-2°C

Pobegnilo skoraj 70 zapornikov, pet jih je umrlo v prometni nesreči

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
U.Z. /
KOMENTARJI
13
Iz zapora na obrobju Bejruta je v soboto pobegnilo 69 zapornikov. Ob zori so razbili vrata svojih celic in napadli paznike. Stekla je obsežna iskalna akcija. Policija je izsledila 15 obsojencev, štirje so se vrnili sami, enega pa je pripeljala kar njegova mama. Pet jih je umrlo v prometni nesreči, ko so bežali pred policisti.

Policija je zaprla območje okoli zapora v kraju Baabda, ki ga zdaj prečesavajo v iskanju pobeglih zapornikov, je poročala državna agencija NNA.Lokalne prebivalce so pozvali k previdnosti. 

Policistom je 15 zapornikov že uspelo ujeti, štirje so se predali sami, enega pa je nazaj pripeljala kar njegova mama, poroča Al Jazeera.

Šest pobeglih zapornikov je nekemu moškemu ukradlo avto, a beg iz zapora se je zanje končal tragično. Avtomobil znamke Dacia se je namreč med begom pred policisti zaletel v drevo, pri čemer jih je pet umrlo, eden pa je bil ranjen. 

Iz zapora v Libanonu je pobegnilo skoraj 70 zapornikov.
Iz zapora v Libanonu je pobegnilo skoraj 70 zapornikov.FOTO: AP

Predsednik Michel Aoun je, ko so ga obvestili o begu iz zapora, ukazal, naj iskalno akcijo poostrijo, incident pa dobro preiščejo. Tožilka Ghada Aoun je že sprožila preiskavo. Kot je povedala za agencijo AFP, ne izključujejo možnosti, da so zapornikom pri pobegu pomagali pazniki. 

Libanonski zapori so znani po tem, da so prenatrpani. Že aprila je organizacija Amnesty International opozorila, da so v njih izbruhnili nemiri, družine obsojencev pa so organizirale proteste, na katerih so pozivale k izpustitvi zapornikov zaradi zaskrbljenosti ob širjenju novega koronavirusa.

Policija je območje zaprla in ga zdaj prečesava.
Policija je območje zaprla in ga zdaj prečesava.FOTO: AP