Tujina

Pred inavguracijo: FBI preverja pripadnike nacionalne garde

Washington, 18. 01. 2021 07.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Mirko Vorkapić, STA
Komentarji
146

Zaradi vdora podpornikov predsednika ZDA Donalda Trumpa v ameriški kongres 6. januarja in nadaljevanja groženj skrajno desnih skupin ameriški zvezni preiskovalni urad (FBI) varnostno preverja vseh 25.000 pripadnikov nacionalne garde, ki so predvideni za varovanje sredine inavguracije novoizvoljenega predsednika ZDA Joeja Bidna.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Priprave na inavguracijo
    02:26
    Iz 24UR: Priprave na inavguracijo
  • Iz SVETA: Priprave na inavguracijo
    02:44
    Iz SVETA: Priprave na inavguracijo
  • Priprave nacionalne garde na inavguracijo
    02:08
    Priprave nacionalne garde na inavguracijo

 

FBI skrbi nevarnost napada na Joeja Bidna ali inavguracijo s strani katerega od vojakov ali policistov, saj so bili med napadalci na kongres tudi nekdanji in sedanji vojaki ter policisti. Varnostna preverjanja policistov in vojakov so sicer tradicionalna vse od terorističnih napadov na ZDA 11. septembra 2001, vendar so doslej bolj iskali ljudi, prežete s skrajno islamistično ideologijo, ne pa domačih skrajnežev.

Vojaški poveljniki so dobili navodila, naj posebej pazijo na znamenja, da bi lahko kateri od njihovih vojakov ogrožal varnost udeležencev inavguracije. V odkrivanju morebitnih skrajnežev med njihovimi soborci urijo tudi enote nacionalne garde, ki prihajajo iz različnih zveznih držav.

25.000 nacionalnih gardistov, ki bodo varovali letošnjo inavguracijo, je dvakrat več, kot so jih običajno napotili za varovanje slovesnosti ob zaprisegi novega predsednika države. Za varnost na sredini inavguraciji je na prvem mestu zadolžena tajna služba ZDA, potem so tu še razne policijske agencije, kot so kongresna policija, policija prestolnice Washington in policija za nacionalne parke, in seveda FBI.

Varnostno tveganje je letos večje, ker je odhajajočemu predsedniku ZDA Donaldu Trumpu veliko svojih privržencev uspelo prepričati, da so mu ukradli volilno zmago ter da demokrati z Bidnom "kradejo" državo. Veliko Američanov je tudi prepričal, da so demokrati le tolpa anarhistov in socialistov, ki želijo uničiti kapitalizem in ameriški način življenja.

Skupine od zunaj ali posamezniki bodo na dan inavguracije težko ogrožali Bidna in druge, saj bo dostop do slovesnosti omejen. Zaprt bo tudi celotni travnik National Mall, kjer so se doslej ob inavguracijah zbirale množice podpornikov in protestnikov. Policisti bodo posebej pozorni na podpornike sedanjega predsednika ZDA, kar je za ZDA nekaj nepojmljivega.

Novoizvoljeni predsednik ZDA Joe Biden, ki bo v sredo prisegel na položaj predsednika države, še ni prepričan, ali bo ohranil običaj in sedanjemu predsedniku Donaldu Trumpu omogočil dostop do zaupnih informacij tudi po izteku njegovega mandata. Ameriški strokovnjaki za nacionalno varnost namreč dvomijo, da lahko Trumpu zaupajo tovrstne informacije.

Požar v bližini Kapitola sprožil varnostni preplah

Celotno območje Kapitola je bilo danes zaradi varnostnega preplaha za kratek čas popolnoma zaprto. Policija je pojasnila, da so ukrepali iz previdnosti, potem ko so prejeli obvestila, da v okolici poslopja gori. Posredovali so gasilci, ki so manjši požar uspešno pogasili. Zaposleni v Kapitolu so prejeli obvestilo, da ne smejo zapuščati zgradbe. 

Zaradi preplaha so bile priprave na sredino slovesnost začasno prekinjene. Za varnost je v ameriški prestolnici tokrat veliko bolje poskrbljeno, kot je bilo na dan, ko so Trumpovi privrženci vdrli v kongres. 

