Tujina

'Ghislaine Maxwell ima tudi posnetke. Gre pa za znane ljudi – od politikov do plemstva'

New York, 17. 07. 2020 10.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Natalija Švab
Komentarji
95

Virginia Roberts Giuffre, ena od domnevnih žrtev Jeffreyja Epsteina, je prepričana, da bi lahko Ghislaine Maxwell, ki je zanj iskala (mladoletna) dekleta, ki jih je pozneje spolno zlorabljal, izdala imena zelo vplivnih ljudi, ki so prav tako izkoriščali žrtve. Meni, da je njeno življenje v nevarnosti.

Ghislaine Maxwell naj bi bila tista, ki je vlekla vse niti in vplivnim bogatašem omogočala zlorabljanje deklet.
Ghislaine Maxwell naj bi bila tista, ki je vlekla vse niti in vplivnim bogatašem omogočala zlorabljanje deklet. FOTO: Profimedia

V pogovoru za CNBC je Giuffrejeva dejala, da je prepričana, da je bila prav Maxwellova tista, ki je načrtovala vse podrobnosti operacije, s katero so iskali dekleta za spolno izkoriščanje.

Maxwellova, ki je za rešetkami, kjer bo približno leto dni čakala na sojenje, potem ko ji je sodišče zavrnilo varščino in jo označilo za begosumno, sicer vse obtožbe zavrača. A Giuffrejeva, nedvomno najglasnejša od vseh domnevnih Epsteinovih žrtev, pravi, da prav ona nosi krivdo za približno dve desetletji dolgo dogajanje, ki je žrtve zaznamovalo za vse življenje. 

Potem ko je Epstein v zaporu umrl – uradno si je sodil sam, številni pa so prepričani, da so zanj "poskrbeli" vplivni nekdanji prijatelji, ki ne želijo, da na dan pridejo tudi njihove umazane skrivnosti, je Maxwellova zdaj edina, ki lahko razkrije, kaj se je zares dogajalo za vrati Epsteinovih posesti. Giuffrejeva, ki sodelovanja v izprijenih Epsteinovih dejavnostih obtožuje tudi britanskega princa Andrewa, s katerim naj bi imela spolne odnose, ko je bila stara 17 let, meni, da je precej verjetno, da bo Maxwellova imena prej ali slej tudi razkrila.

Princ Andrew zatrjuje, da se njunega srečanja ne spomni, tisti, ki so prepričani, da si Epstein ni sodil sam, pa menijo, da tudi Maxwellova sojenja ne bo dočakala živa. "Ima tudi posnetke. Mislim, da nihče ne želi, da spregovori. Gre za znana imena – od politikov do plemstva," pravi Virginia Roberts Giuffre. Je pa prepričana, da ti ljudje niso vedeli, da je bilo njihovo početje snemano. V resnici naj bi – po njenih besedah – na Epsteinovih posestvih posnele vsak korak.

"Maxwellova je pošast, še hujša, kot je bil Epstein. Bila je zlobna," je Guiffrejeva dejala v pogovoru z Gayle King. Na vprašanje, ali je mogoče, da je žrtev medijskega linča, kot skuša dokazati njena obramba, pa je dejala: "Poznam to žensko. Recimo tako: če je bil Epstein Ostržek, je bila ona Geppetto. Ona je bila tista, ki je nadzorovala Epsteina." 

Giuffrejeva je Epsteina in Maxwellovo srečala, ko je bila stara 16 let. Trdi, da je bila, potem ko sta jo ujela v svoje lovke, žrtev spolne zlorabe, da pa je nista zlorabljala le onadva: "Princ Andrew mora biti paničen. Ve, da je kriv. Moral bi odgovarjati. Svetu je treba pokazati, da tudi bogati in mogočni lahko padejo."

