Tujina

Lažne prijave kraj avtomobilov bodo podjetje Hertz stale dobrih 160 milijonov

New York , 07. 12. 2022 08.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
D.J., STA
Komentarji
3

Ameriško podjetje za najem avtomobilov Hertz je sprejelo poravnavo v odškodninskih zahtevkih več sto strank, ki so bile lažno obtožene, da so kradle avtomobile. Strankam, med katerimi so nekatere celo po nedolžnem končale v zaporu za več mesecev, bo do konca leta plačalo okoli 160 milijonov evrov.

Iz Hertza so sporočili, da poravnava zajema 364 zahtevkov strank, ki so bile po krivem obtožene kraje. To je več kot 95 odstotkov vseh takšnih zahtevkov. 

Podjetje je več let prijavljalo nekatere svoje stranke policiji, da so ukradle avtomobile, čeprav so jih plačale in pravočasno vrnile po izteku najemne pogodbe. Številne so potem policisti več mesecev kasneje aretirali. Med njimi so bili tudi ljudje, ki pri Hertzu niso nikoli najeli avtomobilov.

V enem primeru je tako moški v Koloradu v zaporu preživel 24 ur. Policisti so ga aretirali, ker naj bi ukradel ujeto vozilo v Georgii, čeprav, kot je sam dejal, v tej zvezni državi še ni bil nikoli in v podjetju Hertz tudi nikoli ni najel avtomobila, poroča NBC News. 

Iz Hertza so sporočili, da poravnava zajema 364 zahtevkov strank, ki so bile po krivem obtožene kraje.
Iz Hertza so sporočili, da poravnava zajema 364 zahtevkov strank, ki so bile po krivem obtožene kraje. FOTO: Profimedia

V Hertzu so še februarja vztrajali, da je pri najemnikih šlo za take, ki avtomobilov niso vrnili več mesecev. Glavni izvršni direktor podjetja, ki se je leta 2021 izvleklo iz postopka stečajne zaščite, Stephen Scherr, pa je potem aprila za CBS dejal, da ni sprejemljivo, da se kaj takega zgodi le eni sami njihovi stranki. 

Šlo naj bi za birokratske napake, pri čemer je prihajalo do lažnih prijav o ukradenih avtomobilih. Napake naj bi tudi sami odkrili in so o tem obvestili policije po ZDA, toda policisti naj tega ne bi upoštevali, je povedal.

"Čeprav nismo vedno popolni, bodo strokovnjaki pri Hertzu še naprej vsak dan delali za to, da bi milijonom naših strank, s katerimi poslujemo vsako leto, zagotovili  kar se da najboljše storitve," je dodal Scherr.

Podjetje Hertz ima sicer še dve drugi podjetji, ki se ukvarjata z izposojo avtomobilov. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BB0ss
07. 12. 2022 11.25
Hehe... napisali so "... ukradel ujeto vozilo..." Se pravi je to neke vrste lov na vozila in ko ga ujameš je tvoj al kako? ;)
proofreader
07. 12. 2022 10.10
+4
Noro. Bodo zaprli tiste, ki so dajali lažne prijave?
dajno
07. 12. 2022 10.01
+1
Super amerika...