Okrepljena varnost po ZDA konec tedna odvrnila proteste Trumpovih podpornikov

Podporniki predsednika Trumpa so skušali konec tedna nase opozoriti tudi po prestolnicah ameriških zveznih držav, vendar jih je, kot vse kaže, močno okrepljena prisotnost vojske in policije odvrnila od tega. V ZDA do nedelje zvečer niso nikjer poročali o večjih skupinah protestnikov ali o nasilju.

Ameriški mediji poročajo, da je bilo po prestolnicah do največ 20 protestnikov, med katerimi niti niso prevladovali Trumpovi podporniki, ampak bolj zagovorniki pravice do posedovanja orožja. Protestnikov v mestih, kot so na primer Michigan, Teksas, Ohio, Oregon, Nevada in druga, ni bilo le manj kot policistov, ampak tudi kot novinarjev.

Zadnjih nekaj desetletij v ZDA po izvolitvi demokratskega predsednika zagovornike orožja zaskrbi, da jim bodo to pravico omejili, zaradi česar pripravijo proteste ali kopičijo orožje in strelivo.

V luči vdora Trumpovih podpornikov na ameriški kongres 6. januarja tovrstni protesti letos vzbujajo več skrbi, kot so jih v preteklosti. Trump je 6. januarja množico na zborovanju pred Belo hišo v Washingtonu nad kongres poslal v želji, da bodo republikanci na čelu s podpredsednikom ZDA Mikom Penceom na formalnem potrjevanju volilnega izida kršili ustavo in Trumpov poraz spremenili v zmago.

Trumpovi podporniki so 6. januarja vdrli v Kapitol, kjer so kongresniki potrjevali Bidnovo zmago na volitvah.
Trumpovi podporniki so 6. januarja vdrli v Kapitol, kjer so kongresniki potrjevali Bidnovo zmago na volitvah. FOTO: Profimedia

Akcija se je končala tragično s petimi smrtnimi žrtvami. Policija je po ZDA doslej aretirala 125 napadalcev, Trump si je prislužil zgodovinsko drugo ustavno obtožbo, Bidnova inavguracija pa bo močno okrnjena, saj bo namesto podpornikov demokratov in republikancev ulice Washingtona zasedla vojska skupaj s policijo.

Slovo od položaja si je pokvaril tudi Trump, ki je sprva hotel imeti veliko zborovanje, da bi zasenčil Bidnovo zaprisego. Na koncu je želel vojaško slovesnost s parado, topovskimi slavami in podobnim, vendar je Pentagon konec tedna to zavrnil.

Trump se bo tako v sredo zjutraj do 12. ure, dokler je še predsednik ZDA, z letalom Air Force One odpravil na Florido, ki se spreminja v neke vrste Trumpovo deželo, saj se tja seli njegova celotna družina. Njegovo posestvo Mar a Lago naj bi postalo baza, iz katere bo poskušal ohranjati vpliv na republikansko stranko in velik del Amerike.