Giuffrejeva je sicer zadovoljna, da je Maxwellova za zapahi: "To je bil eden tistih trenutkov, ki jih nikoli ne pozabiš." Maxwellovi še posebej zameri, da "je imela nos za ranljiva dekleta". To njihovo ranljivost pa je izkoristila, da jih je zvlekla v Epsteinov mračen svet": "On je bil bolan pedofil, ona pa je vlekla vse niti. Obožuje kontrolo."

Dejala je še, da upa, da Maxwellova nikoli ne bo prišla iz zapora, da si želi slišati opravičilo, pa tudi, da upa, da bo lahko pričala na sodišču. V primeru Epsteina to ni bilo mogoče, in kot pravi, se čuti oropano za to izkušnjo: "Upala sem, da ga bom lahko na sodišču pogledala v oči in mu rekla, prizadel si me, oropal si me nedolžnosti, mladosti ... ampak ni bilo mogoče."

Dodala je še, da ni dovolj, da je za zapahi Maxwellova, saj se s tem zgodba ne zaključi: "Konca ni, dokler ne plačajo vse pošasti."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (95)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iluzionist
29. 07. 2020 14.26
+5
čim prej mora objaviti vse posnetke, da je ne bodo prej ubili
bebo3
24. 07. 2020 12.00
-7
ne štekam, kaj je ona imela od tega?
meval
17. 07. 2020 20.57
+45
Očitno precej Slovencev zagovarja storilce (sodeč po komentarjih). Očitno je, da je pedofilija doma tudi pri nas.
prerojeni_vzviseni_toncek
17. 07. 2020 20.54
+8
naši levaki so bili zadolženi za bulmastife
meval
17. 07. 2020 20.54
+21
Moški, ki posili mladoletnico, ni žrtev. Kaj tu ni jasno?!
meval
17. 07. 2020 20.51
+8
To ni res, ne širi laži! Virginia je sedaj srečno poročena ženska z otroci. Ravno sedanji mož jo je rešil iz pedofilske združbe, živi v Avstraliji. Vir: dokumentarec na You Tubu.
sapipinofera
17. 07. 2020 20.46
-25
Tala Giuffrejeva bi kar vse te moške obsodila kmot neke pošasti, čeravno so ravno ti moški največje žrtve skupaj z njo in tudi izkoriščanimi dekleti. Zdaj se je nje lotil pohlep, ker ne razume bistva. Večina vseh teh moških so bili zavedeni z lažmi o starosti in voljnosti deklet oz. zvabljeni v past. Glavni namen Epsteina ni bil, da bi se ti moški spolno zadovoljevali pri teh dekletih. Glavni namen Epsteina je bil, da pridobi vpliv in moč nad temi vplivnimi posamezniki, jih naredi dolžnike do njega, s tem ker jim je naredil neko uslugo in za njo pričakuje povračilo oz. jih bo lahko izsiljeval in pritiskal v bodočnosti za kake svoje poslovne ideje. Moške bi morali vsakega posebej preveriti ali so vedeli oz. če niso vedeli v kaj se spušča. Puncam pa, če so res bile izkoriščene proti svoji volji, naj izplačajo odškodnine iz Epsteinovega bogastva .Če pa so ta dekleta slučajno sporazumno sodelovala pri vsem skupaj, pa naj se obrišejo pod nos za odškodnine, saj se bodo lahko vedno hvalile s kom so vse spale in si stem dvigovale ceno. Spet je tu še ena velika krinka in sicer za odvetnike, ki si bodo na koncu izmislili astronomska plačila za svojo piškavo obrambo. Zelo verjetno, da samo oni poganjajo vso to trgedijo za svoje dobro in ne dobro prizadetih žrtev.
Lillija123
17. 07. 2020 20.45
+33
Sami pedofili in kanibalisti so na položaju.
meval
17. 07. 2020 20.22
+18
Blef, na žalost je obratno: stvar ima v resnici še veliko večjo razsežnost.
meval
17. 07. 2020 20.06
+23
Epstein je zelel cim mlajsa dekleta, zato so se zlagala da so mlajsa...Seveda niso vedela v kaj se spuscajo. Velikokrat potem iz sramu niso povedala nikomur. Ti psihopati so tocno s tem tudi racunali.
blef
17. 07. 2020 19.52
-33
Imam občutek, da je vse skupaj malo prenapihnjeno. Morda se motim ne vemo kaj se je dogajalo. Spolni odnosi z mladoletnim osebam so prepovedani in kaznivi in prav je tako, da bodo vpleteni odgovarjal, ker očitno so izprijeni. Vendar, če so novačili dekleta stara recimo 17 let, ki jih niti ne kažejo 17 ampak 20 in, ker so bila tam prostovoljno....nihče jih ni v to prisilil verjetno so bile bogato nagrajene....ne vem ni prav ampak spet princ ni glih pedofil, če je spal z 17 letnico v končni fazi ni vedel koliko je stara.....
muceli
18. 07. 2020 12.27
+15
Iskanje opravičila za taka dejanja ni sprejemljivo.
hersonissos
17. 07. 2020 19.50
+21
Bolj inteligentni in na visokih položajih, bolj pokvarjeni. V teh primerih rek:vse se vrača, vse se plača ne velja. Dokazi izginejo, oseba, ki veliko ve naredi 'samomor' ... Itd....
1918
17. 07. 2020 19.37
+22
spolni odnosi z otrokom so zavrženo dejanje, z otrokom! bilo bi pa dobro malo poprašati matere teh otrok, koliko jim je kapnilo v žep, ko so prodale svojega otroka in so vedele kaj se bo zgodilo
štrekeljc
18. 07. 2020 18.21
-7
Otrokom? Punce so bile stare 17 let! Pri nas je zakonska meja dopolnjenih 15 let.
kure bedne
17. 07. 2020 19.21
+30
Niso bila samo dekleta bili so večinoma otroci. Zato se gre. Tudi Clintonova sta bila na teh"žurkah".
muceli
17. 07. 2020 18.58
+22
"V globini človeške duše divjajo temačni viharji ..." v tem primeru to vsekakor velja. Nekateri zakrivijo sprevržene zločine zgolj za potešitev svojih "potreb". Ni opravičila. Za nobenega od vpletenih.
PotPuffer
17. 07. 2020 18.07
+27
Kaj bo tokrat na seznamu? Samomor? Corona? Padla po stopnicah?
meval
17. 07. 2020 18.00
+62
ISKALI so mladoletnice iz razbitih družin, katerih starši niso pazili na vsak korak. Jih nagovarjali v trgovinah, v lokalih, na šolskih izletih! ipd...Jim obljubljali veliko vsoto denarja za masažo. Ko so prišle tja, so bile zaprte in posiljene. Na netu so pričevanja žrtev, grozljivo...Na čigavi strani smo? Upam, da slaboumni komentarji tule niso odraz stanja naše družbe. Res upam...
meval
17. 07. 2020 17.24
+51
Mediji v tujini govorijo o pedofilski mreži, ki so jo uporabljale praktično vse tajne službe najmočnejših držav v namen izsiljevanja politikov. What a wonderfull world...
meval
17. 07. 2020 18.47
+17
O tem sploh govorit je že itak too much, zato kogar zanima naj mal pobrska sam. No tudi slovenski novinarji bi lahko malo prispevali ;) Za pokušino: Gillainin oče je bil propadli milijonar Robert Maxwell, lastnik več pred leti najbolj znanih angleških uredniških hiš, umrl v nepojasnjenih okoliščinah. Sama trdi, da so ga ubili.
komenta
17. 07. 2020 17.19
+18
Žalostno,javno izvajanje kazni za take!!!!bolano res....
BUONcaffee
17. 07. 2020 17.15
-11
Kje so ostale žrtve?????
meval
17. 07. 2020 21.43
+6
Kako misliš kje? V obtožnici je množina in žrtev je ogromno, nekaj jih bo še sodelovalo v zaslišanjih. Virginija se je le najbolj izpostavila.