Tujina

Manjši tornado na severu Francije s hiš trgal strehe, poškodoval eno osebo

Pariz, 24. 10. 2022 12.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najprej se je nad severno Francijo dvignil zlovešč temen oblak, nato se je z njega proti tlom spustila vrtinčasta cevka. Manjši tornado je v nedeljo divjal v bližini mesta Calais. Poškodoval je vsaj eno osebo, uničil na desetine domov, prav tako je ponekod po državi prekinjena dobava električne energije. Lokalne oblasti v Pas-de-Calaisu so ljudem svetovale, naj ostanejo doma in ne popravljajo poškodb na strehah svojih hiš.

Posnetki, ki so jih delili na družbenih medijih, prikazujejo ogromen črn oblak, ki se v obliki tornada vrti nad nebom v občini Bihucourt. Medtem ko se je manjši tornado pomikal po severu države, je za seboj puščal opustošeno pokrajino. Lokalne oblasti v Pas-de-Calaisu so sporočile, da je ena oseba utrpela lažje poškodbe, v vasi Croisilles pa je povzročil tudi prometno nesrečo, v kateri je bilo udeleženo težko tovorno vozilo, poroča Sky News.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V Hendecourt-lès-Cagnicourtu je medtem poškodoval približno 50 domov, dve družini so morali zaradi uničenja preseliti. V Bihucourtu je s cerkve odtrgal streho, razbitine so raztrošene po celotnem območju. V nekaterih občinah je zaradi pustošenja manjšega tornada prekinjena tudi dobava električne energije.

Lokalne oblasti so v nedeljo zvečer sporočile, da so razmere pod nadzorom in da bo žandarmerija vso noč prisotna v opustošenih občinah. "Na vzhodu in severu Francije je pustošilo silovito neurje. V več občinah je divjal tudi tornado, ki je povzročil veliko škode," je na spletu zapisal francoski notranji minister Gerald Darmanin, ki je prebivalcem v prizadetih občinah izrazil solidarnost.

Lokalne oblasti v Pas-de-Calaisu so ljudem svetovale, naj ostanejo doma in ne popravljajo poškodb na strehah svojih hiš. Prav tako so prebivalce opozorili, naj se ne dotikajo poškodovanih električnih napeljav.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nikhrast
24. 10. 2022 17.10
-5
Pa še stara gradnja, modernih stavb ne vidiš, centralno ogrevanje in centralna klima še vedno nista popularna v Evropi, folk bi še vedno štemal cevi, kable žice... v zid, tega noben električar ne bi delal v Severni Ameriki. Pa radiatorji, teh skoraj ne vidiš več.
PomisliNaSonce
24. 10. 2022 14.40
+2
Takšna neurja smo si zakuhali sami...že od leta 2008 obstaja domač članek z tem naslovom
cirenij
24. 10. 2022 14.21
+1
Povsod naravne katastrofe. Orkani, požari, poplave.........In še s temi sankcijami ne dajo miru. Mogoče se bo pa narava maščevala?
Phan Thi Kim Phuc
24. 10. 2022 14.03
-6
manjši tornado....v poduk vsem , ki so krulili da imajo ameri hiše iz kartona...Ko pride pravi tornado ne ostane nič...in še - veliko lažje je pospraviti in odpeljati smeti , ki ostanejo od nontažnih , kot pa zidanih , ki so v navadi po eu ...
Hans Al Fare
24. 10. 2022 14.13
+8
Bajta še stoji, pa je po videzu še iz 19. stoletja. Samo streha je šla, ker je stara verjetno.
Hans Al Fare
24. 10. 2022 14.14
+8
cirenij
24. 10. 2022 14.51
+4
Tu hiša še lepo stoji. V USA so pa zravnane z zemljo.
PomisliNaSonce
24. 10. 2022 14.54
+0
Če gledaš statistiko neurij, veš takoj zakaj je škode tako veliko čez lužo. Rekordna leta 2011 in 2017...vse v stotinah mrtvih in milijardah škode. Čez ti začne cela mesta odpihovat, ali voda odnašat...ti tramovi in drugi leteči predmeti tud zidavo poškodujejo v totalko. Da o konkretnem povodnju niti ne razoravljamo, kar pa je tam redno poleg koničastega hladnega labilnega curka vetra iz oblaka...da o orkanih niti ne razpravljamo.