Tujina

Število mrtvih znova naraslo: 743 smrti v Italiji, 514 v Španiji

Vuhan/Rim/Madrid, 24. 03. 2020 08.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
Natalija Švab/STA
Komentarji
564

Iz Italije znova poročajo o povečanju števila umrlih. Skupno jih je od izbruha bolezni umrlo že 6820. Črna statistika tudi v Španiji. V zadnjih 24 urah je umrlo 514 ljudi. Zaskrbljujoč je tudi podatek o številu okuženih med zdravstvenim osebjem. Medtem pa se razmere na Kitajskem vračajo v normalo. Popolne izolacije Vuhana, kjer je virus izbruhnil, bo konec 8. aprila. Razmere pa se slabšajo drugod po svetu.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Ostri ukrepi na Otoku
    03:26
    Iz 24UR: Ostri ukrepi na Otoku
  • Iz 24UR: Razmere v Španiji vse hujše
    02:42
    Iz 24UR: Razmere v Španiji vse hujše
  • Iz 24UR: Pretresljiva odkritja španskih vojakov
    04:51
    Iz 24UR: Pretresljiva odkritja španskih vojakov

Po podatkih italijanske civilne zaščite je v zadnjih 24 urah zaradi okužbe s covid-19 umrlo 743 ljudi. Število se je po dveh dneh usihanja znova povišalo. Je pa vsaj malo spodbuden podatek, da že nekaj dni število ozdravelih presegal število umrlih. Iz bolnišnic so namreč odpustili 894 ljudi, skupno pa je ozdravljenih že 8326. Število okužb je naraslo za 3612. Skupaj so z novim koronavirusom okužene 54.003 osebe.

Razmere v Italiji se zaenkrat ne umirjajo.
Razmere v Italiji se zaenkrat ne umirjajo. FOTO: AP

talijanska vlada je sprejela paket novih, še ostrejših ukrepov v boju proti koronavirusu. Ta predvideva kazni od 500 do 3000 evrov za posamezike, ki kršijo prepovedi, možnost zaprtja obrata ali lokala za pet do 30 dni, če ne spoštujejo zaščitnih ukrepov. V najbolj prizadetih regijah lahko sami te ukrepe še zaostrijo.

Število smrti v Španiji preseglo 500 v enem dnevu

Po podatkih španskega ministrstva za zdravje se je število okužb v primerjavi s ponedeljkovimi podatkih povečalo za 20 odstotkov, in sicer na 39.673 potrjenih okužb z novim koronavirusom, število smrtnih primerov pa za 23,5 odstotka.

Med okuženimi je po podatkih ministrstva kar 5400 zdravstvenih delavcev. To je kar 13 odstotkov vseh potrjenih primerov okužb. Število okuženih in mrtvih se v Španiji povečuje kljub karanteni, ki so jo tamkajšnje oblasti uvedle 14. marca. Predvidoma jo bodo podaljšali do 11. aprila, kar naj bi danes potrjeval španski parlament.

Vodja španskega kriznega centra za soočanje s koronavirusom Fernando Simon je sicer opozoril, da je potrebnih od sedem do deset dni inkubacijske dobe, da se pokaže, ali ukrepi za omejevanje širjenja virusa delujejo. Tako bodo šele v prihodnjih nekaj dneh lahko ugotovili, ali so vrhunec epidemije v državi že dosegli.

Španija je poleg tega danes zaprosila zvezo Nato za humanitarno pomoč v boju proti koronavirusu. Španska vojska že sodeluje v prizadevanjih za zajezitev širjenja okužb.

Zveza Nato naj bi Španiji pomagala predvsem z medicinsko opremo tako za špansko vojsko kot tudi za civiliste. Tudi Španija se namreč sooča s pomanjkanjem medicinske opreme, zlasti testov za ugotavljanje okužbe z virusom in zaščitne opreme za zdravstvene delavce.

Špance pretresa tudi kruta realnost številnih starejših, ki jo je razkrila epidemija koronavirusa. Španski vojaki so namreč v nekaterih domovih za ostarele našli varovance, za katere ni nihče srbel. Nekaj starejših je bilo celo mrtvih v svojih posteljah, je sporočilo špansko ministrstvo za obrambo. Špansko tožilstvo je o primerih že uvedlo preiskavo.

Po navedbah obrambnega ministrstva je osebje nekaterih domov za ostarele odšlo, potem ko so tam odkrili okužene z novim koronavirusom.

