Tujina

Kazenska ovadba zoper natakarico, ki je zažgala pult v nočnem klubu

Karlovac, 25. 03. 2024 15.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hrvaška policija je po hudem incidentu, ki se je pretekli konec tedna zgodil v klubu Monaco, zdaj sporočila, da je natakarica osumljena storitve kaznivega dejanja ogrožanja življenja in premoženja. Zabavni trik 23-letnice v nočnem klubu v Karlovcu je ušel izpod nadzora – ko je zažgala točilni pult, je ogenj namreč zajel tudi več gostov ob njem. Natakarica je trenutno v pridržanju, policija pa je podala tudi kazensko ovadbo. Lastnik Monaca je medtem sporočil, da bo nočni klub po 12 letih obratovanja zaprl.

Kot poročajo hrvaški mediji, je 23-letna natakarica, ki je konec tedna zažgala točilni pult, pri tem pa po nesreči poškodovala sedem oseb, zaradi povzročitve nevarnega dejanja "utemeljeno osumljena storitve kaznivega dejanja ogrožanja življenja in premoženja".

Karlovška policija je po poročanju Index.hr sporočila, da je ženska trenutno v policijskem pridržanju, policisti pa so zoper njo na pristojno državno tožilstvo že podali kazensko ovadbo. Preiskava se medtem nadaljuje, kriminalisti ugotavljajo vse okoliščine incidenta, v katerem je ogenj zajel tudi več oseb ob pultu.

Direktorica Splošne bolnišnice Karlovac Ivana Kovačić je dejala, da so vsi poškodovani zunaj smrtne nevarnosti. Dve poškodovani 22-letnici pa so zadržali na zdravljenju. Po poročanju Net.hr je ena od njiju utrpela opekline po obrazu, druga pa opekline po zgornjem delu telesa in rokah.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Lastnik kluba Gordan Fancev je za medije kratko sporočil, da dogodek obžaluje, klub pa da bo zaprl. "Po 12 letih sem se odločil, da klub zaprem," je dejal ter poudaril, da ga po zaprtju ne bo več odprl. "Za to se nisem odločil zaradi pritiskov. Ljudje so mi celo izrazili podporo," je pojasnil.

V času incidenta lastnika sicer ni bilo v klubu, a kot je pojasnil, živi v njegovi bližini. "Prišel sem dve minuti po tem, ko se je vse zgodilo. Ljudje so takrat že sedeli zunaj. Takoj sem prižgal luči in ugasnil glasbo," se spominja prvih minut po tem, ko je prispel v Monaco.

Spomnimo. Do dogodka je prišlo v nedeljo ob 2.30 zjutraj. Natakarica je s pijačo, ki vsebuje 80 odstotkov alkohola in se uporablja v koktajlih, "zažgala" točilni pult. A trik, ki bi moral predstavljati atrakcijo za goste, je ušel izpod nadzora. Po prvih podatkih je najprej zagorela steklenica, nato pa so plameni zajeli tudi goste v bližini pulta.

Policija je na kraju dogodka kasneje ugotovila, da so štiri osebe hudo poškodovane, tri druge pa so utrpele lažje poškodbe.

Nočni klub Monaco se je na družbenem omrežju strankam opravičil za incident, poškodovanim pa zaželel hitro okrevanje. Dodali so, da bodo gostom povrnili škodo, nastalo na osebnih predmetih. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SlepiSlovenc
25. 03. 2024 18.21
+2
Ona takoj za zapahe. Politikom pa sodijo 10 let. Eden od njih pa je še kar na prostosti. Vemo kdo.
Komentator aligator
25. 03. 2024 17.20
+0
Med prostovoljne gasilce se naj prijavi točajka.