Koronavirus pasica november


  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (146)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sašo Bratušek
19. 01. 2021 15.40
Čista laž, mediji soroševi. Niti en človek ki je podpiral trampa ni vstopil v capitol. Toliko dokazov je da so demokrati lažnjivi globalisti vse skupaj zrežirali. Resnica prihaja. Zelo boleča resnica.
WolfeWoof
18. 01. 2021 19.39
-1
Ma kako so lahko ljudje tako neumni da ne vidijo kašno sramoto Trump dela usemu svetu in skos tut je. Pol pa bla bla da je dvignu gospodarstvo a use ostalo je šlo pa u k. Sej vem use pa še več kot vi to zdolej ki se pametne delate. Sramota od sramote. Je res da Biden ni najboljši kandidat ampak najboljši je odromal že u predizborih tako da glejte. Je boljši od Tumpa in to ti je to. Tut moja koklja bi bla bulj kot on.
Štajerc123
18. 01. 2021 14.36
-1
Eno stvar ne razumem. Kako lahko človek potpira Trumpa...lp
nikhrast
18. 01. 2021 16.33
-1
Kaj pa Hitler, Stalin, Tito, Al Capone..., to so bili tudi popularni lopovi.
mferk1
18. 01. 2021 12.43
+1
Black Lives Matter is Actually Part of the Maoist Playbook Against America/CounterPunch Samo to si poglejte in boste videli, kaj se dejansko dogaja v Ameriki. Res priporočam. Mnenje si pa ustvarite sami. Kollerik, po mojem mnenju si krepko udaril mimo.
Kollerik
18. 01. 2021 13.05
+1
Kollerik
18. 01. 2021 13.06
+1
mferk1
18. 01. 2021 13.57
-1
Tebe pa BLM protesti in neobsojanje Bidna ter Pelosijeve, medtem ko so mesta gorela, se kradlo in pobijalo. Da skrajna desnica prevzema Evropo. Daleč daleč od resnice. Saj sedanji čas če si malo domoljub si že rasističen nacist. Saj vemo vašo Marksistično igro.
919191
18. 01. 2021 14.01
+2
Spet, ogledaš si en video in na podlagi tega zaključiš, kaj je res in kaj ne. Seveda bodo nasprotniki BLM-a jih prikazali, kot največje zlo. Tako, kot so podporniki Trumpa prikazani s strani korporativnih medijev, kot da so vsi degeneriki. Tako eni, kot drugi so bili izigrani s strani sistema in obrnjeni eni proti drugim. Samo poglej na tem portalu. Tako žaljenje med ljudmi, zakaj? Ker se ne strinjajo, ker imajo drugačna mnenja. Vsak ima pravico protestirati. Tako BLM, tako Trumpovi podporniki. Dokler vse ostane samo na tem. Kakor se začne uničevanje, streljanje, itd. je to treba takoj obsoditi. Pa je vseeno, kdo to počne. tega nima nihče pravice početi.
mferk1
18. 01. 2021 15.34
+2
Vsak ima pravico protestirati ampak mirno. Lani se to ni delalo, milijardne škode, 46 mrtvih in veliko ropanja. Protesti pa v medijih prikazani kot mirni. Sedaj pa seveda, ker so bili to Trumpovi podporniki pa vsi mediji, da gre za teroristični napad. Lani so se tulili defund the police sedaj pa politiki, ki so se drli defund the police, prvi ščitijo policiste. Vidiš problem? Poleg tega so imeli v Chicagu 14 tisoč umorov, procent tega je bil 96% black on black murder. Poleg tega so imeli 8 let temnopoltega predsednika in pravi namen BLM je, da govorijo, da je v Ameriki sistematični rasizem kar je pa daleč daleč DALEK od resnice. Pogledam vedno dve strani in primerjam. Na obe straneh je propaganda ampak kaj si pa privoščijo mediji kot so CNN je pa neverjetno. Popolnoma skrenejo od resnice, zato so jim tudi delnice padle, tako kot tudi Fox Newsu. Torej lahko potegnemo črto da predvsem mediji delajo razkol med ljudmi z njihovo enostransko propagando.
919191
18. 01. 2021 15.52
-1