V španskih domovih za ostarele umrle varovance običajno premestijo na hladno, dokler ponje ne pridejo uslužbenci pogrebnega zavoda. A če je domnevni vzrok smrti koronavirusna bolezen 19, varovance pustijo na posteljah, dokler ne pride ponje ustrezno zaščiteno osebje.

Ker se razmere v Madridu zaostrujejo, so tamkajšnji pogrebni zavodi sporočili, da od danes zaradi pomanjkanja zaščitne opreme ne bodo več prihajali po trupla žrtev covida-19. Oblasti so še sporočile, da bodo kot začasno mrtvašnico za smrtne žrtve covida-19 v Madridu uporabile drsališče.

V Vuhanu konec popolne izolacije v začetku aprila

V kitajskem mestu Vuhan, kjer je epidemija novega koronavirusa najprej izbruhnila, bodo 8. aprila po več kot dveh mesecih odpravili prepoved potovanj, so danes sporočile kitajske oblasti. V preostalem delu province Hubej bo ukrep začel veljati že jutri.

Na Kitajskem so sicer danes zabeležili 79 novih primerov okužb, med katerimi je velika večina, 74, uvoženih iz tujine. Umrlo je sedem ljudi, vse smrti so zabeležili v Vuhanu, je sporočila kitajska zdravstvena komisija.

Število okužb iz tujine se je tako na Kitajskem povzpelo na 427. Oblasti se bojijo morebitnega drugega vala okužb, medtem ko naj bi bila epidemija v državi pod nadzorom.

Mnoga mesta so sprejela stroga pravila glede karantene novih prihodov. Od ponedeljka se morajo vsi mednarodni leti, namenjeni v Peking, najprej ustaviti na drugem kitajskem letališču, kjer potnike pregledajo.

Na Kitajskem so doslej zabeležili več kot 81.000 primerov okužb, covid-19 pa je na Kitajskem vzel 3.277 življenj.

Težave z vnosom bolezni tudi v Južni Koreji

V Južni Koreji so v zadnjih 24 urah zabeležili 76 novih okužb z novim koronavirusom, skupno doslej 9037, je sporočil tamkajšnji center za nadzor in preprečevanje bolezni. Ob tem je opozoril, da narašča število okužb, vnešenih iz tujine. V zadnjih 24 urah se je povečalo s 47 na 67. V zadnjem dnevu je za covidom-19 umrlo devet ljudi, skupno 120.

V Južni Koreji zato velja dvotedenska karanteno za vse, ki prihajajo iz Evrope, tudi če nimajo simptomov okužbe.

Južnokorejske zdravstvene oblasti so medtem končale obsežno testiranje med 210.000 privrženci verske sekte Shincheonji, kjer je žarišče epidemije. Približno 60 odstotkov potrjenih okužb je namreč povezanih z omenjeno versko sekto v mestu Daegu na jugu države. Med vsemi novimi primeri okužbe so jih v tem mestu zabeležili 31.

Po svetu zaradi preprečevanja širjenja novega koronavirusa veljajo strogi ukrepi.
Po svetu zaradi preprečevanja širjenja novega koronavirusa veljajo strogi ukrepi. FOTO: AP

Trump z izvršnim ukazom nad kopičenje zaščitne opreme

Medtem se razmere v zvezi s koronavirusom zaostrujejo v ZDA, kjer je predsednik Donald Trump podpisal izvršni ukaz proti kopičenju zaščitne zdravstvene opreme proti koronavirusu. Sporočil je tudi, da se je prva dama ZDA Melania Trump testirala za koronavirus, test pa je bil negativen.

Pravosodni minister ZDA William Barr je dejal, da je ministrstvo že sprožilo preiskave podjetij in posameznikov, ki kopičijo maske, ventilatorje, rokavice in drugo zaščitno zdravstveno opremo ter dvigujejo cene. "Če sedite na skladišču z maskami, vam bomo prišli trkat na vrata," je dejal Barr.

