20°C

Italijanski morilec, ki je že sedmič pobegnil iz zapora, se je skrival v ovčji staji

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
Urša Vrečar /
KOMENTARJI
3
Italijanskega morilca, ki je 6. septembra že sedmič pobegnil iz zapora, je policija našla na osamljeni kmetiji. Skrival se je v ovčji staji, ob prijetju pa je dejal, da je pobegnil zaradi ljubezni.

Giuseppe Mastini, znan tudi pod vzdevkom "Johnny cigan" oziroma "Johnny lo zingaro",je v začetku septembra med začasnim dnevnim izpustom že sedmič pobegnil iz močno varovanega zapora na Sardiniji. Da bi prikril svojo identiteto, si je lase pobarval na blond. Policija ga je izsledila na osamljeni kmetiji blizu mesta Sassari, ki je v lasti 51-letnega Lorenza Paneia. Skrival se je v ovčji staji ob kovačnici.  

Mastini ob prijetju ni bil oborožen in se policistom pri prijetju ni upiral. Aretirali so tudi lastnika kmetija. Pri njegovem prijetju so sodelovale policijske enote iz Sassarija, Rima in Cagliarija. 

"Vedno pobegnemo zaradi ljubezni," je ob aretaciji dejal policistom, več o tem pa ni želel razkriti. A njegove dolgoletne partnerice Giovanne Truzzina kmetiji ni bilo. Leta 2017, ko je Mastini prav tako pobegnil iz zapora, jo je policija našla z njim. Par naj bi se sicer spoznal že v najstniških letih v Rimu, poroča Telegraph

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Njegova družina se je preselila iz Bergama v Rim, ko je bil danes 60-letnik še otrok. Mastini naj bi svoj prvi zločin zagrešil pri 11. letih, pri 15. letih pa je med ponesrečenim ropom zagrešil prvi umor. V 70. in 80. letih je ustrahoval italijansko prestolnico z vrsto umorov, ugrabitev in vlomov. Prvič je iz zapora pobegnil leta 1987, nakar je dve leti preživel na begu, v tem času pa znova zagrešil več vlomom, umoril policista ter ugrabil mlado dekle. Leta 1989 je bil nato obsojen na dosmrtno zaporno kazen. A vse od tedaj mu je še večkrat uspel pobeg - v večini primerov pa je izkoristil svoj dnevni izpust, najbolj odmevno leta 2014 in leta 2017. 

Njegovo ime se je pojavilo tudi v preiskavi umora znanega italijanskega režiserja, Piera Paola Pasolinija