Tujina

Iz protesta proti vojni v Gazi v tovarni devet ur zadrževal talce

Istanbul, 02. 02. 2024 06.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
N.L., STA
Komentarji
5

V bližini Istanbula je v četrtek zvečer neznan napadalec iz protesta proti vojni v Gazi v tovarni ameriškega kozmetičnega giganta Procter and Gamble zajel sedem talcev, je sporočila turška policija. Zasebna tiskovna agencija DHA je objavila fotografijo, na kateri je bil domnevni napadalec oborožen s pištolo in samomorilskim jopičem. Talce so rešili po devetih urah.

Incident se je zgodil v industrijski coni Gebze v turški provinci Kocaeli vzhodno od Istanbula. Moški naj bi v tovarno podjetja Procter and Gamble vstopil okoli 15. ure po krajevnem oziroma 13. ure po srednjeevropskem času in več ljudi vzel za talce.

Sprva ni bilo jasno, koliko jih je zajel. Po navedbah sindikata delavcev v tovarni naj bi v menzi zadrževal sedem ljudi, medtem ko je ostale delavce izpustil.

Policija je v objekt vstopila, ko je moški odšel na stranišče, poroča BBC. Talce so rešili brez poškodb, osumljenca, ki ni bil zaposlen v tovarni, pa so pridržali. 

Na fotografiji, ki jo je objavila agencija DHA, je moški, pokrit s palestinskim šalom ali kefijo, stal ob risbi palestinske zastave in napisu "Za Gazo". Policija je tovarno obkolila. Na območju so bili tudi specialne enote in svojci, ki so čakali na svoje bližnje. Izrazili so tudi nejevoljo, ker o dogajanju niso prejemali sprotnih informacij. 

Po poročanju medijev, naj bi bila na vhodu v stavbo narisana palestinska zastava z napisom "Za Gazo bodo odprta vrata". 

Turške oblasti se na incident še niso odzvale.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Janko Ig
02. 02. 2024 08.35
+13
Pol se pa čudijo,da jih ne podpiramo zaradi terorizma po celem svetu. Naj enkrat nehajo s tem večnim sovraštvom do vsega kar ni muslimansko. Kamorkoli pridejo so vir težav in problemov s svojo neprilagodljivo naravo...
TVmindcontrol
02. 02. 2024 08.24
+13
Religija miru. Med sabo se koljejo kriv jim je pa navaden delavec
real....
02. 02. 2024 08.35
+8
kiropraktik
02. 02. 2024 08.02
+5
Gaza? Pa koga to zanima?
real....
02. 02. 2024 08.36
-2