Korona

V Italiji presegli 100 tisoč smrti

Rim / London / Zagreb / Berlin / Washington, 08. 03. 2021 08.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 12 min
Avtor
STA, T.V., K.K.
Komentarji
128

V Italiji so zabeležili črni mejnik, saj je v povezavi s covidom-19 od začetka epidemije umrlo že več kot 100.000 ljudi. Država je medtem odobrila cepivo proti covidu-19 družbe AstraZeneca tudi za starejše od 65 let. V Avstriji medtem še naprej nevarno narašča pritisk na tamkajšnje bolnišnice, še posebej na oddelke za intenzivno nego. V Nemčiji so ob delni sprostitvi ukrepov začeli množično testiranje, v ZDA pa so omilili smernice glede druženja za cepljene proti covidu-19.

V Avstriji so v minulih 24 urah potrdili 1910 novih okužb z novim koronavirusom.
V Avstriji so v minulih 24 urah potrdili 1910 novih okužb z novim koronavirusom. FOTO: Dreamstime

V Avstriji so v minulih 24 urah potrdili 1910 novih okužb z novim koronavirusom. To število samo po sebi ni visoko, a z vidika tega, da se nanaša na število primerov, potrjenih v nedeljo, je najvišje v zadnjih treh mesecih.

Zato se je oglasilo avstrijsko društvo za anesteziologijo, reanimacijo in intenzivno medicino (ÖGARI), ki je opozorilo na bistven porast bolnikov s covidom-19 na njihovih oddelkih. V zadnjih dveh tednih se je obremenitev intenzivnih oddelkov povečala za več kot 23 odstotkov. Trenutno je sicer hospitaliziranih 1522 oseb s covidom-19, od tega jih 331 potrebuje intenzivno nego.

Podobno je s številom novih okužb. Še pred tednom dni, 1. marca, je bilo teh "samo" 1409, danes jih je 500 več. Nazadnje jih je bilo v ponedeljek več 14. decembra lani, ko so jih našteli 2588, na spletni strani poroča avstrijski Kronen Zeitung. Največ novih primerov so v minulem dnevu znova potrdili na Dunaju, 538, in v Spodnji Avstriji, 475.

Skupno so v Avstriji od začetka epidemije potrdili 476.980 okužb, 8732 oseb s covidom-19 je umrlo, od tega v minulih 24 urah 19.

Italija ob 100.000 smrtnih žrtvah odobrila cepivo AstraZenece za starejše od 65 let

Italija je danes odobrila cepivo proti covidu-19 družbe AstraZeneca tudi za starejše od 65 let, so sporočili iz ministrstva za zdravje. V državi so medtem zabeležili črni mejnik, saj je v povezavi s covidom-19 od začetka epidemije umrlo že več kot 100.000 ljudi.

Italijansko ministrstvo za zdravje je v izjavi sporočilo, da lahko s cepivom AstraZenece cepijo starejše od 65 let, ki se ne uvrščajo med zelo ranljive skupine. To so tisti s poslabšanim imunskim sistemom in tisti, ki jemljejo zdravila, zaradi katerih jih bolj ogroža smrt zaradi covida-19.

To je sicer minister za zdravje Roberto Speranza napovedal že v nedeljo v okviru vladnih načrtov za pospešitev cepljenja. Več evropskih držav ni želelo odobriti cepiva AstraZenece za starejše od 65 let, češ da ni dovolj dokazov o učinkovitosti. Zaradi več nedavnih pozitivnih študij pa si je več držav premislilo.

V Italiji je doslej potrebna dva odmerka cepiva prejelo okoli 1,65 milijona ljudi. Vlada načrtuje, da bo najmanj polovico prebivalstva, kar je okoli 30 milijonov ljudi, cepila do konca junija.

