022 08.47
Professor
27. 02. 2022 08.36
+2
Ukrajinci so postavili obrambno orožje med bloki oz v gosto naseljenih delih Kijeva. V primeru napada Rusije in poskusa uničenja Ukrajinskega orožja, bodo Ukrajinci snemali s kamerami kako Rusi bombardirajo naselja in jih prikazali kot vojne zločince. Na družbenih omrežjih krožijo video posnetki bombardiranja v Siriji in drugih državah in so prikazani kot bombardiranje Ukrajine. Nekateri znani igralci iz Hollywooda so že prišli in snemajo dokumentarce (seveda v prid ZDA). Nizko. Ko je NATO (ZDA) bombardiral Srbijo, Rusija ni bila tako močna in so to izkoristili. Enako počnejo sedaj Rusi. Vsi vemo da se zahodna imperija počasi poslavlja in ni več toliko močna kot nekoč. Zato Rusi napadajo oz branijo svoje meje. Ne bodo dovolili da NATO pride zraven Rusije. Lahko pa da je vse skupaj dogovor med Rusijo in ZDA. Medijska farsa pa je za EU in ostali svet. V vsakem primeru je potrebno čim prej ustaviti vojno. To lahko kadarkoli z odstopom naredi oblast v Ukrajini. Rusi se ne bodo ustavili dokler ne zrušijo Zelenskog ki je roko na srce ameriški človek.
SSKOMENTATOR
27. 02. 2022 10.13
+4
Še en KULOVC oz. rusofil! O kakšnem branjenju meja govoriš?! Ta zahodna imperija ti omogoča, da v udobnem naslanjaču, z ipadom v rokah surfaš po googlu in pametuješ! Ko boš kupoval naslednji avtomobil naj bo LADA!
No pasaran
27. 02. 2022 10.51
-8
Podlež Zelenski. Svoje ljudi žrtvuje za živi ščit, sam pa spzdjot na varno.
puspan
27. 02. 2022 12.03
-2
puspan
27. 02. 2022 12.04
+3
afna
26. 02. 2022 20.32
+8
Potrebna bi bila popolna blokada Rusije. Problem je le, ker ima psihični bolnik Putin dostop do knofa za lansiranje jedrskega orožja.
thedutchman
27. 02. 2022 09.47
+4
to lahko pozabš,to putinu tud na pamet ni pršlo tok neumen pa verjem da ni,da on vrže jedrsko na kiev al pa kamorkoli na ukrajino že iz taktičnega smisla ni pomena ta zemlja je zgubljena za 100+let plus posledice samo na ruski strani zaradi sevanja bi ble brutalne plus odgovor vseh držav iz jedrskim orožjem verjem da mu noben nebi dal šanse da vrže drugo to je direkt krsta za putina lasten narod ga skensla čez noč
Madkupe
27. 02. 2022 10.01
puspan
27. 02. 2022 12.05
+1
Tomozuki
27. 02. 2022 17.38
+2
Mislim, da je ded blefer. Grožnje so tipične za take narcisoide, ki jezdijo konje zgoraj brez, smučajo na olimpijskih igrah in lovijo medvede z golimi rokami. Taki tudi vedno iščejo krivce za svoja dejanja. Podobno kot v kakem filmu, ko je negativec rekel žrtvi: "This is all your falut. Look what you made me do."
User416781
26. 02. 2022 18.52
+6
Putinov režim te vojne vsaj politično ne bo preživel. 150.000 vojakov niti približno ni dovolj za okupacijo 44 milijonske države. Računali so na zastrašitev ljudi in se ni izšlo po načrtih. Morala ruske vojske pada. Kmalu bo sledila protiofenziva. Mislim pa, da bodo Putinu, če bo želel uporabiti kakšna morilska orožja, obrnili hrbet tudi njegovi ožji sodelavci.
Tomozuki
27. 02. 2022 17.39
+3
To bi bila najboljša in najverjetnejša poteza. Uprl se mu bo lastni narod. No, sej se mu že ...
jaz306
26. 02. 2022 16.57
+1
Baba Vanga je že za lani napovedala atentat na Putina zgodilo se bo pa letos
Slovenec666
26. 02. 2022 16.38
+8
Vsaka ČAST UKRAJINI..da se je uprla taki velesili kot je Rusija..ponosni so lahko nase v pravem pomenu besede..upam da bojo zdržali do konca..Putin se je tle krepko uštel..in mislil da se bo Ukrajina ustrašila in predala..vprašanje katere države se je imel v mislih napadit..in vsaka čast NATO IN EU da se ni neposredno vmešala v vojno.. ker takrat bi bila 3.svetovna tu..Rusi bojo pa itak sami odstranili Putina..ker ji bo spravil v globoko gospodarsko krizo...to je začetek konca vladanje Putina in njegovih podložnikov..Slava UKRAJINI zame so heroji...
tarpon
26. 02. 2022 17.30
-2
klovni kot si ti komentirate a pojma nimate jebla vas pop tv
ResnicaSeTuZeloCenzurira
26. 02. 2022 16.26
+14
Dec dobro ve v kaj se je spustil. Prekalkulirano do potankosti. Bojim se, da se EU ne zaveda posledic. Sankcije, ki jih sprejemajo bodo kot bumerang. Rusija ima ogromno naravnih virov, proizvdonje itd. Mi pa smo bedaki vse prodali, ker je tako EU rekla. Že tu smo klecnili. LEK, bogat zaradi ruskega trga, Akronij rusko vodenje, Rogaška.. Mislim, da se Biden in EU ne zavedajo da sami sebi dajejo sankcije..
heizenberg
26. 02. 2022 20.36
+7
Itak bo placal narod. Gospodje, ki se igrajo z ognem, tocno vedo, kam se bodo umaknili trošti kupe nagrabljenega denarja.
thedutchman
27. 02. 2022 09.51
+3
posel bo šel dalje to nima veze bo šlo pač preko moldavije al pa litve do rusije to je že pod streho,bo pa dober razlog za odpuščanje neposlušnih delavcev
puspan
26. 02. 2022 15.21
-6
Mož je le pogruntal, da zanj ni več vrnitve, razen za rešetke.