Tako hitro kot se po ZDA širijo okužbe z novim koronavirusom se širijo tudi prevare, povezane z njim. Ministrstvo za zdravje ZDA opozarja, da so priljubljena tarča spet starejši, ki so tudi najbolj ranljiva skupina v pandemiji. Prevaranti jim ponujajo zdravila in opremo po "ugodnih" cenah ali skušajo priti do njihovih osebnih podatkov.
Trump je pred novinarsko konferenco tvitnil, da Američani azijskega izvora v ZDA niso krivi za koronavirus, in jih je potrebno zaščititi. Potem, ko že nekaj dni namesto koronavirus uporablja izraz kitajski virus, je opazil, da narašča število verbalnih in fizičnih napadov na Azijce po ZDA.

Največ polemik pa je po novinarski konferenci sprožila Trumpova nestrpnost z ukrepi za preprečevanje širitve okužbe. Zagotovil je, da ne bo dovolil dolgotrajne škode ameriški ekonomiji in bo čez teden dni razmislil, kako naprej. "Amerika bo kmalu spet odprta za posle. Ne bomo dovolili, da se to spremeni v dolgotrajni finančni problem. Zdravilo ne sme biti hujše od bolezni," je dejal Trump.

Pojasnil je, da bodo zaradi sedanjih ukrepov nastali veliko večji problemi. "Če bo zaprtje trajalo več mesecev, bo najbrž veliko več smrti zaradi tega kot pa zaradi virusa," je dejal Trump. Zdravstveni strokovnjaki medtem poudarjajo, da je najpomembneje najprej ustaviti širitev virusa, ki je do ponedeljka zvečer okužil 44.000 Američanov, zaradi koronavirusne bolezni pa je umrlo 560 ljudi.

Podpredsednik ZDA Mike Pence je že napovedal, da Center za nadzor nad boleznimi (CDC) raziskuje možnost, da se tudi tistim, ki so bili izpostavljeni virusu, za dva tedna dovoli vrnitev na delo z zaščitnimi maskami in rokavicami.

Banka Morgan Stanley napoveduje, da bo v drugem četrtletju letošnjega leta negativna rast kar minus 30 odstotkov, stopnja brezposelnosti pa se bo dvignila na 12,8 odstotka. Pa še to v primeru, da se bo stanje začelo aprila počasi normalizirati.

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

20.58

Wallstreet sklenil dan z rekordno rastjo

Indeksi na newyorških borzah so današnje trgovanje sklenili s krepko rastjo. Wall Street je tako zabeležil najuspešnejši dan trgovanja v skoraj 90 letih. Rast temelji na upanju, da bodo zakonodajalci v ZDA sprejeli spodbujevalne ukrepe, s katerimi bodo omejili vpliv epidemije koronavirusa na gospodarstvo.

20.35

Število smrtnih žrtev v Franciji preseglo 1000

Število smrtnih žrtev koronavirusne bolezni 19 je v Franciji doseglo 1100, je sporočil vodja francoskih zdravstvenih služb Jerome Salomon. V zadnjem dnevu so našteli še 240 novih smrtnih žrtev, je povedal. Strokovni svetovalni odbor francoske vlade je medtem ocenil, da bi ukrepi za zajezitev virusa v Franciji lahko veljali tudi šest tednov.

20.18

Članice G20 pripravljajo paket ukrepov, ki bo vreden več sto milijard evrov

Voditelji 20 največjih svetovnih gospodarstev bodo v četrtek razpravljali o izzivih pandemije koronavirusa na zasedanju na daljavo. Članice G20 pripravljajo paket ukrepov, ki bo vreden več sto milijard evrov, s katerim želijo zagotoviti sredstva za socialne transferje, davčne spodbude in dostop do programov za posojila in plače.

20.01

Trump: Koronavirus bi lahko uničil gospodarstvo

Predsednik ZDA Donald Trump je danes zatrdil, da bodo gospodarstvo v ZDA znova zagnali okoli velike noči. Meni namreč, da bi ga lahko ukrepi za omejevanje koronavirusa, če bodo trajali predolgo, uničili. Trump je za za televizijo Fox News vztrajal, da bo gospodarstvo zagnal okoli velike noči, to je 12. aprila, pri tem pa je zavrnil vprašanja o tem, ali to napoved podpirajo zdravstveni strokovnjaki. Menil je, da bodo posledice nadaljevanja ukrepov za gospodarstvo hujše od posledic koronavirusa, in za primerjavo navedel, da zaradi navadne gripe ne zapirajo tovarn, prav tako ne zaradi avtomobilskih nesreč, v katerih umre veliko več ljudi.