V državi pa so danes presegli mejnik 100.000 mrtvih v povezavi s covidom-19. V zadnjem dnevu je namreč umrlo še 318 ljudi, skupno pa 100.103. Premier Mario Draghi je  v videosporočilu dejal, da si ob začetku epidemije niso nikoli mislili, da bo covid-19 enkrat terjal 100.000 življenj. "Pandemije še nismo premagali, s pospešenim načrtom cepljenja pa vidimo pot ven," je dodal.

Kampanija je postala že tretja dežela, ki je znova označena z rdečo.
Kampanija je postala že tretja dežela, ki je znova označena z rdečo. FOTO: Dreamstime

Poleg tega so v Italiji so številne šole od danes znova zaprte, restavracije ne smejo več sprejemati gostov. Kampanija pa je postala že tretja dežela, ki je znova označena z rdečo. 

Uvrstitev določene regije med rdeče, kar je zdaj doletelo omenjeno deželo, kjer sta med drugim Neapelj in Amalfi, pomeni uvedbo najstrožjih ukrepov, kot jih določi ministrstvo za zdravje v Rimu. Do zdaj sta bili rdeče obarvani že deželi Bazilikata in manjša Molize, kjer so prav tako zaprte šole, ljudje pa naj bi svoje domove tam zapuščali čim bolj redko. Benečija in Furlanija-Julijska krajina sta medtem po poročanju italijanskih medijev znova oranžni. 

Delitev dežel na različno obarvane glede na število okužb so sicer v 60-milijonski Italiji v boju proti pandemiji uvedli lani jeseni. Več območij, kjer se epidemiološka slika prav tako slabša, je tokrat doletela uvrstitev med oranžne. Med njimi je Benečija na severu države, že pred tem je bila oranžno obarvana, kar pomeni srednje visoko tveganje, sosednja Lombardija z okoli desetimi milijoni prebivalcev. Oranžni sta tudi Toskana in Umbrija.

Po vsej Italiji še naprej velja policijska ura, meje med deželami pa so, razen za izjeme, zaprte. Strokovnjaki od vlade vse glasneje zahtevajo uvedbo še strožjih zaščitnih ukrepov, saj se razmere poslabšujejo bolj ali manj po vsej državi. V nedeljo so tako na primer v Italiji našteli več kot 20.000 novih okužb v enem dnevu, s čimer je število vseh okuženih od februarja lani naraslo na skoraj 3,07 milijona. 

Na Hrvaškem vse več podpornikov cepljenja proti covidu-19

Na Hrvaškem so v minulih 24 urah ob 2178 testih potrdili 94 okužb z novim koronavirusom. Umrlo je 19 bolnikov s covidom-19, je danes potrdil hrvaški štab civilne zaščite. Hrvaški mediji poročajo, da se vse več državljanov zaveda, da je cepljenje edini način za normalizacijo življenja.

Današnje število na novo okuženih je ob približno enakem številu testiranj nekoliko višje, kot je bilo prejšnja dva ponedeljka. Minuli ponedeljek so ob 2294 testih potrdili 91 novih okužb, teden dni pred tem pa 72 okužb ob 2242 testih, je povedal direktor hrvaškega zavoda za javno zdravje (HZJZ) Krunoslav Capak. Poudaril je, da so v prejšnjem tednu potrdili za 16,3 odstotka več novih okužb kot v tednu pred tem. Dodal je, da 14-dnevna incidenca na 100.000 prebivalcev znaša 161,2. Stopnja smrtnosti na milijon prebivalcev je 1377,5.

Hrvaški mediji poročajo, da se vse več državljanov zaveda, da je cepljenje edini način za normalizacijo življenja.
Hrvaški mediji poročajo, da se vse več državljanov zaveda, da je cepljenje edini način za normalizacijo življenja. FOTO: Shutterstock

V bolnišnicah se zdravi 805 covidnih bolnikov, od tega jih je 74 na ventilatorjih. V samoizolaciji je 14.162 ljudi. Od 25. februarja lani so potrdili 246.698 okužb z novim koronavirusom, umrlo je 5609 bolnikov. Doslej so testirali 1.387.946 ljudi, so še objavili. Kot so dodali, so na Hrvaškem doslej uporabili 262.091 odmerkov Pfizerjevega, Moderninega in AstraZenecinega cepiva. Cepili so 199.498 ljudi, med njimi 62.593 z dvema odmerkoma.

