Tujina

Iztirjenje vlaka pri Firencah povzročilo kaos v železniškem prometu

Firence, 20. 04. 2023 12.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Potniki po vsej Italiji so ostali brez železniškega prevoza, potem ko se je pri Firencah v zgodnjih jutranjih urah iztiril tovorni vlak. Poškodovanih ni bilo, gmotne posledice nesreče pa so velike. Zaradi iztirjenja je bilo odpovedanih več 10 vlakov po državi, o železniškem kaosu pa med drugim poročajo iz Milana, Rima, Bologne in Benetk.

Tovorni vlak na progi med Firencami in Bologno se je iztiril okoli druge ure zjutraj na železniški postaji Firenze Castello. Poškodovanih ni bilo, je pa nesreča povzročila veliko gmotno škodo. Železniški promet po vsej državi je močno upočasnjen. Vlaki beležijo večurne zamude, več 10 pa so jih tudi odpovedali, poroča tržaški časnik Primorski dnevnik.

Razlog iztirjenja vlaka še preiskujejo. Po prvih informacijah naj bi iz tirov zletel eden od vagonov in trčil v drogove z električnimi kabli za napajanje vlakov, zaradi česar so bile prekinjene storitve v celotnem železniškem omrežju. 

Za zdaj še ni znano, kdaj natanko bodo posledice iztirjenja odpravili in bo železniški promet lahko spet normalno stekel.

Italijansko železniško podjetje Trenitalia je napovedalo najmanj 50 odpovedi in do triurne zamude vlakov, medtem ko so nekatere preusmerili. "Cilj je obnoviti storitve do zgodnjega popoldneva," je v izjavi sporočilo ministrstvo za infrastrukturo v Rimu.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Llaaalllaaa
20. 04. 2023 14.05
+0
Firence eno od najlepših mest