Mferk1, to me sploh več ne preseneča, kaj mediji počnejo. Saj je vsepovsod tako, žal. Vsak prikazuje nasprotno stran, kot nekaj zlega. Kot da so "oni" krivi za vse, mi smo pa žrtev. Obe strani to počneta. glede umorov med črnci, si mogoče malce preveč enostavno vzel zadevo. To, kar zdaj vidimo, je samo posledica desetletij dogajanja v državi. Sistematični rasizem je. Vendar je to druga tema in zelo dolga. Žal tisti, ki sem jim to dogaja, se ne oglašajo. Oglašajo se tisti, ki to izkoriščajo za dosego nekih svoji ciljev. Se gredo nekih ideoloških vojn. A daj zdaj ne zaidem v drugo temo. CNN ne gledam že od časa Iraške vojne. Karkoli boš za njih napisal negativnega, je premalo. Se pa strinjam, mediji delajo razkol med ljudmi...mediji so v lasti mogotcev, ki krojijo politično sceno v ZDA in po svetu. Obama, Trump, Bush, Clinton...ne vidim razlike med njimi. Obama - 90% žrtev napadov z droni, so bili civilisti. Trump - povečal napade z droni za 432%. Obama izvozil v zadnjem letu mandata 96000 delovnih mest, Trump v prvme letu izvozil 107000 delovnih mest. Trump v prvem letu zaslužil s sodelovanjem z zunanjimi podjetji 73 mil usd Obama za vsak govor na wall streetu, skoraj pol miliona dobi. Da ne dolgovezim, še dodam, noben ni poskrbel za zdravstvo, za šolstvo. Nič. Mogoče par drobtinic in to je to. A za vojsko namenijo, pazi to več, kot naslednih 12 držav skupaj. Torej če bi prepolovili budžet za vojsko, bi še zmeraj imeli največji vojaški budžet.
mferk1
18. 01. 2021 16.04
+1
V ZDA sistematičnega rasizma več ni. Dokaz je tudi affirmitive act, pri kateremu univerze puščajo temnopoltim z manj doseženemi točkami, da se vpišejo na univerzo. Predlagam ti tudi da si ogledaš affirmitive act od Louderwithcrowder. Tudi pod Trumpovo administracijo je bila najmanjša brezposelnost med temnopoltimi, latino in azijskimi Američani. In tudi ti predlagam da si ogledaš isto od Crowderja, ki razloži zakaj Amerika ni rasistična. Tip z racionalno debato razloži vse. Saj ne zanikam, da rasizma ni, zanikam samo, da ni sistematičnega rasizma kot je obstajal v šestdesetih ali še prej. Če imaš čas ti res predlagam ogled. Ah pa je, Trump je vsaj znižal cene medicinskih storitev, za en primer ti bom dal inzulin, ki je včasih bil 300-400 dolarjev sedaj je pa okoli 70. In to je samo en primer. Obamacare je bil pa katastrofa za ZDA. Pa tudi zelo močno dvomim, da je Trump povečal napade z droni, ker je Obama uradno prodal in uradno koristil največ orožja na bližnjem vzhodu. Za to je tudi dobil Nobelovo nagrado za mir lol. V štirih letih Trump ne more preseči "dosežka" Obame.
mferk1
18. 01. 2021 16.09
+1
Pa tudi statistično ni mogoče, da bi Trump izvozil toliko služb, potem pa imel najmanjšo brezposelnost v zgodovini Amerike. Ne gre to skupaj.
919191
18. 01. 2021 16.30
-3
Mferk, če želiš slišati objektivno mnenje, moj nasveti ti je, da tega prevaranta od Crowderja ne gledaš. Belec, razlaga o tem, da sistematskega rasizma ni. Jaz, ki pojma nimam o sceni v Ameriki, še zmeraj vem več od njega. Že večkrat je bil povabljen na debato v živo z določenimi ljudmi, a je stisnil rep med noge. Veš zakaj? ker ve, da navaja lažne podatke oziroma navede stvar vzeto iz konteksta. Res ti priporočam drug vir informacij. Crowder je, kot da bi Murko pri nas nekaj komentiral. probaj poslušat kakšnega Cornel Westa. Oziroma, če želiš, probaj Secular talk. je objektiven, ki hvali dobro, kritizira slabo. Ni važno kdo je. Trump je že dostikrat kritiziral, dostikrat pohvalil oziroma branil. In tudi druge. Kar se tiče brezposelnosti. zakaj se nihče ne pozanima naprej. Samo preberejo ali slišijo podatek in to je to. Stvar zaključena. Ta nova delovna mesta, ki jih vsi tako hvalijo, so brez prostih dni, brez zdravstvenega zavarovanja, plačani so minimum wage. Če se ne motim je to 7,25 dolarjev