V javnomnenjski raziskavi na portalu Jutarnjega lista je 82 odstotkov od 5000 sodelujočih odgovorilo, da bi morala Hrvaška kupiti rusko cepivo Sputnik V ne glede na to, ali ga bo odobrila EU. Državljani se vse bolj zavedajo, da je edini način za normalizacijo življenja cepivo, ocenjuje Jutarnji list. Časnik napoveduje, da bo Hrvaška naslednji teden nadaljevala pogovore z Rusijo o nabavi cepiva Sputnik V.

V Nemčiji ob delni sprostitvi ukrepov začeli množično testiranje

V Nemčiji so številne dežele sprostile del ukrepov za zajezitev novega koronavirusa, med drugim je znova dovoljeno zasebno druženje do pet ljudi. V državi so zagnali tudi množično testiranje, čeprav se soočajo s težavami pri dostopu do brezplačnih hitrih testov, poroča portal Tagesschau.

Glede na prejšnji teden sprejete načrte naj bi vlada državljanom zagotovila najmanj en brezplačni komplet za hitro testiranje na teden. Vendar brezplačni testi še niso na voljo povsod, saj je prišlo do nesporazumov, ali mora vlada tudi zagotoviti teste ali le kriti njihove stroške.

Nekatere dežele tako še čakajo na dostavo naročenih kompletov za testiranje. Drugod pa imajo težave s samo izvedbo, saj niso pripravljeni z zadostno količino osebne zaščitne opreme za izvajalce testiranj. Med drugim so Nemcem po novem na voljo tudi kompleti za testiranje doma, ki jih prodajajo številne trgovine.

Dežele so začele tudi sproščati ukrepe v skladu z dogovorom prejšnji teden. Med drugim so znova dovoljena zasebna druženja petih ljudi iz dveh gospodinjstev. Odprte so tudi knjigarne, cvetličarne in vrtnarije. V večini dežel so odprte tudi druge trgovine, ki pa jih lahko potrošnik obišče ob predhodni rezervaciji obiska. Po podobnem principu so odprli tudi muzeji in galerije.

Vlada in predstavniki dežel so se prejšnji teden dogovorili o petstopenjskem načrtu za sproščanje ukrepov, ki pa vsebuje tudi varovalo, ko lahko lokalno hitro znova uvedejo omejitve, če bi se epidemiološka slika poslabšala.

V zadnjem dnevu so v Nemčiji sicer potrdili 5011 novih okužb, kar je za okoli 300 okužb več kot pred enim tednom. Število okužb v zadnjih sedmih dneh na 100.000 prebivalcev pa je naraslo na 68, dan prej jih je bilo 66. V zadnjem dnevu je za posledicami covida-19 umrlo še 34 ljudi, kar je sicer najmanj od začetka novembra.

V Turčiji doslej razdelili deset milijonov odmerkov cepiva

V Turčiji so z več kot desetimi milijoni odmerkov cepiva proti okužbi z novim koronavirusom cepili okoli 7,6 milijona ljudi, od tega 2,4 milijona že tudi z drugim odmerkom. V 84-milijonski Turčiji so doslej potrdili 2,8 milijona okužb in okoli 29.000 smrti, povezanih s covidom-19, kažejo podatki ministrstva za zdravje v Ankari.

Kampanja množičnega cepljenja je sicer stekla v sredini januarja s cepivom kitajskega podjetja Sinovac, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Na območjih z ugodno epidemiološko sliko so minuli teden sprostili vrsto protikoronskih omejitev - med drugim so odpravili omejitve gibanja, podobne policijski uri, ki so veljale ob koncih tedna, in v omejenem obsegu odprli lokale. Nočna policijska ura medtem ostaja v veljavi.

