Tujina

Iz nahrbtnika potegnila pištolo in ranila dva učenca ter hišnika

Boise, 07. 05. 2021 06.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na osnovni šoli Rigby v istoimenskem mestu ameriške zvezne države Idaho je v četrtek zjutraj učenka šestega razreda iz nahrbtnika potegnila pištolo ter s streli ranila tri osebe, dva učenca ali učenki ter hišnika. Strelko je razorožila učiteljica matematike osmega razreda in jo pridržala do prihoda policije.

Šerif okrožja Jefferson Steve Anderson ni razkril motiva za streljanje, ker preiskava še traja. Policija poleg motiva ugotavlja tudi, kako je učenka iz kraja Idaho Falls prišla do pištole. Prav tako še ni znano, ali sta ustreljena učenca ali učenki. Obe osebi sta v bolnišnici, vendar njuni življenji nista ogroženi. Hišnika so iz bolnišnice že odpustili.

Mestece Rigby leži 145 kilometrov od nacionalnega parka Yellowstone. Osnovna šola za učence od šestega do osmega razreda Rigby ima 1500 učencev.

Leta 1989 je na srednji šoli v istem kraju dijak grozil z orožjem in vzel za talko 14-letnico, ki jo je potem rešila policija.

Tožilec okrožja Jefferson Mark Taylor je dejal, da se še ni odločil, kakšno obtožnico bo vložil proti učenki, ker preiskava še traja. Niso izključene tri točke obtožnice poskusa umora.

Koronavirus pasica nova
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nekdonekje
08. 05. 2021 09.10
Koliko nakladanja v komentarjih, seveda nekaj ni moglo biti v redu. Recimo medvrstniško nasilje, ali pa zloraba?
RamzesII
07. 05. 2021 16.26
+2
Ne vedo ali sta učenca ali učenki oz. fanta ali dekleti, vedo pa da sta v bolnišnici, no, bodo pa zdravniki preverili in podali strokovno mnenje glede njunega spola. Absurdno, da nihče ne ve kdo sta ranjena najstnika.
kapljač1
07. 05. 2021 12.49
+3
Če se 12 letna deklica odloči za nekaj podobnega , je pred tem morala iti nekaj hudo narobe. Da je streljala zgolj v okončine ,to ni poskus uboja , ker da bi hotela koga usmrtiti bi v vseh treh primerih ciljala višje . Zgleda da je nekoga želela samo kaznovati za nekaj, pri tembps opozoriti na nek problem , če že ne na hujšo zlorabo
jafalical
07. 05. 2021 10.23
+4
Zalostno in zaskrbljujoce. Kaj ta mladina razmislja,jim nekaj ne stima, jim ni kot so si zamislisli in kar streljat, kje so mozgani pri teh? Vse zacne doma, v odrascanju.Veckrat se je videlo, ko sta starsa otroka tako "unicila", seveda ne namerno, ne vede (vse sta mu nudila vse, v njihpovih zmoznostih , omogocila za normalen razvoj, prikimavala, talala pohvale, ceprav si jih ni zasluzil, prikrivala otroku sliko realnega sveta, ga scitila pred vseemi, krotila svet okrog njega, da ga ja ne bi kdo z realno opazko oplazil), ceprav sta se med sabo se kako zavedala,vsak zase,le da sta imela mir pred "narazumevajocim")ima otrok danes popolnoma narobe predstvao o zivljenju, nic ne zna in se danes zivi povsem zgreseno in neprimerno letom, zagrenjen, zafurstriran, len do sebe, nespostljiv do vseh,pa se vedno se ima za nad pametnega, ker mu starsa to omogocata in ga ne upata prositi,povedati resnico, da za tako razmisljanje o zivljenju poisce strokovno pomoc predno cisto zavozi v zivljenju.
HumanNOTsheep
07. 05. 2021 10.06
+5
To prinaša revščina in posledično depresija .... si to želimo tukaj .... tudi če ne želimo v takšno realnost drvimo ker dopuščamo hijenam v parlamentu IN LEVIM IN DESNIM da nas počasi ampak sigurno peljejo v pogubo .. NITI LEVI NITI DESNI NITI SREDINA TO KAR SEDI V PARLAMENTU JE POKUPLJENA LASTNINA
murinar
07. 05. 2021 09.37
+3
Joj ,kam to pelje
Space Voyager
07. 05. 2021 09.14
+3
Zakaj poročate o tem? Promocija zgolj in samo spodbuja nove bolnike, ki si morda samo želijo pozornosti in slave.
MariaAna
07. 05. 2021 09.02
-2
Motiv za streljanje ?? Verjetno...protikoronski ukrep.