Tujina

Po 'letu nikamor' prihaja še 'let nekam'

Canberra, 29. 10. 2020 20.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Urša Vrečar
Komentarji
3

Avstralska letalska družba Qantas ponuja 24-urni izlet iz Sydneyja v narodni park Uluru, ki so ga poimenovali "let nekam". Sledi pa uspehu, ki so ga imeli z "letom nikamor", ki je bil v hipu razprodan. Izletniki si bodo lahko med drugim ogledali Polje svetlobe.

Po izjemnem uspehu, ki ga je imela avstralska letalska družba Qantas z "letom nikamor", zdaj ponuja še "let nekam". S ponudbo v času pandemije, ko so nekatere meje po svetu zaprte, počitnice v tujini pa odsvetovane, cilja na tiste popotnike, ki ne morejo potovati v tujino, a kljub temu želijo na počitnice. 

Program, ki ga ponuja Qantas, je tako 24-urni izlet iz Sydneyja v narodni park Uluru, vključuje pa tudi ogled znamenitosti in prenočitev v hotelu, povzema CNN. Datum "leta nekam" je določen za 5.–6. december. 

Izletniki si bodo lahko ponoči ogledali Polje svetlobe (gre za umetniški projekt Britanca Bruca Munroja) in pod zvezdnatim nebom uživali v večerji. Ob tem jim bodo pripadniki staroselcev pripovedovali o zgodovini in pomenu monolita Uluru, ki velja za sveto goro ljudstva Anangu. Ti so že leta pozivali turiste, naj se ne vzpenjajo na osamelec. Oktobra lani so dosegli, da se je Uluru zaprl za plezalce. 

Polje svetlobe je projekt britanskega umetnika Bruca Munroja.
Polje svetlobe je projekt britanskega umetnika Bruca Munroja. FOTO: Shutterstock

Qantasov sedemurni "let nikamor" so sicer razprodali v pičlih desetih minutah – s tem je postal najhitreje razprodan let v zgodovini podjetja. Letalo je letelo nižje kot običajno, potniki pa so si tako lahko iz zraka ogledali nekatere avstralske znamenitosti, kot sta monolit Uluru in sydneyjsko pristanišče. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jacek123
30. 10. 2020 20.51
Torej smo se odločili, da zemljo uničimo.
RealBoži?ek
29. 10. 2020 21.27
+4
Brezvezno onesnaževanje
SlovenŠtima
29. 10. 2020 20.55
+2
S takimi članki ste še vedno na stari poti. Pot nikamor.