919191
18. 01. 2021 16.30
-2
Vidiš, o tem govorim. Bernie Sanders je delal kampanjo glede inzulina. Kaj vse je počel, da bi to prišlo v javnost ozr , da so mediji postali bolj pozorni na to. Trump je potem samo zaključil stvar. Ampak nima veze, glavno, da je to naredil. Je pa drug problem. Zakaj je to zdravilo sploh treba plačat. S tem se nihče ne ukvarja. Veš zakaj. Ker vsi, od Obame ;Trumpa, itd, vodijo isto politiko. Farmacevtski lobiji, vojaški, zavarovalnice. Oni vodijo politiko. Še zmeraj vsako leto umre cc 70000 ljudi, ker si ne morejo privoščiti zdravstvenega zavarovanja. 800.000 ljudi vsako leto bankrotira zaradi zdravstvenih računov. A najbogatejša država v človeški zgodovini. A vidiš ta nesmisel, da bankrot zaradi zdravstvenih računov sploh obstaja. Ne en, ne drug, ne tretji, nihče se tega noče lotiti. Ne rabiš meni verjeti, tega niti ne pričakujem. 1 minuta bo potrebna, boš prišel do podatkov glede izvoza delovnih mest in napada z droni. Samo v letu 2017 je bilo na Afganistan odvrženih preko 5700 projektilov. Obamacare ni bil slab. Mislim, je pomagal do ene mere, a premalo.
nikhrast
18. 01. 2021 16.40
-3
mfrky, ne vidiš da se osramuješ. Samo povej kdaj je Trump rekel da naj spoštujemo drug drugega, ne sovražimo drugačne, protestiramo mirno...
Nagl
18. 01. 2021 20.11
+0
mferk1
18. 01. 2021 20.53
+1
Nikhrast, zmeraj. Samo ti ki si ovca brez dejstev verjameš vsemu kar ti MSM proda. Obsodil je tudi bele norce (rasiste) mnogokrat ampak neeeee, treba je agendo peljati naprej. Crowder je car in tudi prekleto dober odvetnik, niti malo ni prevarant. Ker se ne strinjaš z njemu še ne pomeni da je prevarant. Tudi jaz se z nečim ne strinjam z njim ampak da bi bil prevarant? Daleč od tega. Imam vse podatke na statističnem uradu Amerike in to kar pišeš nisem zasledil še nikjer. Tudi drugje nisem našel tega. Glede na to, da so imeli tudi najvišjo ekonomso rast v zgodovini (30.1%) sklepam, da je mnogo služb prišlo nazaj. Veliko veliko boljši predsednik od Obame, ampak žal nima takšnega f*ke nasmeha kot on. Ampak važno je delo in ne nasmeški.
mferk1
18. 01. 2021 20.53
+1
919191
19. 01. 2021 08.16
-1
Crowder je prevarant. Tukaj ne gre, da se jaz z njim ne strinjam. Gre za to, da navaja zavajajoče in netočne podatke. Samo primer, ki si ga navedel, glede sistemskega rasizma. daj mi povej, kako je Afirmitive act odpravil sistemski rasizem? Torej, to, da so jim omogočili lažji vpis, to je odpravilo sistemski rasizem? Ne vidim povezave. Kaj je zaradi tega čudežno izginilo sovraštvo med ljudmi. So se nenadoma nehali sovražiti? Ne gre skupaj, mar ne.
919191
19. 01. 2021 08.22
-1
Potem tip govori, da je bila volilna prevara? sem mislil, da bo povedal kaj novega. Potem pa vidim, da smo ponavlja, kar sliši na OAN tv
919191
19. 01. 2021 08.24
-1
Potem tip govori, da je bila volilna prevara? sem mislil, da bo povedal kaj novega. Potem pa vidim, da smo ponavlja, kar sliši na OAN tv in Je razlagal o dom .inion mašinah in kaj se je z njimi delalo. Ko pa so se morali fox in drugi opravičiti za te izjave, za čuda je tudi on nehal o teh mašinah govoriti.
919191
19. 01. 2021 08.24
-1