19.55

Preiskava v smučarskem središču Ischgl zaradi malomarnosti

Tožilstvo na Tirolskem v Avstriji je sporočilo, da so uvedli preiskavo morebitne malomarnosti pri obvladovanju izbruha okužb z novim koronavirusom v smučarskem središču Ischgl na Tirolskem, zaradi katere se je več sto tujih državljanov domov vrnilo okuženih. Obrat, domnevno restavracijo ali bar, sumijo, da je "malomarno ogrožal ljudi zaradi nalezljive bolezni".

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (564)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flojdi
25. 03. 2020 16.56
-1
. statistični podatki mi doslej niso bili ravno všeč. ampak tu pa mi manjka. Povprečna starost vseh umrlih zaradi TOČNO SAMO korone . kje naj jih vidim
flojdi
25. 03. 2020 16.59
-1
.pa še število Vseh ostalih umrlih pred in po koroni me , močno , zanima
Met(eo)rolog
25. 03. 2020 09.37
-1
Še najboljša je slika reševalnega vozila pri letalu. Na reševalnem vozilu piše NOTRUF. Kateri del Italije je to :)
rekapaka
24. 03. 2020 21.52
+27
Rusija je pripeljala medicinsko opremo v Italijo z 10 vojaškimi tovornimi letali. Italijanski zavezniki Poljaki, niso dovolili Rusom prelet poljskega ozemlja tako, da so Rusi leteli čez Črno morje po veliko daljši poti, kot bi sicer. Italija in Poljska sta obe članici EU in NATA. Toliko o solidarnosti v EU
Marko Podganjek
24. 03. 2020 21.53
-21
Daj tastar saj to smo Žecslišali. Si malo dosadan
rekapaka
24. 03. 2020 21.56
+20
Matrax
24. 03. 2020 21.47
+2
V tem času je za vsako smrt kriv ta koronavirus. Čudežno noben nima več raka, srčnega zastoja, itd.
nastjamarko
24. 03. 2020 21.39
+37
Ko gre to mimo takoj iz te posrane evrope kjer se je videlo med drzavami kaj pomeni solidarnost. Sram naj vas bo. Rusija Kuba celo Venezuela se je odzvala tako z zdravniki kot z materialom v pomoc Italiji. Fuj in fuj
bikoborec69
24. 03. 2020 21.45
+19
Res se je pokazalo kdo je res italijanom pomagal. Prava sramota za eu.
Malo_sutra
24. 03. 2020 21.39
+34
Auu kdo nam je to vse skuhal... imeli smo v blizini vojno in pretresljive posnetke... na sreco pri nas ni bilo vojne... zdaj pa tole, vojna ampak v drugacni obliki. Jezen sem, zalosten in se veliko tega... Zakaj se to dogaja, kdo ima interes od tega... zelel sem si normalno sluzbo, ki jo tudi imam ampak je trenutno nemorem obiskovat, imam druzino otroke, ki so cisto nedolzni in nevem kako naj jim vse to razlozim. Vem, da ni to samo od sebe prislo. Zelim si le normalno na sprehod, na kavo, izlet... se pozabavat z otroki, zeno. Ampak vse bolj verjamem, da nas bo vse to razneslo. Bojim pa se za te nase otroke, ki verjetno nebodo nic vec lepega doziveli v zivljenju, ce nekdo namerno vse skupaj unicuje. Hvala zdravnikom, prostovoljcem, policiji, gasilcem in ostalim, ki se proti temu vsemu borijo. Lahko noc in predvsem mirno.
reakcionar
24. 03. 2020 21.36
+22
Ravno gledam, v Ameriki se tepejo za WC papir v supermarketih. Uvedeno je pravilo, da lahko vsak vzame največ dve pakunge. Prav tako so izropane trgovine z orožjem in municijo. Ljudje se pripravljajo....
CDROM
24. 03. 2020 21.36
+7
Včeraj zvečer ste poročali, da je v Španiji umrlo 462 ljudi, vendar se je številka, do 23.00 dvignila na 539, tako da to so samo začasne smrti, ker do 24.00 se bo ta številka še kako dvignila in oni posodabljajo mislim da vsaki 2 uri podatke
Dracul Va Domni DinNou
24. 03. 2020 21.24
+32
