Tujina

Hudi nalivi v Londonu: poplavljeni bolnišnici bolnike prosili, naj ne prihajajo

London, 26. 07. 2021 08.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Kaya Kamenarič
Komentarji
13

Močne nevihte so v nedeljo popoldne v Londonu povzročile hude poplave, kar je med drugim povzročilo motnje na severni obvoznici, eni glavnih cest, ki obkrožajo osrednji London. Poleg cest so bile močno poplavljene tudi podzemne železniške postaje. Voda pa je zajela tudi dve bolnišnici, ki sta paciente prosili, naj se obrnejo na druge zdravstvene ustanove.

Hudi nalivi v Londonu so težave povzročili na cestah in postajališčih, poplavilo je tudi nekatere domove. Londonska gasilska enota je sporočila, da je v nekaj urah sprejela približno 300 klicev, povezanih s poplavami.

Številna vozila so obtičala na poplavljenih cestah, uradniki pa so ljudi pozvali, naj v teh nevarnih razmerah ne potujejo. Nekatere ceste v prestolnici so tudi povsem zaprli, med drugim predor Blackwall in dele severne obvoznice, poroča BBC.

Bolnišnici Whipps Cross in Newham v vzhodnem Londonu sta paciente pozvali, naj se za nujno oskrbo obrnejo na druge zdravstvene ustanove, preusmerili so tudi reševalna vozila.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Še vedno smo tu, če nas potrebujete, a stopite nam naproti in medtem ko popravljamo stvari, če je le mogoče, obiščite sosednje bolnišnice," je prek Twitterja sporočila bolnišnica Newham. Bolnišnica Whipps Cross v Leytonstonu je izdala podobno izjavo in dejala, da ima "operativne težave zaradi močnih padavin".

Prebivalci na ulici v Woodfordu v vzhodnem Londonu so svoje domove pred naraščajočo deževnico skušali rešiti z lesenimi deskami, metlami in vedri.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vodja ene od restavracij Mariya Peeva je dejala, da je sosedom povsem poplavilo spalnico. Na pomoč je priskočil njen sin, ki je, da so svoje domove zaščitili pred poplavami, pomagal tudi drugim. "Moj sin je šel kupit hrano iz bližnje trgovine, ko se je vrnil, je bila poplavljena že cela ulica, voda pa je tekla skozi naša vhodna vrata," je 46-letnica dejala za tiskovno agencijo PA.  

Londončani so fotografije poplavljenih ulic objavili na družbena omrežja. Na veliko fotografijah je videti, da je voda narasla čez robnike pločnikov. "Nemogoče je hoditi po pločniku. Ko sem šel na avtobus, mi je voda segala čez gleženj. To je kanal, ne cesta," je dejal Londončan Chris Date.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

28-letni kolesar Eddie Elliott je dejal, da je prečkal območje v bližini postaje Queenstown Road, ko je ugotovil, da je cesta "popolnoma zaprta". "V Londonu sem bil rojen in tudi odrasel sem tu, vendar česa podobnega še nisem videl," je dejal. Dodal je, da so avtobusi nasedli v vodi.

Agencija za okolje je izdala dve opozorili pred poplavami za območja v Londonu v bližini Beverley Brook v Worcester Parku in West Barnesu. Objavljenih je bilo še 19 opozoril o manj hudih poplavah, ki naj bi zajele večino glavnega mesta in dele okoliških okrožij.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RamzesII
26. 07. 2021 11.33
"v poplavljeni bolnišnici bolnike prosili, naj ne prihajajo" Bolniki so že itak tam, mislijo paciente, še bolj pa svojce, ker jih zanimalo, ve se kaj.
dante
26. 07. 2021 11.12
Covid bolniki in ostali ne hodite v bolnišnice, bodo zdravniki prišli k vam domov
guruguru
26. 07. 2021 10.34
+1
Police v trgovinah prazne, poplave, debelost..... Kaj bomo porekli slovenci na migrante iz UK?
Thor
26. 07. 2021 10.29
+3
bolnike prosili, naj ne prihajajo ??????????? pa kaj se to dogaja v zdravstvu ? ja kam naj grejo k veterinarju
Kembl
26. 07. 2021 11.20
+1
Za cepljenje je pa res vseen šmorn, se greš cepit pa k vetu. Če ne za covid, pa za steklino, važno je, da si cepljen!
Rde?a pesa in hren
26. 07. 2021 10.00
+2
Narava nam (jim, posebje kapitalistom, ki tako okrutno ravnajo z njo in jo neusmiljno izkoriščajo že stoletja) pošilja račune, z obrestmi. T oj ešele začetek, to je 100%, življnje na opustošenem planetu bo postalo pekel na Zemlji, ne bo treba čakati onostranstva.
wikikriki
26. 07. 2021 09.46
+5
Narava gre svojo pot
RamzesII
26. 07. 2021 09.33
-1
Avtobusi so nasedli v vodi, ne pove pa v kakšni vodi, ne kateri avtobusi.
RamzesII
26. 07. 2021 09.32
+3
Kaže da podzemne železnice niso varne, hitro postanejo past.
Alojz69
26. 07. 2021 09.15
+2
@Fery kje ti zivis?
Fery Zaka
26. 07. 2021 09.09
-11
Kamor se obrneš, sama suša po Evropi. Točno tako, kot so vremenarji napovedali pred poletjem.
guruguru
26. 07. 2021 10.36
+1