Učenci se v Angliji vračajo v šole

Otroci so se v Angliji tokrat prvič v šole vrnili po januarju, ko so te ostale odprte le za otroke tistih staršev, ki jim niso mogli omogočiti šolanja od doma. Starši otrok, ki so ostali doma, se s takšnim sistemom niso strinjali, saj so menili, da bo učenje od doma negativno vplivalo na izobrazbo otrok.

Tako so se v šolo vrnili najmlajši do 11 let, v naslednjem tednu pa se bodo v šolske klopi vrnili tudi ostali, do 18 let.

Šolarji so se sicer po božičnih počitnicah vrnili v šole, toda že naslednji dan so jih poslali domov, saj so zaznali novi sev novega koronavirusa. Učenci srednjih šol bodo morali v prvih štirinajstih dneh opraviti tri teste na novi koronavirus – dva v šoli in enega doma. V naslednjih tednih pa bodo dvakrat na teden na dom prejeli komplete za domače testiranje.

Srednješolci v Angliji bodo morali redno opravljati testiranja na novi koronavirus.
Srednješolci v Angliji bodo morali redno opravljati testiranja na novi koronavirus. FOTO: Dreamstime

Ministrstvo za šolstvo je srednješolcem svetovalo, naj obrazne maske nosijo tudi v učilnicah, ko ne morejo zagotoviti varne medsebojne razdalje.

Britanski premier Boris Johnson je ponovno odprtje šol označil kot pomemben prvi korak proti "občutku normalnosti". Gre sicer za prvo stopnjo časovnega načrta izhoda iz strogega zaprtja, ki so ga oblasti razglasile v začetku januarja.

Prav tako danes je na stotisoče oskrbovancev domov za starejše po dolgem času lahko znova sprejelo obisk prijatelja ali sorodnika, po dva prijatelja, ki nista v skupnem gospodinjstvu, pa se smeta odslej znova srečevati na prostem. Naslednja obsežnejša omilitev protikoronskih ukrepov je predvidena za 29. marec, ko bodo predvidoma dovolili druženje do največ šest ljudi iz dveh gospodinjstev ter športe na prostem, kot so tenis, golf in košarka.

Oblasti v Londonu računajo, da naj bi se življenje v običajne tirnice vrnilo nekje do konca junija, glede na to da cepljenje na Otoku vsaj zaenkrat poteka najhitreje v Evropi. Doslej je v Veliki Britaniji vsaj prvi odmerek cepiva proti covidu-19 prejelo okoli 23 milijonov ljudi.

Veliko odprtje šol, že četrto od začetka pandemije pred dobrim letom dni, sicer spremljajo vprašanja, kot so kako nadoknaditi zamujeno, kako čim bolje poskrbeti za dobrobit učencev in kako spremeniti oziroma prilagoditi sistem preverjanja znanja, poroča britanski BBC.

Vlada med drugim razmišlja o ukrepih, kot so podaljšanje šolskih dni in skrajšanje počitnic. Poleg tega so že odpovedali vrsto nacionalnih preizkusov znanja, ki jih bo zamenjal sistem, utemeljen na ocenah s strani učiteljev.

Francija  je Slovaški donirala 15.000 odmerkov cepiva

Slovaška, država z najvišjo stopnjo smrti zaradi novega koronavirusa, je od Francije prejela 15.000 odmerkov cepiva proti covidu-19. Novico je v nedeljo zvečer sporočil premier Igor Matovič

Ob boku s francoskim veleposlanikom Christophejem Leozijem se je Matovič za odmerke cepiva AstraZenece zahvalil in jih opisal kot "zelo prijazno in koristno darilo" in ga označil za "veliko gesto prijateljstva". Premier je v govoru v Bojnicah na zahodu Slovaške dodal, da je Francija podprla idejo, da naj Evropska unija na Slovaško nujno pošlje 100.000 odmerkov cepiva Pfizerja in BioNTecha.