Slucajno sem naletel na posnetek star en mesec in sicer posnetek porocanja Severne Koreje o stanju glede virusa, ponavljam posnetek je star en mesec, v njem pa so zajete kljucne pomembne stvari tudi o tem kako se virus prenasa: z izlocki, preko predmetov, po zraku, s prahom, itd. Potem pomislim kaksne blesarije smo pred enim mesecem poslusali slovenci od Nijza...za bistvene stvari moram od sedaj poslusat severno korejske novice ki so jasne,natancne, predvsem pa je severna koreja ocitno svetlobna leta kar se informacij tice pred Slovenijo oz. Ostalimi drzavami !! Kar je ironicno glede na to da velja za najbolj izolirano drzavo.
RamzesII
24. 03. 2020 21.11
-14
Primerjajmo tri zadnje pandemijske norosti, ptičjo, prašičjo in koronagripo. Kaj imajo skupnega? 1. "Ptičja" gripa. Histerija vendar brez protipandemijskih ukrepov, zapiranja meja in še česa. Zakaj? Ker WHO je dal REŠITEV. Protivirusno zdravilo Tamiflu. In vsi ga niso mogli takoj dobiti, bile so prioritete. Prosim po vrsti! EPILOG: Iz zdravstvenih sistemov so odvzete milijarde, "rešitev" pa je bila prikazana brez protivirusnega učinka. Kaj pa mi? Kaj smo naredili? Enako kot drugi. Posebne enote so pobile piščance, ljudje pa so še naprej plačevali dogovorjene obveznosti za Tamiflu. Ampak to NI BIL problem. Problem je v tem, da se je povečalo število nasprotnikov obveznega cepljenja! Bil je močnejši! 2. "Prašičja" gripa. Podoben scenarij. Ni policijske države, ni treba v samoizolacijo. Zakaj? Ker za to obstaja REŠITEV! Cepivo! Cepivo, ki je "prišlo" hitreje kot pandemija. Panika, ampak ne zaradi virusa, kot zaradi apokaliptičnih prizorov norcev, ki vlomljajo v lekarne, da bi prišli do cepiva! Da pridemo do REŠITVE! EPILOG: Rešilno cepivo je pustilo bolezni. Težke. Se spomnite eksotičnih zvezdnikov in športnikov, ki jih je javno polivali z ledeno vodo? Ampak to ni problem. Problem je v tem, da se je število sovražnikov cepljenja povečalo (tudi jaz med njimi). Neposlušnost! Neposlušnost se mora končati! Protipandemijski ukrepi se nadaljujejo brez pandemije: uvede se dodatna OBVEZNA cepljenja, necepljeni otroci NE MOREJO v vrtce, šole, "neodgovorni" starši plačujejo kazni, grozijo jim, da ne bodo mogli registrirali avtomobilov, dvignili gotovine iz bankomat, da jim bodo odvzeli otroke... 3. Koronogripa. Akt 3. Vsa pozornost je usmerjena v spremljanje širjenja virusa. Sledi se s "forenzičnimi" tehnikami. Zdaj je tu, jutri pa povsod (tako kot se širi virus prehlada, bolezni, zaradi katere zbolevajo odrasli do dvakrat, otroci do osemkrat na leto). Točno tako kot je stric Sam, pred pandemijo, pokazal na primeru v oddaji. Cel svet takoj ve za prvega bolnega Kitajca v državi s 350.000 samomorov ter milijon in pol poskusov na leto! Televizijske hiše so v koronascenografiji, javno objavljajo število okuženih in mrtvih, radijske oddaje bruhajo podžiganje korone, časopisi čez celo stran s pol metrskimi črkami kričijo "Ne delajte panike!", prikazni panoji žarijo od okuženih držav. Vsi vemo, da je v mesecu dni umrlo 2000 ljudi zaradi neželenih učinkov starosti in bolezni z malo vpliva virusa, da je bilo v istem času opravljenih več kot 700.000 splavov Da je umrlo več deset tisoč otrok zaradi lakote. Zapirajo se meje, prekinjajo se povezave oskrbe, v veljavi so ukrepi ohranjanja socialne razdalje, zapirajo se šole, vrtci, odpovedani so šport in druga javna druženja. Italija sama neprevidno ustvarja težave, okužene vozi v bolnišnice, kjer so tisti, ki niso prišli sem zaradi fitnesa. Javne "ankete" govorijo o trpljenju osemdesetletnikov, polovica jih je s tremi kroničnimi boleznimi, 75% ima visok pritisk, številni diabetes... Zakaj je zdaj tako? Zakaj ni bilo tako kot je bilo že prej? Ker tokrat NI PONUJENE REŠITEV. Ponujen je strah, občutek nemoči in neuporabni ukrepi ohranjanja ukrepov? Zakaj? Da si vsi DOBRO ZAPOMNIMO, da POTRBUJEMO REŠITEV! In "rešitev vseh rešitev" totalitarne zdravstvene oskrbe strica SAMA je v OBVEZNEM cepljenju VSEH! Tisti, ki se bodo upirali, bodo ogrožali javno zdravje in bodo posledeično z ukrepi policijske totalitarne države - "locirani, identificirani in transportirani".WHO je pokvarjena in manipulativna krovna tvorba. Ujeli so jih v "poslih" s " prašičjo" gripo. Kakor reče WHO tako delajo vsi zdravstveni sistemi. Poslušajte strica Sama. Daje jim denar. Ve, kaj ta svet potrebuje. Pa še nekaj, ni "teorija zarote". Izrael bo kmalu proizvedel ORALNO cepivo proti koronavirusu. Želi za sebe VARNO cepivo, takšno kot potrebujemo. To mi pove, da je vendarle nekaj v virusu. Vedno pravim, poglejte kaj počnejo v Izraelu, da bi vedeli, kaj "k
RamzesII
24. 03. 2020 21.12
+2
bigboss82
24. 03. 2020 21.14
+36
RamzesII
24. 03. 2020 21.22
-11
Splača se prebrat, da misliti. To je prevod.
nastjamarko
24. 03. 2020 21.35
+8
Tebi model se vedno ni jasno. Peljal bi te v severno italijo na ekskurzijo po bolnicah. Daj samo v enem dnevu preko 700 mrtvih. Vsak normalen ve da nekaj ni ok
smeh37
24. 03. 2020 21.41
+1
Ne se truditi, večini bo jasno šele, ko bodo stali v prenesenem pomenu pod prhami tako kot Judi, pametna manjšina Judov pa je vedela kaj se gre v resnici ( Daniel Craig (Tuvia Bielski) - Defiance). Samo tokrat se ne bo mogel nihče nikamor skriti. Ljudje so tako butasti, da niti ne vedo, da so zadnjih 15 let in še destletja pred tem, elitni profesorji, in druge elitne osebnosti aktivno zagovarjali in oglaševali depopulacijo. Mislijo, da vlade počnejo vse kar počnejo v dobro ljudi. Strahopetnost pred bolečo resnico in nejevera v velike zarote je eliti vedno šlo na roko v zgodovini. in tudi sedaj se bo ponovila.
Marko Podganjek
24. 03. 2020 21.44
+2
Če se človek dosti pomatra vidi tudi kako na vrhu šivanke tri vile plešejo. In tako je tudi s to teorijo, Ki jo razlagaš. Ni vse v zarotah. Mrtvi so še kako realni in če se ne omejuje zelo naraščajo. In glih stricu Samu se najmanj ljubi omejevati, tako da empirični dokazi kažejo drgač kot trdiš.
smeh37
24. 03. 2020 21.53
+1
Marko Podganjek napiši v iskalca Agenda 21 for dummies in beri. Stran sagaciousnetwork. Beri citate. Naivneži.
unclub
24. 03. 2020 21.09
+36
V Španij vojaki pomagajo policistom nadzirati ulice. Pri nas bi Mesec padel v nezavest! Je pa že odšel na mejo, da bo migrante branil pred slovensko vojsko! Če bi bil pa Lukec na oblasti, bi si pa zaželel koronovirus! Virus preživiš ( verjetno ), Luke Mesca pa ne bi!
fairplayy
24. 03. 2020 21.05
+18
Grozljivka tako stanje se bo dolgo trajalo treba bo spremeniti globalizem in miselnost o nenehni rasti potrosnje in dobivka
matejg007@gmail.com
24. 03. 2020 21.02
+65
Rusija je v Italijo poslala 14 letal pomoci, mobilne bolnisnice, laboratorije dekontaminacijsko opremo itd... Niti z eno besedo ta medi ne omeni tega. A so vam vasi usa lastniki narocili da ne smete? EU sankcionira Ruse oni odgovarjajo z pomocjo. Uda poslje vojsko v Eu za boj proti Rusiji, oni posljejo se vec pomoci. Kdo je tu nor?
