Tujina

Kellyanne Conway zapušča Belo hišo, s projekta Lincoln se umika tudi njen mož

Washington, 24. 08. 2020 08.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Kaya Kamenarič
Komentarji
12

Svetovalka Bele hiše Kellyanne Conway je v nedeljo zvečer napovedala, da bo konec meseca zapustila svoje delovno mesto, hkrati je njen mož George Conway naznanil, da se umika s projekta Lincoln. Oba pravita, da se morata osredotočiti na svojo družino. "Manj drame, več mame," je med drugim dejala Conwajeva.

Kellyanne Conway
Kellyanne Conway FOTO: AP

"Konec tega meseca bom odšla iz Bele hiše. Spremembe bo naredil tudi George," je dejala Kellyanne Conway. "Glede marsičesa se ne strinjava, vendar sva enotna glede tistega, kar je najbolj pomembno: otroci," je dejala in dodala, da njuni štirje najstniki začenjajo novo šolsko leto in se bodo vsaj nekaj mesecev šolali od doma. "Kot na milijone staršev po vsem svetu vedo, otroci, ki se šolajo doma, potrebujejo veliko pozornosti in pazljivosti," je dodala. 

Medtem je George Conway tvitnil, da se umika s projekta Lincoln. Gre za projekt skupine, ki so jo ustanovili republikanci, ki nasprotujejo predsedniku Donaldu Trumpu. V tvitu je pojasnil, da bi rad "več časa namenil družinskim zadevam". Dodal je, da sicer še vedno strastno podpira projekt Lincoln in njegove cilje. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Conwayeva bi morala sicer v tem tednu spregovoriti na republikanski nacionalni konvenciji, toda zdaj ni jasno, če bo govor res imela. Nedeljska večerna napoved označuje nenaden zaključek Conwayinega časa v Beli hiši, kjer si je prislužila sloves ene najstrožjih in najbolj kontroverznih zagovornic predsednika. Položaj je zasedla leta 2016, potem ko je postala prva ženska vodja kampanje, ki je zmagala v predsedniški tekmi.

Toda v zadnjih letih je v javnost prišla politična napetost, ki jo je bilo opaziti med njo in njenim možem. Washingtonski odvetnik, ki je bil sicer zgodaj v času Trumpovega mandata nominiran za več delovnih mest na pravosodnem ministrstvu, se je hitro izkazal za vidnega kritika predsednika. Že prej je dejal, da je Trump "kriv", da ni primeren za funkcijo, kongres je pozval, naj odstrani "raka" Trumpa iz predsedstva, in odkrito dvomil o duševnem zdravju predsednika. 

Kellyanne in George Conway
Kellyanne in George Conway FOTO: AP

Njegovo nasprotovanje je dobilo nov pomen, ko se je pridružil projektu Lincoln. Člani projekta Lincoln so se na volitvah 2016 poistovetili z gibanjem "Nikoli Trump" in bili od njegove zmage naprej odprto kritični tako do Trumpa kot tudi republikanske stranke. Trump je lani Georgea Conwaya v tvitu označil za "gospoda Kellyanne Conway".

Conwayeva: Manj drame, več mame

Čeprav je bil George Conway preteklo nedeljo ponovno kritičen do Trumpa, je Conwayeva v svoji izjavi v nedeljo dejala, da so "neverjetni moški, ženske in otroci, ki jih je srečala na poti, ponovno potrdili, da ima javna služba lahko smisel in vpliv".

"Zaradi vseh svojih političnih razlik in kulturnih razcepitev je to lepa država, napolnjena z neverjetnimi ljudmi. Ameriška obljuba pripada vsem nam," je dejala. Poudarila je tudi, da je odločitev popolnoma njena izbira. "Sčasoma bom objavila prihodnje načrte. Za zdaj in za moje ljubljene otroke bo manj drame, več mame," je zaključila. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nikhrast
24. 08. 2020 17.53
-3
Zdaj pa da napiše knjigo o peskovniku v The White House, pa da zasluži milijone dolarjev.
lustracija
24. 08. 2020 11.49
+1
Torej za in proti hkrati. Smešen parček na pogled. Tam je sicer dost ruknjenih.
hotchilipoper
24. 08. 2020 11.40
+4
53 let pa že tako zgubana
Mateja Praznik 1
24. 08. 2020 10.51
+3
Priporočam vsem, da na YouTubu poiščejo kanal The Lincoln Project. Gor so njihovi anti-Trump oglasi.
nikhrast
24. 08. 2020 17.51
-3
Ekonomist Robert Reich je zelo aktiven v Lincoln Projectu, zelo zanimivi video spoti.
Karantanija
24. 08. 2020 10.25
+5
Ona huda zagovornica predsednika, mož nasprotuje predsedniku Trumpu. Zanimivo, a nasprotja se velikokrat privlačijo.
Wahl
24. 08. 2020 10.47
+5
Hčera ji tudi kontrira, hahaha. Zanimiva družina. Morda se zato dobro razumejo.
Karantanija
24. 08. 2020 10.25
+2
Ona huda zagovornica predsednika, mož nasprotuje predsedniku Trumpu. Zanimivo, a nasprotja se velikokrat privlačijo.
Wahl
24. 08. 2020 10.23
+4
Projekt 'lincoln' je rušenje ponovne izvolitve Trumpa, ne samo 'nasprotovanje'.
nightifly
24. 08. 2020 09.51
-1
Cudovita ,inteligentna zenska , cukrcek .
Wahl
24. 08. 2020 11.42
+3
Pet zafustriranih s facebotoksa se ne strinja.
NotMe
24. 08. 2020 09.38
+11
A ni to mama od tiste razvajene šmrke, ki besno tvita in tuba proti mami in fotru? Dobro jih mala suka, dobro, sicer pa "šolanje od doma", to pove vse o ljubljeni materi, ki hčerkico očitno brani pred vsem hudim, kot so zahtevni profesorji, tekmovalni sošolci, bolečina negativnih ocen, napor pri telovadbi, zlomljeni nohti zaradi brisanja table, prepoved telefonov med poukom in še bi lahko naštevala. Pupika uboga no.
Christi Miles
24. 08. 2020 09.30
+17
Kdo sta ta dva pajaca?