Slovaška, država s 5,4 milijona prebivalcev, je v zadnjih 14 dneh v povprečju imela 24,09 smrtnega primera na 100.000 prebivalcev, kar je največ na svetu.

Slovaško zdravstveno ministrstvo je v nedeljo sporočilo, da so v sedmih vzorcih odkrili južnoafriški sev novega koronavirusa.

V ZDA omilili smernice glede druženja za cepljene proti covidu-19

Po porastu števila ljudi v ZDA, ki so cepljeni proti covidu-19, je ameriški center za nadzor nad boleznimi ZDA (CDC) omilil smernice glede druženja. Glede na danes objavljena priporočila se lahko cepljeni v majhnih skupinah znova družijo v zaprtih prostorih brez zaščitnih mask ali držanja razdalje.

Enako se lahko cepljeni brez mask ali držanja razdalje družijo tudi s tistimi, ki še niso cepljeni. To velja sicer, če necepljeni ne sodijo v katero od rizičnih skupin. Direktorica CDC Rochelle Walensky je poudarila, da v javnosti še vedno za vse priporočajo nošenje mask in držanje razdalje. V veljavi ostaja tudi priporočilo izogibanja množic ljudi, še naprej odsvetuje vsa nenujna potovanja.

Po podatkih oblasti je v ZDA okoli 59 milijonov ljudi prejelo najmanj en odmerek cepiva proti covidu-19, okoli 31 milijonov pa tudi drugega. To predstavlja okoli deset odstotkov prebivalstva, saj v ZDA živi okoli 330 milijonov ljudi.

Višji svetovalec za covid-19 v Beli hiši Andy Slavitt je povedal, da v povprečju dnevno porabijo 2,2 milijona odmerkov cepiva. Največ doslej so jih v soboto, ko so razdelili 2,9 milijona odmerkov.

V ZDA so odobrena tri cepiva. S po dvema odmerkoma sta to cepivi Pfizerja in BioNTecha ter Moderne, pri cepivu podjetja Johnson & Johnson pa so cepljeni zaščiteni po prvem odmerku.

Izrael začel proti covidu-19 cepiti palestinske delavce

Izraelske oblasti so uradno proti covidu-19 začele cepiti Palestince, ki imajo dovoljenje za delo v Izraelu in naselbinah na Zahodnem bregu. Medtem so v Izraelu najmanj enkrat cepili pet milijonov državljanov. Dovoljenje za delo v Izraelu ima okoli 100.000 Palestincev, veliko jih dela v gradbeništvu. Kdor se želi cepiti, je lahko svojo željo posredoval delodajalcu.

Na Zahodnem Bregu živi okoli štiri milijone ljudi. Zaenkrat tam niso cepili veliko ljudi, saj med drugim še vedno čakajo na dobavo. Palestinske oblasti so prve odmerke cepiva med drugim namenile nogometašem in vladnim predstavnikom, to pa je povzročilo kar nekaj nezadovoljstva.

V Izraelu, kjer živi okoli 9,3 milijona ljudi, je medtem prvi odmerek cepiva doslej prejelo že pet milijonov ljudi, od tega drugi odmerek prejelo okoli 3,8 milijona ljudi. Premier Benjamin Netanjahu je danes napovedal, da bodo kmalu začeli cepiti tudi otroke.

Palestinci pa še čakajo na svojo priložnost. Številne nevladne organizacije, med njimi Amnesty International, so pozvale Izrael, naj Palestincem zagotovi cepivo. Palestinske oblasti uradno niso zaprosile za cepivo, vendar bi po njihovem Izrael kot okupator moral nuditi podporo.