Hellsrael
24. 03. 2020 21.04
+13
Wahl
24. 03. 2020 21.12
+37
To je tudi meni zanimivo. Brez zadržkov nastane članek o kardashianovi najboljši prijateljici, ki rodi in podobnih bedarijah, nobenih novic, niti z najmanjšo omembo, o Ruski pomoči Italiji. To je sila pristranska uredniška politika, menda >neodvisnega< slovenskega novinarstva.
nastjamarko
24. 03. 2020 21.00
+29
Glupi amerosi jih bodo najbolj po nosu dobili. Trump ti samo zazeni gospodarstvo. Tukaj bo sele komedija da te vidim cez 2 meseca ko se vam bo zdravstveni sistem razul na prafaktorje
SEJBOBOL
24. 03. 2020 21.16
+10
Ni problema v kolikr zažene , ukrep zaprtje, da ne more noben od njih stopi v EU in problem rešen naj jih zdesetka ...
Marko Podganjek
24. 03. 2020 21.47
+5
Ne bo treba 2 meseca. Do takrat, ko je in omenil, da bo odpiral, to je čez tri tedne, bo imel tako gužvo v bolnicah in toliko mrtvih v bolnicah, da bo tiho ko miška.
masaker1975
24. 03. 2020 21.56
+3
Itak, da bodo najslabšo potegnili američani. Trump se je norčeval iz vsega nedolgo nazaj. Sedaj pa jih bo razbilo na prafaktorje. Kaj pa se igra s Kitajci.
TheEarthIsFlat
24. 03. 2020 21.00
+13
V deželi slepcev je enooki kralj.
Wahl
24. 03. 2020 20.55
+15
>V španskih domovih za ostarele umrle varovance običajno premestijo na hladno, dokler ponje ne pridejo uslužbenci pogrebnega zavoda. A če je domnevni vzrok smrti koronavirusna bolezen 19, varovance pustijo na posteljah, dokler ne pride ponje ustrezno zaščiteno osebje.< To navedbo bi pa komentiral z vprašanjem, bi bilo v drugih državah ali pri nas kaj drugače?
SEJBOBOL
24. 03. 2020 21.18
+4
Ja je drugače vsaj v IT , že čaka drugi na posteljo , imajo pa osebje, ki to izvaja znotraj bolnice .
kadabra
24. 03. 2020 20.54
-5
Nikjer ne zasledim podatkov o starosti. Umirajo predvsem starejši ljudje, ki imajo zdravstvene težave ali so žrtve že mlajši?
Priap
24. 03. 2020 20.45
+48
Pa še nekaj je zelo zanimivo. Nikoli ni bilo dovolj denarja za delavce, upokojence, invalide, vedno se je šparalo...Sedaj pa pravijo, da bodo dali za nas denarja koliko bo potrebno. Od kod? Od kod bomo sedaj vzeli, če nikoli ni bilo??
Zmaga Ukrajini ...
24. 03. 2020 20.49
+24
ECB - Evropska centralna banka🤣🤣🤣 ... ali pa si slučajno mislil, da smo našparali? Sicer so pa očitno vendarle prišli do spoznanja, da je ceneje reševati delovna mesta, kot pa potem imeti na socialki ogromen del naroda.
Priap
24. 03. 2020 20.56
+15
Ne ra. zpizdi me to, da je vedno treba folk zategovat do onemoglosti, ko pa rlje res sranje, pa se najde denar, kot da kar iz lufta pade...
RamzesII
24. 03. 2020 21.08
+10
SEJBOBOL
24. 03. 2020 21.18
+9
muceli
24. 03. 2020 21.37
+7
Evropska sredstva in obveznice. En ovinek in dolžni bomo bankam.
Marko Podganjek
24. 03. 2020 21.51
+2
Denar se da natisniti dodatno, če si tisti, ki ga izvajaš. Bo kdo rekel, da ni prav da se takole dela in da se s tem razvrednoti obstoječi denar in sproži inflacija. In bo imel prav. Ampak, če pomaga reševat življenja in zmanjšat direktno škodo pol je koristno.
User1421764
24. 03. 2020 20.45
+11
škodi vam izolacija bemti 😁😂😂...svobodni umetniki al umetniki na svobodi :D to je sedaj vprašanje. 😂😁
26277
24. 03. 2020 20.40
+12
V Yugi sem gledal porniče gratis,, sedaj je vse plačljivo.
ageless
24. 03. 2020 20.51
+18