Tujina

Nizozemsko ladjo, ki je tovorila Elanovo jadrnico, uspešno privlekli do pristanišča

Oslo, 09. 04. 2021 08.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Maja Račič
Komentarji
3

"Veseli smo srečnega konca," je dejal poveljnik norveške obalne straže Sverre Ars, potem ko so v četrtek proti večeru nizozemsko ladjo Eemslift Hendrika uspešno privlekli do pristanišča Alesund na zahodu Norveške. Skupaj z ladjo je v pristanišče priplul tudi njen tovor: več manjših plovil, vrednih več milijonov evrov.

V četrtek proti večeru smo ladjo Eemslift Hendrika uspešno prepeljali v pristanišče Alesund, je na Twitterju sporočila norveška obalna straža. Kot je znano, je ladja, specializirana za prevoz manjših čolnov in drugih namenskih plovil, zaradi odpovedi motorja ostala sredi razburkanega morja.

"Veseli smo srečnega konca. Dober občutek je, ko se nekaj tako izteče," je za norveško javno televizijo NRK dejal poveljnik obalne straže Sverre Ars.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kot smo poročali, so se norveške oblasti že od torka trudile rešiti tovorno ladjo Eemslift Hendrika, ki se je znašla sredi razburkanega morja, potem ko ji je v ponedeljek pozno zvečer odpovedal motor. Dvanajst članov posadke so evakuirali, tudi okoljsko katastrofo jim je uspelo preprečiti, saj so plovilo, da ne bi potonilo, pri čemer bi se iz njega razlila nafta, v sredo pritrdili na dva vlačilca. 

Nato je bil na vrsti še tovor: nizozemska ladja je na krovu prevažala več jaht in manjših namenskih plovil; tri od njih so izdelali v hrvaških ladjedelnicah. Med tovorom je bila tudi Elanova jadrnica My Way, ki jo je pred kratkim kupil norveški lastnik.

111,6 metra dolga ladja Eemslift Hendrika je bila izdelana leta 2015 v Monaku in registrirana na Nizozemskem.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ni_mi_vse_eno
09. 04. 2021 20.25
+1
Baje za ladijo ne bi bilo nobene škode, če bi potonila. Baje je samo Elanova jahta problem, hehe. Samo to ima neko vrednost.
IS58
09. 04. 2021 10.43
+1
Moja Elanka rešena.
hotchilipoper
09. 04. 2021 09.33
+3
Včeraj pa taka panika,kot za naše cepivo,ki ga ni