Predno me začneš prepričevati, da so bile prevare...prosim ne. To je enako, kot russia.gate.čiste izmišljotine Mferk, vpiši v google konkretno, kaj iščeš, boš hitro našel. Dvomim, da nisi našel... Glej, če je tebi Trump bolj všeč od Obame, to je tvoja stvar. Meni osebno je to vseeno. Oba sta povzročala zlo. Oba sta lažna populista. Lahko ti dam primere obeh lažnih in kontradiktornih izjav Tudi če poslušaš Crowderja, je to tvoja stvar, te ne bom jaz nekaj odvračal od tega. Vedi pa, da slediš napačni osebi in prejemaš napačne podatke. Mferk, hvala za debato. Uživaj še naprej.
HiddenThief2
18. 01. 2021 12.43
-1
a je to ustolicenje ameriskega predsednika, ali arabskega diktatorja, ki se ne upam pokazati ljudstvu in rabi 2 diviziji varnostnikov, da ne bi slucajno prisel v kontakt z ljudmi s ceste?
Kollerik
18. 01. 2021 12.34
+2
Skrajno desničarstvo, danes ljubkovalno in "korektno" poimenovano "populizem" vse bolj postaja velik problem razvitega zahoda. Da ne govorim o mentalno zaostalem balkanu, kjer je že od nekdaj skrižano s klerom. Desnuharji razbijajo EU in Ameriko! Skuhali so Brexit, skuhali so Kapitol in cel kup terorističnih akcij po svetu s številnimi mrtvimi. Z denarno podporo (primer Putin-Le Pen) pa razbijajo EU znotraj. Trenutno ga ni večjega zla na svetu, celo islamizem je v njegovi senci.
Fržoww
18. 01. 2021 12.31
+1
Beres komentarje pa vids da 90% nima pojma..,Zvecer przgejo TV njihov najlubsi kanal, slisijo vejo to kar boss TV hise hoce.. in k je ob 8h konc oddaje nadaljujejo tuki gor kako vse vejo.. hah
Viejo cabron
18. 01. 2021 12.07
-1
ZDA (slučajna država brez nacionlnosti) gre v smer ekstremnega desničarstva (prisoten že od časa suženjstva). Pričakujem, da bo v ZDA prišlo; ne glede na menjavo predsednika do vse večjih trenj v družbi saj takšna država z tako različno populacijo ne more normalno funkcionirati. Do sedaj so živeli na račun Ameriške domovinske patetike, sedaj pa prihajajo obračuni za breznacionalno državo.
Zmaga Ukrajini ...
18. 01. 2021 12.01
+0
Če si je trampelj tako vroče želel vojaške slovesnosti ob odhodu (zanimivo, Pentagon ga je gladko skenslal), bi mu njegov podpornik - Jajo Primanjkljajić lahko poslal tiste 4 pilatuse, da bi mu brenčali naokoli Mar a Laga. Pa še njegov prijatelj Kim Jong-Un, bi lahko pokal s kakšnimi raketicami tam okrog Floride.🤣🤣🤣
Alojz69
18. 01. 2021 12.14
+6
@Zilna opornica umir se in uzivaj kot clovek mors vedet da osebe tudi morajo zivet
Zmaga Ukrajini ...
18. 01. 2021 12.27
-3
Kollerik
18. 01. 2021 12.35
+1
Čudno, da še ne klafadrajo po madžarsko.... aja, to še pride...
Nidani
18. 01. 2021 11.58
+4
Jao riđo, kaj si naredil iz obljubljene dežele...isto, kot naš Janez...katastrofa...
Reallife
18. 01. 2021 11.56
+4
NAJSLABSI PREDSEDNIK ZDA.. ki ni uresnicil CISTO NIC.. Iz programa. Totalno razdelil ZDA.. Unicil gospodarstvo v 1 letu na dno.. Kitajcem dal na koncu pa se vecjo moc... Ter seveda skregal eu.. In podzigal Brexit.. Bolano.. Do amena.. Oranzna uniforma caka
Nidani
18. 01. 2021 12.01
+0
No naredil je 750 km čudovitega visokega zidu in seveda, ne iz svojega denarja in niti mehiškega...Donald Dumb
Fržoww
18. 01. 2021 12.23
+0
bolje zid kot pa vojne pa kes iranu.. ovca
Zmaga Ukrajini ...
18. 01. 2021 12.29
-5
Hmmm,... kje pa je tisti čudoviti zid? Nekaj je bilo sicer res videti, da postavljajo, še zdaleč pa ni cel, in še zdaleč ga ni plačala Mehika. Spet svečkarski boj z realnostjo🤣🤣🤣
mackon08
18. 01. 2021 11.49
-1
Klovn se poslavlja šotore bodo pospravili in bo vse po starem.
Zmaga Ukrajini ...
18. 01. 2021 11.45
+0
Evo, tole se v samo štirih letih zgodi v eni veliki in močni državi, če je norec na oblasti. Tudi pri nas imamo enega takega nesposobnjaka. In tudi nam ne kaže dobro. Prej ko se ga bomo znebili, prej nam bo šlo bolje.
Fržoww
18. 01. 2021 12.26
+2
evo tako ljudje razmislaljo ce v 4 letih ob 8 zvecer prizgejo TV .. pol pa se komentirajo po sletnih straneh.. Great awakening!
mferk1
18. 01. 2021 12.26
+1
ko bo primerna opozicija in ne tile "fantastični štirje". Da pa hvališ Fajonovo, Meseca, Bratuškovo, Šarca in Erjavca ti pa more dogajat v glavi. Sam nikoli ne bom volil Janša a ga raje vidim kot pa tole res burek koalicijo. In Trump bi konkretno uspel če ga ne bi mediji prikazovali kot največjega satana. Biden/Harris administracija je katastrofa za ZDA tako kot za svet. Prodani duši, ki svoje volilce izdata za lastno korist. Harrisova je zaprla nešteto temnopoltih zaradi kajenja marihuane, medtem je pa Trump z novo zaporniško reformo te male prekškarje dal izpustit. Oprani bli in oprani boste. "Če imajo vsi isto razmišljanje, potem nekdo ne razmišlja." George Patton V ta krog spadaš ti in večina na tej strani.
Zmaga Ukrajini ...
18. 01. 2021 12.32
-2
Mferk,... tako si skrenjen, da nima smisla s tabo karkoli debatirat. Pejt raje po en pingo na trstenjakovo...
mferk1
18. 01. 2021 12.34
+0
hahahaha, kako ste predvidljivi z enimi in istimi komentarji. HAHAHAHAHA noro!!!! Pozabil si na besedo svečka. Napisa sem ti da nikoli ne bom volil Janše a ti še vedno dalje. Pa to ne moreš verjet hahaha
Reallife
18. 01. 2021 11.40
-2
Komak cakam da se mi zacnejo vsa sojenja. Je brez imunitete.. Baje celo tako zadolzen.. Da se te caka.. Vse to.. Da se pobere
Reallife
18. 01. 2021 11.39
-2
Kam je lolek oranzni pripeljal ameriko.... Noro. Sam vse se vraca.. Tudi Mar a Lago bodo obiskali.. Ce bo podzigal se naprej
smlatna
18. 01. 2021 11.44
-1
a res kam pa? a v to da so naredli najmanj vojn v zadnjih 4 mandatih? a v to da so meli najmanjšo brezposelnost? a v to da se je država končno začela bol brigat za svoje kot priseljence? a v to da kitajcem ni pustil več da sluzijo miljarde na racun US?..opranoglavci levi
Reallife
18. 01. 2021 11.55
+2
Daj ne bluzi svecko.. Bolni... Brezposelnost je zdaj najvecja taradj zanic ukrepov... Vojne so vsak dan.. Sam kako je metal bombe po Siriji.. Ubijal Iraske generale.. Itd... Da ne govorim o tem kako je naredio drzavljansko vojni... Opranoglavec desnuski
Zmaga Ukrajini ...
18. 01. 2021 11.56
+0
"...najmanj vojn v zadnjih 4 mandatih..." - za najbolj bedaste in kratkovidne komentarje ste očitno rezervirani le svečkarji. Kaj je npr. z vsemi tistimi sankcijami v državah tretjega sveta, umorom Iranca Soleimanija, zaostrovanje razmer na Bližnjem vzhodu, kje je obljuba o umiku vojakov z BV (še vedno so tam!), trgovinska vojna s Kitajsko, omejevanje Nemčije pri dobavi ruskega plina, zamrznjeni odnosi z EU,... Potem pa še tvoje nebuloze: "... SO IMELI...". Seveda, trampelj je imel v nekem času (PRETEKLIK !!!) nizko stopnjo brezposelnosti. So what? Zgodila se je korona, ki je pobrala vse pozitivne dejavnike gospodarstva (ki so mimogrede (tudi) zapuščina Baracka Obame). V časih konjunkture je pač vsak lahko dober predsednik, šele v času krize se pa izkažejo resnični "leaderji". Skratka pejt raje na trstenjakovo po nov plonk ceglc, ker nimaš pojma!
smlatna
18. 01. 2021 11.57
+0
a zato so se demokrati zopet takoj začeli brigat za iran?
mferk1
18. 01. 2021 12.13
-2
Saj jim je Obama dal 150 milijard za nuklearni program. Kao za energijo a sedaj vsi vemo, da Iran krši nuklearni sporazum in bogati uran za več kot 20%. Orange man bad, ki je dal odstraniti diktatorskega generala, ki je grozil vsem sosednjim državam. Res zelo slaba nepremišljena poteza...
Kollerik
18. 01. 2021 12.37
+0
"Demokrati" v Ameriki pomeni samo kolikor toliko zmerni desničarji.
919191
18. 01. 2021 13.38
+1
Mferk1, vse lepo in prav. A če bi se še naprej pozanimal, bi vedel, da je ta denar, ki ga je, kot ti praviš "Obama podaril", dejansko bil Iranski denar, ki je bil zasežen v času sankcij zoper Irana. In spet ignoriraš dejstva. Vse komisije, ki so bile v Iranu za nadzor nad jedrsko energijo, so potrdile, da se je Iran držal dogovora 100%. Trump prekine dogovor, pošlje ladje pred Iransko obalo in dnevno provocira. Kaj naj Iran naredi...seveda bo začel bogateti Uran. Edina obramba zoper Američanom. Komu je Iranski general grozil?? Še ameriški generali so ga hvalili, kot največjega zaveznika v boju zoper ISIS. Toliko o tem.
puš?ica
18. 01. 2021 11.39
+0
To bo še zanimivo
Alojz69
18. 01. 2021 11.30
+0
Zato pa je Pelosi hotla met marince pa ji je general lepo povedal da zato more poklicat Trampa edino on lahko njemu kaj ukaze
Reallife
18. 01. 2021 11.41
+0
Kako lazes.. Vojska se niti posloviti noce od Trumpija
mferk1
18. 01. 2021 11.46
+3
Reallife, samo poglej si reakcijo vojske na tekmi med us navy:us army pa boš videl da ga vojska obožuje. Nihče se ne laže. Lažejo se samo mediji.
Alojz69
18. 01. 2021 11.49
+3
@mferk1 Real nima pravega internet paketeta je sparal ko je sklepal pogodbo in zdaj lahk sam MSM bere😂
Cervantes Saavedra
18. 01. 2021 12.04
-3
za mferk: Tudi Kima u S. Koreji vojska obožuje. Napoleona svojčas v Franciji. Hitlerja so bili v Nemčiji. Taki voditelji so nevarni.
mferk1
18. 01. 2021 12.09
+3
Cervantes, ti si še vedno pri mnenju da je Trump diktator. No ti bom dal dejstva zakaj ni. Diktator na primer ne dovoljuje drugih stran, diktator cenzurira medije, diktator na silo odstrani svoje nasprotnike, diktator vpelje svoj način šolanja, diktator spreminja zakone v svoj prid, duktator se gre vojne (Trump pet mirovnih sporazumov), diktator spremeni vzgojo, diktator ima koncentracijska taborišča. V štirih letih Trump tega ni storil. Si še vedno mnenja, da je Trump diktator? No če si, ti žal ne morem pomagati.
mferk1
18. 01. 2021 12.10
-2
919191
18. 01. 2021 13.55
+0
Mferk1, torej si pogledal en posnetek in na podlagi njega si podal "objektivno" mnenje". Pa so mogoče bili na posnetku vsi US vojaki, kar jih je v ZDA in po svetu? Ne govorim o tem ali ga res obožujejo ali ne. Govorim o tem, kako ljudje pogledate en video, ki se ujema z vašo agendo in to potem promovirate, kot da je to res.
Cervantes Saavedra
18. 01. 2021 11.28
+4
ZDA so očitno edina država na svetu, kjer opozicija ukrade volitve.
dr.Fen0men
18. 01. 2021 11.25
+8
Ja tako to je, ko se bojis lastnega naroda...
TEDO84bv0MEDO
18. 01. 2021 11.10
+6
Nacionalna garda je zaščita za notranje zadeve. Ameriška vojska je pa za vojne izven Amerike. Vprašanje za 1 cent: Kje je več vojakov, v nacionalni gardi ali ameriški vojski?
soxx
18. 01. 2021 12.06
+1
Nacionalna garda je kot naša bivša teritorialna obramba, ameriška vojska je pa roparska organizacija, ki skrbi za nemoten dotok poceni surovin (nafta, rudnine...) za ameriško gospodarstvo.