Tujina

V Zagrebu oče umoril svoje tri otroke: 'Policija ga do zdaj nikoli ni obravnavala'

Zagreb, 25. 09. 2021 09.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.P., M.R.
Komentarji
0

V zagrebškem okrožju Mlini so hrvaški policisti naleteli na grozljiv prizor. V stanovanju so namreč odkrila tri otroke, ki niso kazali znakov življenja. Za njihovo smrt sumijo očeta, ki so ga omamljenega našli v stanovanju. Zagrebška policija je sporočila, da 56-letnega storilca do zdaj nikoli niso obravnavali. Policistom, ki so našli trupla otrok, pa bo zagotovljena psihološka pomoč, so še dodali.

Hrvaška policija
Hrvaška policija FOTO: AP

V okrožju Mlini na Hrvaškem je prišlo do hude družinske tragedije. Hrvaška policija je danes zgodaj zjutraj na podlagi prejetih informacij o poskusu samomora v stanovanju odkrila 56-letnega moškega, ki si je skušal vzeti življenje, ter tri zadušene otroke. Gre za dvojčka, stara 7 let, in njunega tri leta mlajšega sorojenca.

Po poročanju hrvaških medijev je za kaznivo dejanje osumljen oče otrok, sicer avstrijski državljan, ki živi in dela v Zagrebu. Pred zločinom je na družbenih omrežjih objavil pismo, v katerem je zapisal, da ga je zaradi nekdanje žene zapustilo dekle ter da mu je zmanjkalo denarja. Policija je 56-letnika v stanovanju našla omamljenega, zaradi česar so ga odpeljali na zdravljenje v bolnišnico. Kot poročajo hrvaški mediji, naj bi bil storilec pod vplivom močnih antidepresivov.

Starša otrok sta ločena, matere pa v času tragedije v Zagrebu ni bilo. Otroci so vikend preživeli z očetom.

Trupla otrok so prepeljali na hrvaški Inštitut za sodno medicino in kriminologijo, kjer bodo z obdukcijo ugotovili vzrok smrti.

Kot poroča Index.hr, je policija potrdila, da so otroci umrli "nasilne smrti". Predstavnica zagrebške policije Nikolina Grubišić Požar je povedala še, da policisti storilca do zdaj nikoli niso obravnavali. "Nismo vedeli o nobenih težavah, niti nikoli prej nismo posredovali v tej družini," je dodala.

Policistom, ki so v stanovanju našli trupla otrok, bo zagotovljena strokovna psihološka pomoč, je še sporočila Grubišić Požarjeva.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.