Tujina

Grozljivka v Indiji: Napadli popotniški par, žensko skupinsko posilili

Mumbai, 03. 03. 2024 17.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španski par, ki je zaslovel z dokumentiranjem svojih potovanj z motorjem na družbenih omrežjih, je doživel grozljiv dogodek v Indiji. Popotnika sta objavila videoposnetek iz bolnišnice v Indiji in pojasnila, da sta bila napadena, oropana, žensko pa je posililo sedem moških.

Nasmejana in radovedna španska popotnika sta od začetka svojih potovanj v Barceloni obiskala več kot 60 držav in z motorjem prepotovala več kot 170.000 kilometrov. Zakonca sta na Instagramu zbrala veliko število sledilcev, objavljata pa posnetke svojih potovanj, obrokov, doživetij in vseh zanimivosti, ki jih doživita.

Čeprav sta izkušena popotnika, ki sta navajena na marsikatero nezgodo na poti, je bil dogodek v Indiji nedvomno najbolj grozljiv in najtežji. Na videoposnetku, ki sta ga objavila, sta videti izmučena, z modricami in oteklinami na obrazu in oba na robu solz. Za španske medije sta razkrila, da sta bila napadena po obisku okrožja Dumka v indijski zvezni državi Jharkhand, ki je znana turistična destinacija.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kot poroča Euronews, se je par odpravil v Nepal, vendar sta se v Dumki ustavila, da bi si odpočila. Postavila sta šotor v bližini tržnice Hansidha, v nočnih urah, ko sta oba že spala, pa je v šotor vdrlo sedem moških. "Upirala sva se jim, a ni zaleglo. Na vrat so mi dali mož in mi rekli, da me bodo ubili," je pojasnil moški. "Moje dekle je posililo sedem moških."

"Smo v bolnišnici s policijo, tukaj v Indiji," je dodala španska blogerka. O dogodku je bila nemudoma obveščena policija, do sedaj pa so uspeli aretirati tri moške. Vse ostale storilce so že identificirali in jih bodo kmalu aretirali, pa je po poročanju Al Jazeere povedal vodja policije v indijskem okrožju.

Obveščeno je bilo tudi špansko veleposlaništvo v Indiji, ki je že stopilo v stik s tamkajšnjimi lokalnimi oblastmi in poslalo strokovno pomoč popotniškemu paru.

Protesti v Indiji po izpustitvi skupinskih posiljevalcev
Protesti v Indiji po izpustitvi skupinskih posiljevalcev FOTO: AP

Videoposnetek, ki ga je na družbenih medijih v njunem imenu objavila kanadska novinarka Anna Slatz, je zbral več kot 500.000 ogledov. Mnogi so izrazili sočutje do para, nekateri pa so opisali svoje izkušnje na potovanju v Indiji, večina jih je bila izredno neprijetnih. 

Eden od komentatorjev je zapisal, da je bila "stopnja spolne agresije, ki sem ji bil priča, ko sem več let živel v Indiji, drugačna kot kjer koli drugje". Ena izmed žensk je zapisala, da je po Indiji potovala sama in da je spolno nadlegovanje trajalo vsak dan, ves dan.

Zgodba sicer vsekakor ni osamljen primer, v Indiji v zadnjih letih namreč vsak dan prijavijo okoli 90 spolnih napadov, skupinska posilstva pa so precej pogosta. Vendar jih veliko ni nikoli prijavljenih zaradi velike stigmatizacije žrtev in nezaupanja v policijske preiskave.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni