Tujina

Isaias pustošil po vzhodni obali ZDA in zahteval najmanj šest žrtev

Washington, 05. 08. 2020 09.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.S., STA, U.Z.
Komentarji
5

Tropska nevihta Isaias je z obilnim dežjem in močnim vetrom pustošila po vzhodni obali ZDA. Po najnovejših podatkih je umrlo šest ljudi, med drugim dva v Severni Karolini in eden v mestu New York. Več milijonov Američanov je ostalo brez elektrike, zaradi podrtih dreves in poplav je obstal promet.

Isaias je obalo ZDA dosegel v ponedeljek zvečer kot orkan prve stopnje, kasneje pa je oslabel v tropsko nevihto. Na območje je prinesel obilno deževje in močan veter, zaradi česar je več milijonov gospodinjstev na vzhodu ZDA ostalo brez elektrike, zaprte so bile ceste, odpovedani številni leti.

V Severni Karolini, kjer je orkan dosegel kopno, sta po poročanju tamkajšnjih medijev umrla najmanj dva človeka, več deset jih je bilo poškodovanih. Guverner te ameriške zvezne države Roy Cooper je sicer ocenil, da Isaias ni povzročil toliko škode, kot so pričakovali.

V newyorški četrti Queens je umrl moški, ker je na njegov parkiran kombi padlo drevo, je poročal lokalni radio NBC4. Zaradi podrtih dreves so umrli še ljudje v Marylandu, Pensilvaniji in Delawareu.

Isaias se je nato pomikal naprej proti severovzhodu čez državo Nova Anglija do jugovzhoda Kanade, kjer sedaj povzroča težave zaradi močnega vetra in dežja. Predvidoma danes naj bi tropska nevihta še dodatno oslabela.

Isaias se je kot tropska nevihta prejšnji teden oblikoval nad Karibskim morjem. V četrtek je dosegel Portoriko, kjer je povzročil zemeljske plazove in poplave, nato pa se je okrepil v orkan prve stopnje. Nato se je pomaknil čez Dominikansko republiko in Haiti. V soboto je dosegel Bahame, nato pa je znova oslabel v tropsko nevihto. V ponedeljek se je spet okrepil v orkan prve stopnje in dosegel ZDA, a ne Floride, kot so sprva napovedovali.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Millady
05. 08. 2020 16.38
+1
Zanimivo ime so mu dali, Isaias..
Wahl
05. 08. 2020 11.47
Nima veze s člankom, vseeno, je kdo videl do sedaj še ne videni posnetek osebnih kamer policajev, ki so vpleteni v primer Floyd, od prvega kontakta, ko se približajo vozilu napre? Kar je najhuje, generalni državni tožilec Keith Ellison je prikril obstoj posnetka in je soodgovoren za potek dogodkov. Baraba.
RamzesII
05. 08. 2020 09.58
+1
Orkan, na Balkanu pa z malo večjo močjo pa neurje.
hotchilipoper
05. 08. 2020 09.30
+4
Vi naravo,ona vas
oježeš
05. 08. 2020 10.02
+3
Narava ima svojo pot, katero človek ne razume, niti se ji ni pripravljen podrediti, ker je prepričan, da je bolj pameten, kot v resnici je. In vedno krajšo potegne človek, ki se noče nič naučiti.