Koronavirus pasica november
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (128)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ivan res grozni
09. 03. 2021 08.15
Polovico manj kot pri nas.
hotchilipoper
09. 03. 2021 08.02
Pa kdo vam naroči,da delate tako paniko?
simple_mind
08. 03. 2021 21.34
+0
V Italiji jih je 30x tolk ljudi kot v SLO. To pomeni 3333 umrlih na 2 miliona,... torej precej manj kot v SLO z neumnimi dolgotrajnimi ukrepi, a ne ?!?
simple_mind
08. 03. 2021 21.35
-1
Tolk da ne bo ta številka 100000 tako velika videt ...
ivan res grozni
09. 03. 2021 08.17
Invazija2020
08. 03. 2021 21.31
+2
Opranci te zgodbice so samo za vas ki verjamete svojim laznivim medijem. In ce oni recejo da je drek zdrav, verjamem da boste vsega pozrli!
ivan res grozni
09. 03. 2021 08.19
NoriTV, Demokraciji, Reporterju, Družini, Financam, .....
MuškaKokoš
08. 03. 2021 20.59
+4
Še ena zgodbica za lahko noč
Tasika23
08. 03. 2021 21.06
+1
ivan res grozni
09. 03. 2021 08.19
To, da ima Italija bistveno manj mrtvih kot mi?
Gemma 1961
08. 03. 2021 20.47
+2
Ce imamo vlado za vse ,kako im poj verjamete to kar objavio.Najlazje je stevilke potvarjat , kdo ih kontrolira
ivan res grozni
09. 03. 2021 08.20
Covid sledilnik, ki so ga ustanovili zdravniki, ki niso verjeli uradnim podatkom!!!
Aleks 85
08. 03. 2021 20.45
+1
Aha.. Vsi umrli samo zaradi ene pljučnice
Boogie Weed
08. 03. 2021 21.48
+2
singer177
08. 03. 2021 20.42
+4
V Italiji vse bolj ugotavljajo, da te smrti niso zaradi corone!! Lažejo na veliko, gledam ita medije in kako tam dela propaganda ni za verjeti. Ko da gledaš Hunger games oz Igre lakote
Invazija2020
08. 03. 2021 20.35
-5
Gospod jj bo naredil tako da ga boste prosili za pomoc da boste imeli za kruh. Za zahvalo ga boste pozdravljali vsako nedeljo ko se bo peljal cez slovenijo in vam metal bomboncke da boste lahko se mal sladkega okusili!
medus
08. 03. 2021 20.51
+2
MuškaKokoš
08. 03. 2021 20.58
+2
od njega ne maram nič,ne sodelujem v plandemiji kot dajo njegove ovce
Invazija2020
08. 03. 2021 20.32
+1
A pa verjames tem lopovom???
boslo
08. 03. 2021 20.33
+6
Katerim? Levim ali desnim? Ti vidiš razliko med njimi?
Invazija2020
08. 03. 2021 20.36
+6
Levim in densnim ni pomoci so in vedno bodo lopovi
Invazija2020
08. 03. 2021 20.30
+6
V enem letu je to 100.000? Na 63 milj prebivalcev??? A se vi zajebavate???? Kolk se jih je rodilo v zadnjem letu??? Dej se to povej prosim. Laznivci!
kr nekaj 1
08. 03. 2021 20.47
-3
Daj ne bluzi. Ja 100.000 umrlih za kovidom je tebi smešno ?? Kdo pravi da jih je nasploh umrlo toliko v Italiji ???
medus
08. 03. 2021 20.52
+0
100000 ni dovolj, bo treba še vsaj 1000000
Invazija2020
08. 03. 2021 21.29
+0
Ti pa si buhtl eno leto je ze mimo sam ti mislis da je 14 dni pa je zate to sokantno!
vax-o-mat
08. 03. 2021 20.29
+8
Italija je vseeskozi država z super problemi,ze pred Corono so bili zadolženi 2000 miljard.Njihovi lopovi so se spet zadolžili! Centralna banka pa posoja denar samo državam katera vrjamejo v Covid zgodbo. Ko bodo kitajci pokupli Italjanski dolg ter tako postali vecinski lastniki Italije bo prepozno.Nebo poti nazaj! Za Slovenijo velja isto! Kar sposojajmo si dnar.....!
Boogie Weed
08. 03. 2021 21.50
+1
Ker monetarni sistem temelji na dolgu? Če bi vse veš dnar vrnili ne bi bil 1 eur v obtoku. Nema. Nam. Spasa to je vlak smrti kapitalizem in človeški pohlep zraun.. Nt nt nt
Krotilec ognja
08. 03. 2021 20.21
+3
Koliko jih je na Kitajskem?
boslo
08. 03. 2021 20.28
+4
Pri milijardi + prebivalcev, kaj misliš koliko imajo pozitivnih?
elsh
08. 03. 2021 20.14
+3
Slovenija ima na prebivalca precej slabšo statistiko kot Italija.
arapayma
08. 03. 2021 20.14
+9
Leta 2019 je v Italiji umrlo 132.000 ljudi, pa ni bilo nobenega virusa, za to prenehajte z lažmi...
kr nekaj 1
08. 03. 2021 20.40
-5
Dej ne bluzi in ne nabijaj nekih svojih izmišljenih izjav. Ko ti bo korona vzela prvega znanca pa se ne jokaj !
DominusMaximuz
08. 03. 2021 21.04
+1
kovid je samo zapakirana gripa. kot smo rekli vedno: isto sranje drugo pakovanje, pa moje sožalje za izgubo
Tasika23
08. 03. 2021 21.15
K ti umre najbljizji nc bec ne razmislas zakaj je umru.. korona rak infarkt.... ni ga vec in to je to nazaj ga ne bo.. brezveze spreminjat mnenje o tej prenapihnjeni situaciji k je preveeeec politicna.. bi kj pomagal? NIC
Jure J Foxl
08. 03. 2021 21.27
+1
Kako veš da je korona? če pa ne pustijo da bi se naredila obdukcija???
Invazija2020
08. 03. 2021 21.32
+1
MatyMasay
08. 03. 2021 20.12
+0
To sploh ni res LEVNUHI vedo, da je to laž..To COVID baje na sedežu SD ja v ukradeni vili ne Obstaja..Slovenija pa ve aj je Komunizem bolezen, virus ki trajno okvari možgane..
Matrax
08. 03. 2021 20.11
+3
100 tisoč 😮 kolk pa jih je vse skupaj umrlo? 101 tisoč? Hmmm🤔 nekaj ne štima🤔🤔🤔
User300173
08. 03. 2021 20.02
+5
V Sloveniji smo rekorderji po številu dni zaprtih šol, trajanju policijske ure, številu mrtvih, trajanju zaprtja lokalov...ampak epidemiološka slika med najslabšimi v EU. No gospod firer, zakaj diktatorski način vodenja države, če ima več škode kot koristi? Verjetno zato, ker so to mokre sanje vsakega diktatorja, da stopi na piedestal in je všečen samemu sebi, saj on komandira. Asistira ga drugi narcis na predsedniškem položaju...uboga Slovenija in mi z njo. Kdaj bo konec te norije?
nikhrast
08. 03. 2021 20.12
-8
Konec norije ne bo dokler folk ne bo spoštoval korona ukrepov.
arapayma
08. 03. 2021 20.24
+7
Konec norije ne bo, dokler bodo bedaki stali v vrstah za teste...tako si hotel povedat...!?
kr nekaj 1
08. 03. 2021 20.41
+1
pravicnez.
08. 03. 2021 20.00
+3
Se lepo tu vidi, da je folk že lepo razgledan, da ne verjame več pisunom teh pravljic. Si boste morali še kaj novega (spet) spomniti. Morda zdaj kak nov sev poimenovan po mestih, ali pa po politikih.
User300173
08. 03. 2021 19.58
+2
Še vedno smo pred njimi po smrti na število prebivalcev. Italijanov čez 60 milijonov, Slovencev 2 milijona. v Sloveniji cca čez 4000 mrtvih x30 je 120.000. Torej, nič alarmantnega.
boslo
08. 03. 2021 20.30
+2
Se strinjam, nič alarmantnega pri njih in pri nas